Ga mee naar Mars! Met Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance

25 november 2023

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is het ultieme bouwwerk voor alle ruimteliefhebbers, uitvinders en lego liefhebbers. Niet voor niets heeft deze indrukwekkende bouwset de publieksprijs voor Speelgoed van het Jaar 2023 gewonnen. Heb je altijd naar Mars gewild? Dan is dit het bouwwerk voor jouw! Wij kregen deze toffe bouwset van Speelgoed van het Jaar en nemen je mee op ons ruimte avontuur in deze review van LEGO Technic: De Mars Rover Perseverance

Shop deze te gekke LEGO TECHNIC doos hier..

Ruimteverkenning in een Lego Technic doos

Wat een grote doos heeft deze set! Met meer dan 1100 bouwstenen moet dit wel een uitdaging worden. De LEGO Technic Mars Rover Perseverance is niet zomaar een bouwset; het is een interactieve ervaring. Met beweegbare onderdelen en een realistisch haast authentiek ontwerp kan je de rover verkennen en laten bewegen. Het boorinstrument kan worden uitgeklapt, de zes wiel ophanging die individueel kan bewegen en de beweegbare robotarm en de zonnepanelen kunnen worden aangepast. Nu kan je de missie naar Mars op een speelse manier zelf beleven. Met een speciale app kan je via Augemented reality de rover in 3d zien, feitjes leren en rond rijden op de rode planeet!

Meer cadeau inspo voor jongens vind je hier..

Op ontdekkingsreis: wat kun je ermee doen?

Ja, duh bouwen natuurlijk. Het leukste van Lego is toch wel het proces, dat begint met alle zakjes met onderdelen. Naast de bekende bricks zie je ook speciale nieuwe onderdelen. Dat maakt het zo leuk! De NASA Mars Rover Perseverance bestaat ook nog uit een kleine helikopter genaamd de ingenuity. Wist je dat ingenuity de onbemande robot helikopter is die echt op Mars is geweest? Op deze robot is een klein stukje stof van het eerste vliegtuig waarmee ooit een vliegtuigvlucht werd gemaakt door de gebroeders Wright vastgemaakt. Dit kleine maar belangrijke onderdeel bouwen we eerst om er even in te komen. De rover heeft veel techniek in zich omdat alles kan bewegen. Tijdens het bouwen leer je daar over. Het is uitdagend bouwen en je hebt het niet in 1 dag af. Een goede bouwer zou het moeten lukken in 2,5 uur. Wij hebben niet geklokt en het bouw werk ook nog niet af. Lego staat wat mij betreft bekend om de goede bouwinstructieboekjes en deze zit er dan ook gelukkig weer bij! Alhoewel dit meer een bijbel is, wat een dik boek, stap voor stap begeleidt deze je door het bouwproces.

“Lego brengt met deze set de ruimte en luchtvaarttechniek naar je huiskamer om het zelf te ervaren”

Voor wie is dit ruimte avontuur geschikt?

Deze LEGO Technic set is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar is je kind handig of heb je een enthousiaste vader of moeder in huis kan het ook echt wel eerder. Wij vinden dit soort projecten leuk om als gezin te doen. Al moet ik mij dan wel inhouden om het niet in de avond uren stiekem af te bouwen. Met al deze mooie onderdelen en mechaniek in de set raad je vast al dat het niet een voordelige set is. De rover is een duurdere set, adviesprijs is 99 euro. Als je een enthousiaste bouwer, verzamelaar of liefhebber van de ruimteluchtvaart bent is dit het zeker waard. Lego staat al jaren bekend om zijn kwaliteit en deze set stelt dan ook niet teleur.

Een reis naar de ruimte in bouwstenen

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is niet alleen een bouwset; het is een reis naar de ruimte in de vorm van lego bouwstenen. Met het gedetailleerde ontwerp, realistische functies en de toepassing van de nieuwe techniek zoals AR , staat deze set garant voor urenlang bouw- en speelplezier en educatie. Of je nu een echte bricker bent of gepassioneerd bent van de ruimtevaart deze set combineert het allemaal. Dat maakt deze set denken wij een echt verzamelobject.

* Met dank aan Wikipedia voor de facts over de Ingenuity

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC06059.jpg

Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van...
cadeau-voor-vriendin

6 cadeaus voor je vriendin waarmee je altijd op safe speelt

Heb jij al een tof cadeau gevonden voor je de verjaardag van je lief of andere feestelijke gelegenheid waarbij je...
1200x1200 (1)

Cadeautips voor op het verlanglijstje van jongens.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Hopelijk heeft de goede Sint zijn boot weer vol pakjes liggen....