TOP 5 kerstcadeautjes voor jongetjes

6 december 2021

December is een feestmaand en dus elk jaar opnieuw moet ik alle zeilen bijzetten om de jongens te overtuigen dat de kerstboom echt niet op 6 december al in de kamer hoeft te staan! Ik kalmeer ze door in ieder geval de sterren voor het raam te hangen en de twee huisjes met waxinelichtjes weer neer te zetten. Het hele gebeuren rondom de kaarsen aansteken wordt dagelijks met interesse gevolgd. Het uitblazen van een kaarsje is overigens net zo interessant en ook daar heb ik altijd wel vrijwilligers voor (vinden de kids leuk). Iedereen heeft zijn eigen kersttradities en dat maakt kerstmis zo leuk!

Kersttradities

Hoe jong ze ook zijn, mijn heren hangen aan de kersttradities! Op kerstavond gaan we gourmetten, want dat is favoriet hier. Met als afsluiter van de avond de kerstcadeautjes onder de boom uitpakken. Hier hebben ze natuurlijk al weken naar uitgekeken!

kerstcadeau jongen, kerstcadeau, cadeau voor jongens houten brandweer kazerne

Kerstcadeau jongen tip 1: Houten speelgoed

Houten speelgoed vind ik een prachtig cadeau om te geven, helemaal tijdens kerst. Het is duurzaam en het blijft zo mooi.

Deze houten brandweerkazerne is een mooie 12-delige houten speelset, die perfect gekoppeld kan worden aan de treinbaan XXL van Little Dutch. Het is prachtig houten speelgoed dat de fantasie bij kinderen aanspreekt. Is er ergens brand? Open snel de deuren en laat de brandweerwagen er door. Oh, nee! Er zit een poes vast in de boom! Gelukkig zijn de brandweerlieden er snel bij. Hier kunnen de jongens echt uren mee spelen. Zo leuk!

houten loopwagen, houten loopfiets, loopauto aiden, kids concept, kerstcadeau jongen

Kerstcadeau jongen tip 2: loopauto

Met kerst mogen de cadeautjes wel iets groter en net wat specialer zijn, vind ik. Deze Loopauto Aiden staat hoog op het verlanglijstje van mijzelf voor mijn kleine knul. Hij is perfect wanneer je kindje de eerste stapjes gaat zetten. Hij kan zich er prima aan vasthouden en hij is lekker stabiel. Deze mooie houten loopwagen helpt kinderen bij het verbeteren van de motoriek, balans en kracht. Daarnaast is het een pronkstuk in de woonkamer, want ja, het oog van mama wil natuurlijk ook wat!

Kerstcadeau jongen tip 3: werkbank

Met deze stoere werkbank gaat elke kleine klusser geen enkele klus uit de weg. Er is genoeg gereedschap waarmee getimmerd, gezaagd of gebouwd kan worden. De hele set bestaat uit 48 onderdelen, waaronder een hamer, schroevendraaier, blokjes, plankjes, boutjes en moertjes en een handige, verstelbare gereedschapsgordel, waarmee je al het gereedschap gemakkelijk bij de hand houdt.

Kerstcadeau jongen tip 4: speelkleed

Mijn zoontje speelt graag op zijn kamer en hoe leuk is dit speelkleed dan?! Tapijt Shark is een heerlijk zacht vloerkleed, ideaal voor kleine voetjes en om op te spelen. Dit tapijt mag je zelf in de wasmachine wassen, ideaal. 

dierenhoofden muur, pluche dierenhoofd, muurdecoratie dierenhoofd

Kerstcadeau tip 5: pluche dierenhoofd

Een mooi cadeau hoeft niet altijd speelgoed te zijn naar mijn idee. Wij gaan in de kerstvakantie met de kinderkamer aan de slag. Mijn zoontje is gek op dieren en ik vind deze pluche dierenhoofden van Bibib geweldig om op zijn kamer aan de muur te hangen. Het is alleen moeilijk kiezen 🙂

Let’s make some memories

De kerstcadeautjes en de blije gezichtjes zijn natuurlijk leuk, maar maak er samen vooral een gezellig kerstfeest van, speciaal dit jaar.

Om het hele feest compleet te maken, plannen we voor kerst altijd een grappig foto uurtje in. Zo vergeten we deze mooie herinneringen niet, leuk voor later!

Vrolijk kerstfeest iedereen!

PS: hebben jullie ook van de speciale kersttradities? 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vaderdag, speelgoed scheerset, leuke vaderdagcadeautjes, vaderdag 2022

Vaderdag 2022: zo vader, zo zoon

Ieder jaar wordt op de derde zondag van juni vaderdag gevierd en dit jaar valt dit op zondag 19 juni...
In juni is het weer zo ver: Vaderdag komt er weer aan. Dat betekent dat de kids met een leuk geschenk voor papa moeten komen, en in de praktijk betekent dat vaak dat mama zelf op zoek moet naar een leuk Vaderdagcadeau. Ter inspiratie cadeaus voor vaderdag, cadeau tips vaderdag

4 leuke cadeaus voor Vaderdag

In juni is het weer zo ver: Vaderdag komt er weer aan. Dat betekent dat de kids met een leuk...
knutselen voor pasen, pasen knutsel tips

10x Knutselen voor pasen

Knutselen voor Pasen, doe jij het samen met je kind? Of ben jij een moeder die snel wat leuke decoraties koopt...