Een kinderfeestje in piratenthema, zo doe je dat!

27 september 2023

Het geven van een kinderfeestje kan ontzettend veel kopzorgen geven. Wat ga je doen met de kinderen, wat serveer je ze, hoe behoud je de rust? Probeer er niet te veel over te stressen want het geven van een kinderfeestje is ook ontzettend leuk. Het is echt een moment waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Een themafeestje is altijd ontzettend leuk en geeft je een richtlijn in de type activiteiten die je kunt voorbereiden. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een fantastisch feestje in piratenthema!

Feestversiering

Met de juiste feestversiering zet je direct de toon! Het is leuk als de kinderen bij binnenkomst al overvallen worden door een piratenthema. Het is het leukst om niet allemaal dingen met piraten erop te kopen, maar om de woonkamer of keuken echt in te richten als een piratenkajuit. Dim het licht een beetje, hang een piratenvlag op en verspreid eventueel wat nepjuwelen over de ruimte (de zogenaamde buit). Ook leuk: laat de kinderen eten van kartonnen bordjes in goudkleur, alsof ze van daadwerkelijke gouden borden eten!

Activiteiten

Een activiteit die absoluut niet mag ontbreken op een feestje met piratenthema is natuurlijk een speurtocht die leidt naar een schat. Teken een plattegrond van de buurt op een vel papier en scheur de randen eraf. Als je dit papier bestrijkt met een gebruikt theezakje wordt het bruinig en krult het papier op, alsof het heel erg oud is. Geef routepijlen aan en teken een kruis op de plek waar de schat verstopt ligt. Help jonge kinderen door de speurtocht door de route ook met stoepkrijten pijlen aan te geven op de stoep, voor oudere kinderen is het een leuke uitdaging om echt aan de hand van de kaart de route naar de schat te vinden. Wacht de kinderen ook op verschillende locaties op om een opdracht uit te voeren voor ze verder mogen gaan. Maak van de schat ook iets leuks. Een mooie kist gevuld met chocolademunten bijvoorbeeld, of gewoon met een snoepzakje voor ieder kind.

Wat lekkers

Bij een feestje hoort natuurlijk wat lekkers te eten. Houdt ook het eten in piratenthema. Als de kinderen voor het avondeten of de lunch blijven serveer dan bijvoorbeeld friet met vissticks (dat past bij de zee) of kipkluifjes (dat is typisch eten voor rovers). Een schatkistijsje is natuurlijk een uitstekend toetje. Hoe ga jij het piratenfeestje organiseren?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderfeest-uitjes-thuis-jongens-jongensfeest

Tijd voor een feestje! –> Kinderfeest inspiratie

Vaak is dit voor je kind toch wel het hoogtepunt van jarig zijn.. Kinderfeest! Lang wordt er naar uitgekeken en...
djembe workshop kinderen

3x Leuke workshops voor kinderen

Ben je klaar om je innerlijke ritmische genie los te laten en een onvergetelijk muzikaal avontuur te beleven? We hebben...
6-Tips-1

De leukste kinderfeest uitjes tips

Yes het zit er eindelijk bijna aan te komen, de verjaardag van je zoon. Daar hoort natuurlijk een kinderfeest bij...