5 Ideeën voor een stoere jongenskamer

18 juni 2023

De vraag is: welke ideeën zijn er om een unieke en stoere touch te geven aan de kamer van je zoon? Je moet natuurlijk de juiste kleuren gebruiken, een geschikt bed vinden en hoekbanken bij woonsquare.nl aanschaffen om de basis te creëren. Maar wat kun je nog meer doen om het echt af te maken? Wij hebben hier vijf geweldige ideeën op een rijtje gezet om een stoere jongenskamer te creëren! Een jongenskamer moet een plek zijn waar ze zich echt thuis voelen en kunnen spelen, en met deze ideeën kan je de perfecte ruimte creëren. Lees verder!

Skateboard planken

Een stoere jongenskamer heeft natuurlijk een opvallende wanddecoratie nodig. Waarom zou je niet kiezen voor skateboard planken? Deze creatieve oplossing geeft de kamer direct een stoere uitstraling. Verzamel een aantal oude skateboards en bevestig ze stevig aan de muur. Je kunt ze horizontaal of verticaal plaatsen, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Wanneer je ze horizontaal plaatst kun je ze nog gebruiken als planken om spullen op te zetten. Hoe dan ook, het resultaat is een unieke wand die de kamer een echt stoer karakter geeft.

Touw vanaf het plafond

Een jongenskamer moet ruimte bieden voor avontuur, en wij hebben een uniek idee om dit te verwezenlijken. Je kunt een stevig touw aan het plafond bevestigen waar je kind aan kan hangen, slingeren of zelfs klimmen. Op deze manier kan je kind niet alleen spelen, maar ook worden zijn motorische vaardigheden en fantasie gestimuleerd. Je moet het touw natuurlijk wel veilig en stevig installeren, en op bepaalde leeftijden nog een oogje in het zeil houden wanneer ze ermee spelen.

Bed met glijbaan

Wat is er cooler dan een bed met een glijbaan? Een bed met glijbaan maakt van bedtijd een avontuur en maakt het opstaan ’s ochtends een stuk leuker. Dit meubelstuk combineert functionaliteit met plezier. Je kunt kiezen voor een hoogslaper met een glijbaan of een gewoon bed met een bevestigde glijbaan. Voeg wat kussens en knusse dekens toe voor extra comfort. Je kind zal dol zijn op zijn eigen kleine speelparadijs!

Lavalamp

Verlichting is essentieel om de juiste sfeer in een kamer te creëren. Er zijn verschillende soorten lampen die een stoere uitstraling kunnen geven, zoals ledstrips onder het bed. Maar wat is er nou cooler dan een bewegende lavalamp? Deze retro lampen zijn niet alleen fascinerend om naar te kijken, maar maken de kamer ook echt gezellig. Plaats de lavalamp bijvoorbeeld op een bureau, nachtkastje of boekenplank. Je kind zal de kleurrijke bewegingen van de lava bubbels zeker fantastisch vinden.

Wereldkaart als wanddecoratie

Een ander uniek accessoire voor een stoere jongenskamer, is een wereldkaart als wanddecoratie. Een wereldkaart is niet alleen een leuk element in de kamer, maar kan ook dienen als inspiratie voor toekomstige reizen. Kies voor een opvallende wereldkaart met levendige kleuren en details. Je kunt deze op verschillende manieren gebruiken, zoals een groot ingelijst exemplaar aan de muur, een behang met wereldkaart of zelfs een interactieve kaart waarop je kind plaatsen kan markeren die hij graag zou willen bezoeken. Welke ideeën hebben jouw aandacht getrokken?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

5 Tips voor het inrichten van een kleine jongenskamer

Niet elke ruimte in huis is even groot, vooral slaapkamers kunnen aan de kleine kant zijn. Heb jij bijvoorbeeld een...
1-2-1

Zo creëer je op 1-2-3 een stoere junglekamer

Is je stoere boy klaar voor een nieuwe kamer? Overweeg dan zeker om voor een kamer in junglethema te gaan....
4.-volkswagen-behang

Herfst vakantie tip: 5 Stoere Ideeën voor een saaie jongenskamer muur

Ben je het zat om naar die saaie muur in de jongenskamer te kijken? Wil je wat pit toevoegen aan...