Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

1 maart 2024

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van Andy Riley. Dit boek is in een stripverhaal versie geschreven dus het leest lekker weg zoals een actiefilm. Het is het tweede deel van de avonturen van ‘Actiegast’. Een boek vol te gekke stunts maar ook gevaarlijke Aliens! Als je van de verhalen van Dog Man houdt dan vind je deze verhalen ook te gek. En weet je wat nog meer te gek is…. Wij mogen dit boek van ‘Actiegast’ weggeven! Lees verder om mee te doen aan deze winactie.

Het verhaal gaat over ‘Actiegast’ ook wel Charlie in het dagelijks leven genoemd. Hij wint een reis naar de maan, maar besluit deze weg te geven aan zijn beste vriendin. Maar dan besluiten Aliens roet in het eten te gooien en besluit Actiegast dat het tijd is om zijn vriendin te redden. Dit zorgt natuurlijk voor spannende stunts en avonturen van Actiegast.

Shop dit leuke boek hier

Verhaallijn

Zoals je al kunt lezen gaat het verhaal dus over Actiegast. Een jongeman van 9 jaar die naast gewone jongen ook actieheld is. Op een dag komt de beroemde mega-miljairdair Lev Gooser, oprichter van oa. Kwitter, Instapix en Taktok op school met een spannende wedstrijd. Namelijk een vakantie op de maan in zijn nieuwste hotel. Hiervoor moet je een leuke video maken en de leukste video wint de reis.

Deze reis wordt gewonnen door Actiegast, maar omdat zijn beste vriendin Floor dol is op alles van de ruimte, besluit hij de reis weg te geven aan zijn vriendin Floor. Maar dan op het moment van de lancering kondigt een alien, namens alle maanbewoners, aan dat niemand welkom is. En dat ze iedereen zullen aanvallen die de maan bezoekt. Dus wordt het tijd voor actie van Actiegast! En zo gaat hij erop uit om zijn vriendin Floor proberen te redden. Hoe het verder gaat … zul je natuurlijk zelf moeten gaan lezen!

Bekijk hier meer leuke boeken voor jongens

Stripverhaal

Het verhaal is geschreven in een stripverhaal versie. Dus met leuke tekeningen en tekstballonen wordt het hele verhaal verteld. Dit leest natuurlijk super goed weg en maakt het lezen vlot en leuker. Ook de illustraties zijn getekend door de auteur Andy Riley. Ze zijn super simpel getekend maar ook heel herkenbaar.

Voor kinderen van de leeftijd 8 tot 12 jaar zijn stripverhalen natuurlijk het allerleukste. En dit verhaal is zeker heel erg geschikt voor iedereen die graag leest maar ook graag plaatjes kijkt.

Wat vindt Damon ervan?

Damon is met zijn negen jaar een echte stripverhaal fan. Maar hij leest ook heel graag en vooral heel makkelijk. Dus deze combinatie stripverhaal in een boek vindt hij dus helemaal geweldig. Voor de foto’s moest hij zogenaamd lezen, maar hij zat ineens zo in het verhaal dat hij 5 minuten later al zo’n 25 bladzijdes gelezen had. Dus voor Damon is dit een echte aanrader en een 10 op 10.

Wat vindt mama ervan?

Nou ik was vroeger wel fan van stripverhalen maar nu niet meer zo. Vooral als het aankomt op het lezen van een boek, dan zijn plaatjes alleen maar afleidend. Maar omdat ik natuurlijk het boek moet reviewen en lezen, vind ik het stiekem dus eigenlijk wel heel leuk. Ik was zelf ook zo op 1/3 van het verhaal voordat ik het doorhad.

Dus ik snap wel waarom kinderen dit zo leuk vinden om te lezen. Dus ook voor mama is het boek een echte aanrader en geeft ze het een 9 op 10 want de voorkeur gaat toch nog altijd uit naar een echt leesverhaal.

Aanrader

Dus ben je op zoek naar een leuk, lekker weg-lees-verhaal en houdt je van actie, dan is ‘Actiegast – vakantie op de maan’ zeker iets voor jou. Ook zeer geschikt als cadeau voor de moeilijke lezer!

Winactie Actiegast!

Ben jij gek op lezen en wil jij dit gave boek winnen? Doe dan snel mee met deze winactie en maak kans! Het enige wat je hoeft te doen is het formulier hieronder invullen. GOOD LUCK!

Winactie Actiegast

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...
image-2

Design je eigen shirt met ShirtUP!

Hoe gaaf is dit?! Ontwerp je eigen T-shirt, hoodie, sweater of rompertje zoals je dat helemaal zelf wilt. Dit kan...
DSC05672

Boekreview – Sporthelden, Max is de beste!

Max vertappen, wie kent hem nu niet! DÉ formule1 coureur van Nederland. Wint de ene na de andere wedstrijd en...