Een afscheidscadeau voor de juf

4 juni 2022

Bijna is het weer zover…. De zomervakantie!! De wekker en ik zijn niet echt goede vrienden, om over Xavi en de wekker nog maar te zwijgen. Met het einde van het schooljaar in het vooruitzicht komt dan ook altijd weer de vraag naar boven: “Wat geven we de juf of meester dit jaar?” We mogen weer op zoek naar een leuk afscheidscadeau voor de juf.

Een afscheidscadeau voor de juf

De standaard dozen merci, flessen douchegel of tekeningen is iets waar ik niet aan begin. Want eerlijk is eerlijk, juffen hebben denk ik een grotere voorraad douchegel dan een gemiddelde supermarkt. En hun chocola voorraad moet Jamin formaten aannemen na de laatste schooldag. Tekeningen zijn echt leuk,maar ik gooi Xavi zijn tekeningen al met regelmaat weg. Kan je nagaan als je als juf zijnde elke jaar een buslading aan tekeningen krijgt. Zij kan haar hele huis opnieuw gaan behangen 😉

afscheidscadeau voor de juf, juffencadeau, afscheidscadeau juf, juffenkaarten

Blijk van waardering voor de juf

Overigens zijn er ook genoeg ouders die niks geven, wat uiteraard ook prima is. Deze ouders vinden dat de juffen en meesters betaald worden voor hun werk en daarom niks geven. Ik ben niet zo’n ouder. In mijn ogen is een stukje waardering ontvangen voor het werk wat je doet altijd fijn, als ik een extraatje krijg ervaar ik dat ook als fijn. Dus waarom de juf dan niet?? Zij ziet Xavi soms meer dan ik hem zie, zij heeft een groot aandeel in hoe hij zich ontwikkeld of hoe hij de beste versie van zichzelf kan worden. Zij stimuleert hem om te leren en wijzer te worden ( of dit altijd wil lukken is een tweede maar dat terzijde)

Klik met de juf

Als ik voor mezelf spreek speelt de moeite die je voor de juf doet ook wel mee met de klik die je met haar hebt. Eigenlijk net zoals in het dagelijkse leven doe je voor de één wat meer moeite dan voor de andere. Misschien krijgt de juf waar je niet zo’n klik mee hebt dan toch die fles douchegel maar….

Leest de juf graag, geef dan een boekenbon, daar kan je elk bedrag opzetten wat je maar wilt. Een parfumeriebon, bongo bon voor een high tea of een bon van een bepaalde winkel zijn dingen die ik allemaal wel eens heb gegeven. De bedragen kan je zelf kiezen en dat is fijn. Zo kan je echt leuke dingen geven in plaats van die eeuwige fles douchegel of doos Merci. Doe er een persoonlijk kaartje bij en je bent klaar. Misschien ken je een juf die jouw juf iets beter kent en je iets kan vertellen over haar hobby’s of waar je haar echt blij mee maakt.

Een afscheidscadeau voor de juf hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, het gaat bovenal om het gebaar. De blijk van waardering voor iemand die in mijn ogen haar roeping voelt om voor de klas te staan en de wereld een beetje beter wil maken om te beginnen bij de kids.

Misschien zie je hieronder nog een leuk afscheidscadeau voor de juf!

Lees ook: Jaloers op de schooljuf >>

Ode aan de juf >>

Lees ook: kind met een label >>

Wij kwamen online deze super leuke juffenkaarten en meesterkaarten tegen. Ook leuk om hier iets op te schrijven met een leuke bloem erbij!

afscheidscadeau voor de juf, meesterkaarten, meestercadeau
afscheidscadeau voor de juf, meesterkaarten, meestercadeau

afscheidscadeau voor de juf Gespot by Mousy.nl

Lees ook: voorbereiding op de basisschool >>

Ben jij al luizenmoeder >>

Lees ook: Schoolplein Gossip  >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bioscoopfilms

De nieuwste bioscoopfilms

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...
Vaderdag Cadeau inspo (1)

Vaderdag cadeau inspo

Over een paar weekjes is het weer zo ver, Vaderdag! We zetten onze papa’s dan ook graag in het zonnetje...
image

De zon maakt gelukkig!

Yess, de zomer komt er weer aan en dat betekent dat we eindelijk weer naar buiten kunnen en van de...