Kids er op uit… Toverland!

14 augustus 2023

Een bezoekje aan een pretpark is in de zomervakantie natuurlijk altijd een goed idee! Bij ons stond afgelopen weekend Toverland op het programma. Xavi was hier al eerder met schoolreis naar toe geweest maar voor ons was het een nieuw park om te ontdekken. Al eerder hadden we zoveel positieve verhalen gehoord over Toverland, dus we werden wel nieuwsgierig naar dit park!

Leuke uitjes met de kids vind je hier

Een pretpark vol avontuur en plezier

Toverland heeft ook een app. Het is ontzettend handig om deze alvast op je telefoon te zetten. Je kunt hier natuurlijk de plattegrond met alle attracties, shows en restaurants terugvinden. Maar ook actuele wachttijden van de attracties en starttijden van de shows.

Toverland is verdeeld in 6 werelddelen

Port Laguna

Bij binnenkomst van het pretpark wandel je door het gebied Port Laguna. Hier zijn vooral veel winkeltjes te vinden en ook een aantal parkshows zijn hier te zien.

De magische vallei

Wij wandelden door naar het  het gebied ‘de magische vallei’.
Allereerst kwamen we de achtbaan Dwervelwind tegen. Vanaf 1.00m mag je hier al in, dus Ivan (5 jaar) was reuze enthousiast dat hij mee mocht in de achtbaan. Al vond hij het in de wachtrij toch wel een beetje spannend worden. Maar dapper als hij is stapte hij toch het karretje in. Oef, het was inderdaad wel een wervelrit deze achtbaan. Wat ging hij snel en raasde hij rond. De duimpjes van de jongens gingen in ieder geval omhoog.

Ook de achtbaan Boosterbike is in dit gebied te vinden. Xavi baalt, want voor deze achtbaan is hij nog net te klein (voor deze achtbaan moet je 1.40M zijn). Hebben we in ieder geval een reden om volgend jaar nog eens terug te gaan! 😉

De waterspeelplaats vonden  de jongens ook erg leuk, ze kunnen hier over touwbruggen over het water lopen. Zeker in de zomer is dit een fijne plek om even af te koelen!
Waterpret is ook zeker de Djenga River. In deze ronde boten konden we samen over de wildwaterbaan razen. Wie komt er droog uit?

Avalon

Avalon is deze zomer natuurlijk extra populair, want hier zijn de nieuwste attracties te vinden. Sinds 1 juli zijn deze geopend. Dit zijn dragonwatch (valtoren voor de hele familie), Garden tour (rondritje voor de kleinste bezoekers), Jumping Juna (dynamische draaimolen) en Pixarus (vlieg als een vogel).
Voor Xavi was dit gebied favoriet vanwege de achtbaan Fenix. Bij deze achtbaan hangt het karretje naast de rails, hierdoor ervaar je een vliegervaring. Xavi was in ieder geval razend enthousiast want deze achtbaan gaat echt supersnel!!

Ithaka

In het gebied Ithaka is de andere favoriet te vinden van Xavi, namelijk de achtbaan Troy. Ik deed een ritje met hem mee. Jeetje, want ging die ontzettend snel! Het is dan ook de snelste, hoogste en langste houden achtbaan van de Benelux. Ivan mocht ook hier niet mee in de achtbaan. Maar gelukkig vonden we voor hem dichtbij de paardjes van Ithaka om een ritje te maken!

Wunderwald


In dit gebied was de wildwaterbaan favoriet. Dat was wel even spannend want de eerste afdaling was achteruit naar beneden. En na die grote afdaling buiten kwamen we nat maar met een big smile op de gezichten van de boys naar beneden. Het was een zonnige dag dus we waren snel weer opgedroogd!
De bobbaan was ook erg leuk om een ritje in te maken, je kan zelf je snelheid bepalen. Enige nadeel vonden we dat we hier wel erg lang in de rij voor moesten staan. (in vergelijking met de andere attracties)

Land van Toos

Land van Toos is net als het gebied Wunderwald veelal overdekt. Dat is op fijn op regenachtige  dagen. Aangezien we deze zomer ook wel onzeker weer hebben met buien is dat ideaal! Want ook in deze werelden is zoveel leuks om te doen. Land van Toos heeft vooral voor de kleinere kinderen leuke attracties! Zo is er een junior achtbaan, zweefmolen, autoparcours en een indoor speeltuin.

Summer feelings

Van 8 juli t/m 27 augustus zijn de summer feelings in Toverland. Het park is dan extra lang geopend vanaf 10u tot 21u. Daar waren wij ook wel erg blij mee, daardoor hebben wij vrijwel alles kunnen doen wat we graag wilden.

Ook zijn er leuke shows in het pretpark te zien of extra entertainment zoals live muziek en bubble magic met megagrote bellen!

Wat vonden wij van pretpark Toverland?

Daar kunnen we eigenlijk wel duidelijk over zijn, we hebben een top dag gehad! Beiden jongens (en wij dus ook) hebben ons goed vermaakt. Er zijn spannende attracties voor de waaghalzen maar ook voor de kleintjes is er genoeg avontuur en vermaak!
Het park is vrij compact en daardoor goed te belopen. Het park lijkt daardoor wat kleiner, maar je hebt er zeker een dag vol plezier!
De wachttijden vielen ons reuze mee. Alleen bij de wildwaterbaan en bobbaan moesten we een uurtje wachten maar de overige attracties waren zo’n 5 tot maximaal 20 minuten wachten.

De jongens willen in ieder geval heel graag nog een dagje terug naar Toverland! 🙂

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...