Boekreview – De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: Het pretpark

13 november 2023

Dit nieuwste boek van de Youtube helden Rutger, Thomas en Paco staat bij Xavi hoog op de verlanglijst. Hij heeft de vorige boeken al meerdere keren verslonden en kijkt er naar uit om hun nieuw avontuur te lezen. Wat een geluk dat Sinterklaas vroeg komt dit jaar, want hij mocht alvast “Het Pretpark” lezen!

Shop hier dit te gekke boek

Avonturen van de Youtube helden Rutger, Thomas en Paco

In deze boekenserie beleven de bekende Youtubers Thomas van Grinsven en Rutger Vink de spannendste avonturen samen met hun hond Paco. Op hun kanalen maken ze al jaren familievriendelijke content met leuke en originele challenges.

Hun eerste boek de magische halsband was al meteen een succes. Het boek is volgens kinderen van Nederland het beste kinderboek en is daarom bekroond met de kinderjury prijs. Het tweede boek de tijdmachine was al net zo succesvol. Dit boek was het best verkochte Nederlandse boek van 2022.

Kijk hier voor meer leuke jongens boeken

Het pretpark is een avontuur vol humor en spanning

In het nieuwste avontuur worden Rutger, Thomas en Paco uitgenodigd voor de opening van een wel heel bijzonder pretpark: Pacoland! In het pretpark krijgen ze een rondleiding van de eigenaar van het pretpark, Ilona Muis. Als ze samen met Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing! Maar die zal ik nog niet verklappen….

Wat vonden wij van het boek?

Ik snap wel dat dit een favoriete boekenreeks is van Xavi. De boeken zijn zo vrolijk en kleurrijk, daardoor erg uitnodigend om in te lezen. Ik merk aan hem dat hij het ook maar moeilijk weg kan leggen en graag door wil blijven lezen tot het boek uit is.

Het is een verhaal vol humor, dat maakt het grappig om te lezen. Het avontuur is ook wel spannend. Daardoor wil je ook blijven doorlezen tot het eind, want je wilt natuurlijk heel graag weten hoe het verhaal gaat aflopen! In het boek staat niet alleen tekst maar ook veel tekeningen en strippagina’s. De tekeningen zijn zo mooi, ze versterken het verhaal waardoor je als lezer helemaal in het verhaal zit.

Zoek je nog een boek voor in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom? Dan is dit in ieder geval een dikke aanrader!

Het boek heeft de stempel lezen lukt! -> Het boek heeft korte zinnen, lekker veel plaatjes (met stukjes strip) en korte hoofdstukken!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...
image-2

Design je eigen shirt met ShirtUP!

Hoe gaaf is dit?! Ontwerp je eigen T-shirt, hoodie, sweater of rompertje zoals je dat helemaal zelf wilt. Dit kan...
DSC05672

Boekreview – Sporthelden, Max is de beste!

Max vertappen, wie kent hem nu niet! DÉ formule1 coureur van Nederland. Wint de ene na de andere wedstrijd en...