Kerstfeest vol kersttradities

6 december 2021

December is een feestmaand en dus elk jaar opnieuw moet ik alle zeilen bijzetten om de jongens te overtuigen dat de kerstboom echt niet op 6 december al in de kamer hoeft te staan! Ik kalmeer ze door in ieder geval de sterren voor het raam te hangen en de twee huisjes met waxinelichtjes weer neer te zetten. Het hele gebeuren rondom de kaarsen aansteken wordt dagelijks met interesse gevolgd. Het uitblazen van een kaarsje is overigens net zo interessant en ook daar heb ik altijd wel vrijwilligers voor (vinden de kids leuk). Iedereen heeft zijn eigen kersttradities en dat maakt kerstmis zo leuk!

Ho Ho Ho; let’s go X-MAS shopping >>

kerstmok kinderen, kersttradities

Kersttradities

Hoe jong ze ook zijn, mijn heren hangen aan de kersttradities! Op kerstavond dek ik de tafel feestelijk met het ‘luxe’ servies voor ons en grappige kerstmokken voor de boys. Dan gaan we gourmetten, want dat is favoriet hier. Zelf je eten maken en zelf kiezen is te leuk. En natuurlijk gezellig samen zijn en echt tijd hebben voor elkaar. Een fijne traditie vol mooie herinneringen voor later.

De leukste kerstvakantie uitjes voor het hele gezin >>

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag beginnen we met een uitgebreid ontbijt vol met lekker dingen. De jongens helpen croissantjes maken, samen tafel dekken en zitten vol spanning te wachten wanneer ze de cadeautjes, die onder de kerstboom liggen, open mogen maken. De rest van de dag staat altijd in het teken van spelletjes spelen, kerstliedjes zingen en natuurlijk een bezoekje brengen aan opa en oma.

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag moeten de jongens zich echt even uitleven. Ze hebben namelijk al lang genoeg stil gezeten ;-). Dan gaan we lekker naar buiten. Meestal is er in de buurt wel een levende kerststal te bewonderen vol met schapen, compleet met Jozef, Maria en kindje Jezus in een kribje. Al moet ik nog even uitzoeken hoe dat dit jaar zit, maar ik geloof dat er bij ons in de buurt een levende kerststal op afstand te bewonderen is.

Voor het andere deel van de kersttradities zette wij een super foute kerstfilm op. Het is elk jaar hetzelfde, maar toch blijven Home Alone en A Christmas Carol leuk. Terwijl de boys aan hun warme chocolademelk lurken, is papa aan de glühwein en mama snoept van de laatste kerstbonbons.

Let’s make some memories

Om het hele feest compleet te maken, plannen we voor kerst een grappig foto uurtje in. We maken dan de meest foute foto’s met de meest hilarische party props. Onze jongens zullen geen Boyslabelboys zijn als we deze foto’s niet gebruiken om daar een kerstkaart van te maken. Die moet dan wel grappig zijn, gelukkig is er keus genoeg!

Dit jaar is toch wel een heel speciaal jaar geweest en des te belangrijker om iemand een mooie kerstwens of nieuwjaarswens te sturen. Ben je nou te laat met het versturen van kerstkaarten? Stuur dan eens een leuke kaart met de beste nieuwjaarswensen! Tip: maak dan een leuke foto met 2021 geschreven in sterretjes!

Vrolijk kerstfeest iedereen!

PS: hebben jullie ook van de speciale kersttradities? Leuk als je deze wilt delen met ons in een reactie hieronder.

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

In juni is het weer zo ver: Vaderdag komt er weer aan. Dat betekent dat de kids met een leuk geschenk voor papa moeten komen, en in de praktijk betekent dat vaak dat mama zelf op zoek moet naar een leuk Vaderdagcadeau. Ter inspiratie cadeaus voor vaderdag, cadeau tips vaderdag

4 leuke cadeaus voor Vaderdag

In juni is het weer zo ver: Vaderdag komt er weer aan. Dat betekent dat de kids met een leuk...
vaderdag, speelgoed scheerset, leuke vaderdagcadeautjes, vaderdag 2022

Vaderdag 2022: zo vader, zo zoon

Ieder jaar wordt op de derde zondag van juni vaderdag gevierd en dit jaar valt dit op zondag 19 juni...
knutselen voor pasen, pasen knutsel tips

10x Knutselen voor pasen

Knutselen voor Pasen, doe jij het samen met je kind? Of ben jij een moeder die snel wat leuke decoraties koopt...