HELP: mijn kind wil een peperdure jas!

24 oktober 2021

“Mam, ik wil graag een nieuwe jas en ik heb er ook al eentje gezien. Kunnen we die NU online kopen?” Ik reageer verontwaardigt door het woordje NU. Maar goed, ik maak toch tijd voor hem vrij en ga samen online kijken naar de jas die hij graag wil hebben. Bij het zien van deze dure kinderkleding en vooral het prijskaartje van de jas, val ik bijna van mijn stoel: “Wat, kost die jas 900 euro???”

Lees ook: Jongenskleding trends voor 2020 >>

Wat maakt deze jas zo speciaal dat jongeren graag willen hebben en nog erger, dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan? Volgens mijn zoon loopt IEDEREEN in zo’n jas. Zelf zou ik die jas al niet meer willen dragen als iedereen hem heeft, maar goed. Dat zijn pubers en zij dragen het liefst wat de massa draagt en willen zich graag onderscheiden door het dragen van té dure kinderkleding merken.

Invloed van influencers en rappers

De invloed van influencers, rappers, dj’s en bekende personen van youtube of televisie krijgen deze kleding om te zorgen dat deze kleding een hype wordt onder de jeugd. En dat lukt ze aardig. Mijn jongens gaan er massaal op stuk en werken zich 3x in de rondte om centen te verdienen om deze dure kleding te kopen. Of om er alleen maar van te dromen 😉

Dure kinderkledingmerken

Het is bijna ongelooflijk maar het verkoopt en niet zo’n klein beetje ook. Ga maar eens een middagje shoppen in de Bijenkorf en kijk maar eens goed rond wat daar allemaal over de toonbank vliegt, alsof het niets is. Vol verbazing kijk ik mijn ogen uit. De aantrekkingskracht van pubers op dure kinderkleding merken als Stone Island, Daily Paper, Off White, Canada Goose of BALR is echt bizar. Peperdure jassen met een prijskaartje van € 1199,00 worden gepast en afgerekend. En wat er zo bijzonder is aan die jas? Het logo!

Jongens zijn gevoelig voor merken

Op dit moment scoren merken als Stone Island en BALR. goed bij de jongens. Dit zijn van oorsprong merken die goed scoren in de voetbalwereld. BALR. is zelfs mede-opgericht door voetbalprofs. Stone Island bestaat al een stuk langer en was vooral onder Engelse voetbalsupporters in trek. Mede hierdoor zijn deze merken enorm populair bij de jongens.

dure kinderkleding, dure kinderkleding merken

Kleding BALR.-collectie. © BALR.

Dure accessoires

Naast exclusieve kinderkleding zijn ook de dure accessoires die erg in trek zijn bij vooral jongens vanaf een jaar of 14, 15. Zij kopen graag riemen, mutsen, petjes, handschoenen, ondergoed, sokken en tassen waarbij het label goed zichtbaar is. Dat snap ik dan nog wel. Deze dure accessoires zijn dan nog te betalen in vergelijking met een winterjas.

Maar goed, wat doe jij? Koop jij dure kinderkleding merken voor jouw kind? Of vind je dit belachelijke prijzen? Wij zijn benieuwd!

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Jongens kledij tweedehands

Hoe haal je alles uit de kledij van je jongens?

Wie kinderen heeft, weet dat ze in een hip en een knip uit hun spullen groeien. Heb je net schattige...
jongenskleding sets, zomerkleding jongens, jongenskleding inspiratie, sturdy jongenskleding, zomer 2022, jongenskleding sets voor de zomer, zomerlooks voor jongens, sturdy , zomerkleding sets voor jongens, jongenskleding sets voor de zomer, boys, zomerkleding, zomermode jongens 2022, boyslabel

Klaar voor de zomer boys? #Summervibes

We gaan op zoek naar leuke zomerkleding voor jongens, want het mooie weer komt eraan. En wanneer het zonnetje dan...
vader zoon twinning, twinning styles dad son, twinnen vader en zoon, twinning, twinnen met papa, twinning merken, twinning vader zoon kledingmerken, twinning fashion, twinnen met papa, twinning dad and son, twinning is winning, twinnen vader zoon

Twinnen met papa

Twinning is winning is inmiddels een bekende uitspraak geworden voor de meeste moeders of niet? Of weet jij nog niet...