Kerstknutsels voor kids

19 december 2023

Wat is er nu fijner dan uren samen aan de keukentafel gaan zitten knutselen. Voor ieder seizoen, of voor welke gelegenheid dan ook zijn er leuke knutsels voor kinderen te vinden. En aangezien de kerst eraan zit te komen is het natuurlijk relevant om kerstknutsels te maken met de kids. Kijk snel verder voor leuke en gemakkelijke knutseltips!

Een kerstboom knutselen

Bij kerst denk je natuurlijk aan een kerstboom. Dat is denk ik wel het meest voor de hand liggend in deze feestelijke tijd. Er zijn dan ook meer dan genoeg leuke knutselideeën te vinden wanneer je een kerstboom wilt maken. Met wat wol, oude kerstballen, takjes of wc rolletjes kun je prachtige creaties maken. Echt het hoeft niet zo moeilijk te zijn…

Deze leuke origami kerstboom moet je zeker eens proberen!


Ook een leuke kerstknutsel is een krans..

Nog iets wat leuk om te knutselen is tijdens de kerstperiode is een kerstkrans. Hier kun je rijkelijk met je fantasie aan de slag. Ga je voor lekker bont en opvallend of toch meer een ingetogen krans. Leef je uit!


Of maak bijvoorbeeld deze leuke kerstballen! Hoe leuk zijn die?

Maar we hebben nog meer leuke kerstballen om te knutselen. Deze zijn ook goed te doen met kinderen. Hoe leuk is het om deze mooie kerstknutsels in de boom erbij te hangen. Niks leuker dan wat persoonlijke kerstornamenten.


Deze kerstman van Lady Lemonade is echt leuk om te knutselen!

Geen kerst zonder kerstman!

Dus het is tijd om een kerstman te knutselen. Met deze leuke ideeën fleur je je huis direct op en het kerstgevoel is dan duidelijk aanwezig wanneer er zo’n mooi zelf gemaakt kerstman staat te pronken op de vensterbank.


Meer leuke kerstknutsel inspo…

Ook een kerstster, kerstelf of een rendier zijn leuk om te maken. Er is genoeg te vinden om lekker mee aan de slag te gaan. Hieronder nog meer leuke kerstknutsel inspo.

Deze vlaggenlijn met kerstsokken is echt heel leuk!

Afbeeldingen komen van Pinterest

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
knutselen voor pasen, pasen knutsel tips

10x Knutselen voor pasen

Knutselen voor Pasen, doe jij het samen met je kind? Of ben jij een moeder die snel wat leuke decoraties koopt...
Ontwerp-zonder-titel

Kersttradities van over de hele wereld

Over de gehele wereld zijn er verschillende tradities, culturen en mensen. Toch hebben we allemaal één ding gemeen: de behoefte...