Kids er op uit! Een dagje Dinoland

13 mei 2023

Een park vol dino’s waar je ook nog eens lekker kan spelen. Welk kind wil daar nou niet heen? Die van ons in elk geval wel! Op een prachtige lentedag in deze meivakantie was het dan zo ver, wij gingen naar Dinoland!

De leukste uitjes voor kinderen en tieners

Lekker overzichtelijk

Wanneer je aankomt is het gelijk duidelijk: hier draait het om dino’s. Je gaat terug in de tijd van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden. Bij binnenkomst hoor je het gebrul al in de verte. Gaaf!  Al snel loop je over een speciaal dinopad, waarbij je langs verschillende dinosaurussen loopt. Op het einde van het pad komt je langs een enorme T. rex en Triceratops.

Er is van alles te doen, ruim voldoende voor een hele dag plezier. Wat wij fijn vonden is dat het park lekker overzichtelijk is. Groot genoeg voor veel variatie, maar niet zo mega groot dat je aan het einde van de dag een marathon hebt gelopen of elkaar continu kwijt bent. 

Dino hier, dino daar

Voor de liefhebber is er genoeg diepgang over dinosaurussen te lezen. Bijvoorbeeld over wel 100 verschillende dinosaurussen en de verschillende tijdperken Trias, Jura en Krijt. In het paleolab kan je zelf schatzoeken, dino’s uithakken, dino kleien en dino verven. De meeste van deze dingen zijn wel tegen een kleine extra betaling. Bijvoorbeeld een dino-poppetje om te verven van een paar euro. Het zal hier ongetwijfeld een stuk drukker zijn als het niet zulk mooi weer is. Toen wij er waren was er vrijwel niemand. Wat onze kids hier heel leuk vonden was het fossielen zeven in de zandbak. Met een zeefje konden ze zelf de mooiste steentjes vinden en deze vervolgens in een zakje meenemen naar huis.

Meer dan dino’s

Maar Dinoland is meer dan alleen een park over dino’s. Er zijn verschillende speeltuinen met allerlei speeltoestellen, waaronder ook een oude jeep en een oud vliegtuig. De fantasie van onze kids sloeg al snel op hol. Ook skelet vrijleggen, de kabelbaan en de skelterbaan achterin het park was een succes. Het was even vechten om een skelter, maar eenmaal bemachtigd gingen alle remmen los. Verder waren er nog een aantal dingen waar wij geen gebruik van hebben gemaakt zoals een T.rexpeditie, het theater, lasergamen, een bungee trampoline, een klimwand en een hoogteparcours voor de daredevils. Voor deze laatste moet je sowieso minimaal 1.30 zijn en daar komen onze ukkies nog niet aan. Dit jaar zijn er ook wat nieuwe dingen bijgekomen. Een grote glijbaan waar je met matten van af kan sjezen en een klimvulkaan!  

Picknickmand mee of bestellen maar?

Dit vroegen wij ons zoals wel vaker van tevoren af. Lekker wat halen is makkelijk en leuk, maar al met al is zo’n dagje (lees de hele meivakantie) duur zat. Zelf meenemen doen ze niet moeilijk over in Dinoland. Wij hadden daarom besloten om zelf broodjes mee te nemen voor de lunch, maar ook af en toe wat te halen. De prijzen hiervan waren gemiddeld. Ondanks de drukte was er gedurende de dag steeds genoeg ruimte om ergens een zitplekje te vinden, fijn!

Op het eind besloten we nog een ijsje te halen. De enige keus waren vegan ijsjes. Ik zou hier zelf nooit specifiek naar op zoek gaan, maar helemaal prima. We kozen vier voor het oog simpele aardbeienijsjes uit. Ik moet zeggen: ze smaakte heerlijk. En de verpakking zag er hartstikke tof uit. Maar bijna 12 euro voor vier waterijsjes? Dat vind ik wel écht veel geld. Vooral omdat het voor kids de enige keus was. En bij die van ons is het altijd 50/50 is of ze het ijsje wel of niet halverwege in het zand laten vallen. Maar goed, hij smaakte heerlijk en mede door wat extra opletten ging het dit keer goed.

De uren vlogen voorbij en voor we het wisten ging het park al sluiten. ‘Nu al???’, protesteerden onze kinderen? Een goed teken dus. Ons zien ze dus zeker terug. Hopelijk komen er ooit nog seizoenskaarten beschikbaar. Al een paar jaar staat er op de website dat dit in ontwikkeling is. Wij wachten er met smart op!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...