Kids er op uit; De Winter Efteling

26 januari 2023

We kunnen er heerlijk van genieten als we met de kids er op uit gaan.  Omdat ze nog zo jong zijn, ontdekken ze alles voor het eerst. En als zij plezier hebben, genieten wij met ze mee. Daarom kon dit uitje niet ontbreken, vooral in dit seizoen van het jaar. De winter Efteling! Een magische wereld

Bekijk hier meer leuke uitjes

In de verre verte zie je de ingang van de Efteling al en zodra je daadwerkelijk binnenloopt wordt je letterlijk de magische wereld ingezogen. De lampjes, muziek, diverse huisjes en natuurlijk alle attracties die leuk zijn voor jong en oud. Om alle winkels en eetgelegenheden niet te vergeten. Door het gehele park worden al je zintuigen geprikkeld. Er is genoeg te horen, zien, ruiken en voelen. Het is een leuk, sprookjesachtig maar vooral prachtige omgeving.

Het sprookjesbos is natuurlijk een plek die je niet mag overslaan. Een ‘wandeling door het bos’ waarbij je in alle hoeken en gaten wel een sprookjesachtig figuur tegenkomt. De droomvlucht was helaas niet open in verband met verbouwingen maar gezien het park super groot is, zijn er genoeg andere leuke attracties. Er is zoveel te zien dat je soms ogen te kort hebt.

Winter wonderland

Het park is van zichzelf al betoverend maar door dit winterthema voelt het extra magisch aan. Doordat de attracties en de omgeving erom heen in het gehele park versierd waren in dit winter thema, werd het een echt kerst tafereel.

De warme winter weide is ook een plek die je niet mag missen. Omringd door dennenbomen met een laagje sneeuw, bevindt zich in het midden een podium waar regelmatig een winterlijk optreden wordt gehouden. Her en der verspreid vindt je vreugdevuren om jezelf weer lekker op te warmen onder het genot van een lekker drankje of andere versnaperingen die je bij diverse eethuisjes kunt halen.

Dolle pret met Joki en Jet

Minimaal een week voordat we naar de Efteling gingen was hij elke dag al filmpjes aan het kijken van de efteling en joki en jet. Dus met het bekende deuntje van Joki en Jet stonden we mee op en gingen we mee naar bed…

Joki is de favoriet van onze zoon! Wat was hij blij toen we voor de Carnaval festival attractie stonden. Eenmaal in het karretje keek hij vol verwachting om zich heen. overal waren Joki’s en Jetjes te zien.  Hij keek zijn ogen uit ( En wij stiekem ook).

Spelen en ontdekken

Naast alles attracties heb je verspreidt over het park ook speelplekken waarbij kinderen even lekker ‘ouderwets kunnen spelen’. Veel speelplekken hebben een eigen thema, waarbij kinderen veel verschillende toestellen kunnen ontdekken. Wandelen over een pretpark met kleine kinderen is een grote onderneming en daarom hebben we de tijd genomen om even te ontprikkelen en de kids hun gang te laten gaan door ze lekker te laten spelen.

Met de kids er op uit

Een betoverende dag in de winter Efteling

Het was werkelijk fantastisch! We keken onze ogen uit en aan het einde van de dag vroegen we onszelf af of we alles wel gezien en gedaan hadden. Omdat onze peuter heerlijk in zijn fantasie fase zit, was dit vooral voor hem een magische dag. Het was zo ontzettend leuk om te zien hoe ontzettend blij en enthousiast hij reageerde. En dat begon al bij de ingang van de Efteling. Want wat zei hij toen we voor de ingang stonden: ‘hé mama, Bumba tent!’ haha!

We hebben een geweldige dag gehad in de winter Efteling waarbij we moe maar voldaan weer in de auto zaten op de terugweg naar huis.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...