DIY cadeau voor Vaderdag: Creatief met krimpfolie

14 juni 2023

De leukste cadeaus om weg te geven blijven toch echt de eigengemaakte. En met Vaderdag is het natuurlijk ontzettend leuk om te laten zien hoe speciaal papa is voor een kind. Dit jaar zijn wij creatief geweest met krimpfolie om een leuke en kleurrijke sleutelhanger te maken zodat vaderlief altijd zijn eigengemaakte presentje bij zich heeft.

Krimpfolie: wat is het eigenlijk?

Krimpfolie is een soort ‘magisch’ papier dat krimpt en harder wordt als het wordt verwarmd. Oorbellen, sleutelhangers of misschien een hanger voor aan een ketting. Je kan van alles maken. Als je besloten hebt wat je wilt maken met krimpfolie, kun je aan de slag. Met kleurrijke potloden kun jij je creaties tekenen en inkleuren. Als je deze vervolgens hebt uitgeknipt leg je deze op een bakplaat en stop je ze voor 2 minuten op 160 graden in de oven waarbij de folie krimpt tot ongeveer 5 x kleiner dan de oorspronkelijke grote. 

Een krimpfolie knutselpakket

Om het zo makkelijk mogelijk te maken, heb ik een compleet knutselpakket gekocht. Alle benodigdheden die we nodig hadden zaten er in. Dus bij het open maken van deze creatieve set konden we gelijk beginnen.

Wat zat er allemaal in:

– 20 Krimpfolie vellen

– 12 kleurpotloden

– 1 perforator

– 10 oorhaakjes

– 10 steekpinnen

– 100 splitringen

– 10 zilveren hangers

– 10 gouden hangers

– 5 sleutelhangers

– 10 kogelkettingen

Nieuwsgierige neusjes

Ik ben gezegend met twee ontzettend nieuwsgierige en leergierige kinderen. Dus zodra ik dit leuke knutselpakket binnenkreeg, waren ze er als de kippen bij! Met elkaar hebben we alles uitgepakt en op tafel gelegd om te bekijken wat er allemaal in zit. Natuurlijk moet alles even aangeraakt worden, maar gelukkig zit alles netjes verpakt in plastic zakjes, waardoor ik niet bang hoefde te zijn dat ik na 1 seconden alles kwijt zou raken. Voordat we aan de slag gingen, heb ik eerst uitgelegd waarom we gingen knutselen en dat we natuurlijk ons best moesten doen voor papa. Daar hebben ze zich goed aangehouden want met een glimlach van oor tot oor, zijn ze aan de slag gegaan.

Cadeau inspo voor Vaderdag

Eigengemaakte sleutelhangers

Samen met mijn zoon en dochter, hebben we de handen uit de mouwen gestoken om met krimpfolie leuke eigengemaakte sleutelhangers met hun eigen handafdruk te maken. Eigengemaakte cadeaus vind ik het leukst om te geven en te krijgen, en daarom vind ik dit cadeau zo ontzettend bijzonder.

We hadden nog niet eerder met krimpfolie geknutseld dus was dit voor ons een leuke en nieuwe activiteit. Om de sleutelhangers te maken, heb ik gebruik gemaakt van potloden en verf. Als eerste hebben we de  handen omgetrokken met een zwarte potlood en deze daarna ingekleurd met de kleurrijke potloden

Op een ander krimpfolie velletje hebben we verf gebruikt om een handafdruk te stempelen. De uitgeknipte creaties van de kids heb ik vervolgens op een bakplaat gelegd en in de oven gedaan voor 2 minuten op 160 graden.

Het krimpt waar je bij staat, dus je moet er echt bij blijven. Na 2 minuten heb ik de bakplaat uit de oven gehaald en er iets zwaars op gelegd om de krimpfolie creaties goed plat te krijgen. Dit moet je gelijk doen want het materiaal wordt snel hard.

Op de sleutelhangers met verf heb ik een extra laagje vernis gedaan zodat het niet snel afblakeren en heb ik de krimpfolie creaties voorzien van een splitring en een sleutelhanger. Het laatste is wel precisie werk waarbij je een beetje geduld voor moet hebben. Maar het resultaat mag er wezen!

Een klein gebaar met een grote betekenis

Een Vaderdag cadeau hoeft niet altijd groot of duur te zijn om  een grote betekenis te hebben. Het zijn de kleine gebaren die het meest gewaardeerd worden en daarom is een sleutelhanger met een handafdruk een klein maar betekenisvol cadeau.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Vaderdag Cadeau inspo (1)

Vaderdag cadeau inspo

Over een paar weekjes is het weer zo ver, Vaderdag! We zetten onze papa’s dan ook graag in het zonnetje...
vaderdag, speelgoed scheerset, leuke vaderdagcadeautjes, vaderdag 2022

Vaderdag 2022: zo vader, zo zoon

Ieder jaar wordt op de derde zondag van juni vaderdag gevierd en dit jaar valt dit op zondag 19 juni...
In juni is het weer zo ver: Vaderdag komt er weer aan. Dat betekent dat de kids met een leuk geschenk voor papa moeten komen, en in de praktijk betekent dat vaak dat mama zelf op zoek moet naar een leuk Vaderdagcadeau. Ter inspiratie cadeaus voor vaderdag, cadeau tips vaderdag

4 leuke cadeaus voor Vaderdag

In juni is het weer zo ver: Vaderdag komt er weer aan. Dat betekent dat de kids met een leuk...