Waarom spelen jongens graag met typisch jongensspeelgoed, zoals ballen en auto’s en meisjes vaker met typisch speelgoed voor meisjes, zoals poppen? Zelfs wetenschappers zijn het hier niet over eens of dit nou aangeleerd of aangeboren gedrag is, maar de meeste ouders kunnen beamen dat de voorkeur van hun meisje toch sneller naar de roze items trekt en bij de jongens gaat de aandacht toch echt meer naar de blauwe voorwerpen, technisch speelgoed, constructie speelgoed, tablets, buitenspeelgoed, wilde dieren, robots en rijdende auto’s.

Het leukste jongensspeelgoed

Is het erg? Nee, natuurlijk niet. Waar maken we ons druk om. Laat lekker ieder kind spelen met de spullen die hij of zij leuk vind, maar menig jongenshart gaat sneller kloppen bij het zien van al dit gave jongensspeelgoed!

cadeau jongen 2 jaar  cadeau jongen 4 jaar  cadeau jongen 6 jaar, speelgoed jongen 6 jaar  cadeau jongen 8 jaar  cadeau jongen 10 jaar

SWITCH & GO DINO’S

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de drie losse reddingsvoertuigen om er één grote T-Rex van te maken. Je hoort coole zinnen en geluidseffecten wanneer je op de knopjes drukt. Het hoofd van de dino is een lcd scherm waarop je lichteffecten en animaties kunt zien. 

Jongensspeelgoed

Boys will be boys zeggen ze niet voor niets. We kunnen het natuurlijk hebben over gender neutraal speelgoed en er zullen zeker ook wel jongens zijn die graag met poppen spelen en meisjes die graag met auto’s spelen. Maar over het algemeen genomen spelen jongen toch echt liever met jongensspeelgoed en meisjes liever met speelgoed voor meisjes.

jongensspeelgoed, houten flipperkast, wooden-toys-games-puzzles-pinball-hover_1024x1024

Een eigen flipperkast wil toch ieder kind?!

Verschillen speelgoed tussen jongens en meisjes

Er zijn zeker wel duidelijke verschillen tussen jongens en meisjes en zeker niet alleen in het uiterlijk. Het gedrag van jongens is echt een stuk wilder, ruiger en de motoriek is ook goffer te noemen als bij meisjes. Lees ook ons uitgebreide artikel over de het verschil in gedrag tussen jongens en meisjes. Hierin komt ook duidelijk naar voren hoe jongens zich ander gedragen als meisjes. Hierdoor is het meteen ook logisch dat zij de behoefte hebben om met ander speelgoed te spelen.

Hip speelgoed; uniek & origineel speelgoed voor onze kleintjes >>


Hét speelhuis voor jongens!

Of poppenhuizen alleen voor meisjes zijn?? Zeker niet! Die stoere Ninja Turtle speelhuis is helemaal gemaakt voor de stoere boys. Fantasierijk spelen of rollenspellen komen bij dit speelhuis allemaal aan bod. Ninja Turtles zijn terug van weggeweest!


Speelgoed cadeau kind 2 jaar

Een hele mijlpaal wanneer je kleintje 2 jaar wordt. Ik weet nog goed dat we vorig jaar zijn eerste verjaardag vierden, ook al zo’n speciale dag. En nu wordt hij alweer 2 jaar, wat gaat de tijd toch snel. Maar wat zullen we onze peuter cadeau geven? Wij zijn op zoek gegaan naar hét cadeau jongen 2 jaar! Deze cadeautjes staan zeker op zijn verlanglijstje.

Bekijk hier het leukste peuterspeelgoed >>

speelgoed jongen 2 jaar, speelgoed jongen 3 jaar, cadeau jongen 3 jaar, sinterklaas tips

Houten parkeergarage

Lamp spokenjager

Wagonimo spel

Houten auto om aan te sleutelen

Wobbel

Vtech Zoomi Zooz Klim en Verkenboom #speelgoedvanhetjaar

Blokken extra groot

Knuffel draakje

Multi speeltafel

Stapel vrachtwagen

Loopkar

Speelgoed kind 4 jaar

Wanneer je zoon de peuterleeftijd voorbij is, gaat zijn interesse ook uit naar ander speelgoed. Langzaamaan krijgen ook andere kinderen en leeftijdsgenootjes meer invloed op waar je kind mee wil spelen. Voor je het weet is er sprake van de eerste playdate en leert je kind nieuw speelgoed (en andere regels dan thuis) kennen. Naast leeftijd gaat geslacht ook meer een rol spelen, ze zijn zich er van bewust dat er een verschil is tussen jongens en meisjes. Zelfs als je daar niet de nadruk op legt en je kinderen zowel poppen als auto’s aanbiedt, merk je dat ze op een gegeven moment toch een specifieke voorkeur krijgen.  Maar voor jongens… ja auto’s. Maar verder? Daarom deze tips voor geschikt speelgoed voor een jongen van 4 jaar, ook voor op het verlanglijstje voor een verjaardag of Sinterklaas om te vragen of te geven.

Auto cadeau tips jongens

NIKKO Velocitrax
NIKKO RC Omni
Play it Monstertrucks
Hot wheels color reveal
Hot wheels autowasserette
Car wash speelset racebaan
Elektrische kinderauto Mercedes
Hot wheels 5-pack auto’s
Carrera GO racebaan
Hot wheels monstertruck

Speelgoed 5 jaar en 6 jaar jongen

Zodra je kind 6 jaar wordt is het grootste deel van de kleuter fase achter de rug. Je ziet dat hij letterlijk groeit maar ook zul je veranderingen merken in zijn gedrag. Je kind wordt voorbereidt of zal binnen afzienbare tijd naar groep 3 gaan om te leren lezen en schrijven, het komende jaar zal je kind dan ook een grote stap maken in de cognitieve ontwikkeling.

Ook in het karakter zal je verschil opmerken, je kind wordt een stuk zelfstandiger en zal veel meer zelf willen doen. Zo zal je kind zelf naar school willen fietsen, waar het motorisch misschien wel klaar voor is. Maar mentaal nog niet. Je kan zal steeds meer je willen imiteren en helpen, bijvoorbeeld met koken of de auto wassen. Gelijk een momentje quality time, want aandacht en knuffels hebben ze stiekem nog erg graag nodig. Of dat ergens een portrettekening van je kind wordt gemaakt het dat ook zelf zal willen oefenen. Ook zal het graag op onderzoek gaan en willen experimenteren; met vloeistoffen, maar ook met bijvoorbeeld verschillende materialen zoals houtbewerking. Winnen en verliezen vinden ze op deze leeftijd nog erg lastig.

Overzicht per leeftijd leuk Sinterklaas cadeau voor jongens >>

 

Speelgoed voor jongens 6-8 jaar

Videoglobe
Smartwatch
DJ Mix
Vloggercam
Switch & Go Dino Jaxx
Video microscoop
Marble rush adventre
Action cam
Switch & Go Dino Scott

Ander speelgedrag

Het is niet erg als je kind een voorkeur heeft voor speciaal jongensspeelgoed of meisjesspeelgoed. De meeste jongens hebben nou eenmaal ander speelgedrag dan meisjes. Meisjes bedenken graag verhalen waarin de personages lief of verzorgend zijn. Ze kunnen urenlang stilletjes van hun spel genieten. De meeste jongens houden van snelheid, geweld en competitie. Er vliegt nogal wat door de lucht en hun spel gaat vaak gepaard met veel geluid. Natuurlijk heeft de manier van spelen van je kind niet alleen met zijn geslacht te maken, maar ook met zijn karakter. Sommige kinderen zijn nou eenmaal wat wilder dan andere.

Afwisseling in spelen

Sommige kinderen kunnen uren spelen met LEGO, Playmobil of een mooie treinbaan. Heerlijk wanneer ze op gaan in hun spel. Maar het is zeker ook goed om af te wisselen en eens met ander speelgoed te spelen. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. Zo traint jongensspeelgoed zoals bouwblokken het ruimtelijk inzicht en leert je kind door met poppen te spelen conflicten op te lossen en zich te verplaatsen in een ander. Vaak gaat dit vanzelf doordat je dochter met de auto’s van haar broertje speelt, of je zoon op de crèche met poppen in aanraking komt. Is dit niet het geval, bied je kind dan eens speelgoed aan dat niet voor de hand ligt.

GRAVITRAX, knikkerbanen, kogelbanen, jongensspeelgoed

Gravitrax is super cool!

Speelgoed voor jongen 9-10 jaar

Speelgoed voor een jongen van 9, bijna 10 jaar is niet zo eenvoudig. Ze hebben inmiddels de Nintendo Switch en de Playstation gevonden en kiezen het liefst om de hele dag te gamen, maar dat gat hier mooi niet door. Dus dat is een uitdaging om iets te vinden waar de jongens graag mee spelen en niet snel op uitgekeken raken. Het GraviTrax speelgoed van Ravensburger stond hoog op het verlanglijstje van Boris en dat leek me een perfect jongenscadeau voor hem! Dit speelgoed ziet er best ingewikkeld uit. Gelukkig is bouwen zijn specialiteit, dus deze coole kogelbaan die hij zelf kan bouwen en kan transformeren naar een steeds weer andere baan. Hier zit genoeg uitdaging in. Lees de Gravitrax review maar op Boyslabel.

Buitenspelen

Hoe fijn is het wanneer de kinderen buitenspelen. Je hoort gelach, gegil en geschreeuw om het huis, iedereen heeft plezier. Samen spelen met alle kinderen uit de buurt. Samen spannende avonturen beleven en mooie herinneringen maken voor later. eMet de langere dagen, mooier weer en warmer gaat het weer kriebelen om lekker buiten te spelen en daar hoort behalve eigen fantasie ook wel wat leuk speelgoed bij. Bekijk onze selectie van sportief en stoer buiten speelgoedvoor jongens voor gegarandeerd veel uren buitenspelen.

buitenspeelgoed voor jongens, jongensspeelgoed, buiten speelgoed

Skelter met aanhanger

Graafmachine waar je op kunt zitten

Metalen graafmachine voor in de zandbak

Grasmaaier met geluid

Tractor

Skateboard

Piratenschip

Hutten bouw pakket

Waterbaan

Verkeerslichten

Als ik zelf terug denk aan mijn jeugd dan komen als eerste de herinneringen boven van buiten spelen. We hadden een grote zandbak in de tuin, een rekstok en een schommel en mochten eindeloos hutten bouwen met parasols en lakens. Ook gingen we er regelmatig op uit in de wijk met andere kinderen uit de buurt. Mijn kids spelen ook graag buiten met buitenspeelgoed voor jongens. Bij hen moet er water, zand en iets van fietsen of skelters bij zijn. En natuurlijk mogen een voetbal en pionnen niet ontbreken voor de sportieve boys.

Een skelter is ook echt tof buitenspeelgoed voor jongens en meisjes. Met een skelter kun je je wereld om je huis vergroten en ontdekken. Rustig rondjes rijden door de buurt samen met je buurjongen. Maar ook een wedstrijdje racen tegen elkaar. Welke skelter kan het hardst.

Dit is de droom van iedere jongen! Met deze BERG skelter ga je de vetste competities niet uit de weg! Ready? GO!

Shop meer gave skelters hier

LEES OOK: