Kids erop uit! – Familiepark Mondo Verde

10 oktober 2023

Kun je niet kiezen tussen een uitje naar de dierentuin of een pretpark dan is familiepark Mondo Verde wellicht een goed idee. In het zuiden van Limburg is dit park te vinden waar je zowel kunt wandelen door diverse tuinen, dieren kunt bewonderen en plezier beleefd in verschillende attracties!

Meer leuke uitjes met kids!

Een reis over de wereld langs diverse tuinen en dieren

Mondo Verde werd in 2002 geopend als een tuinenpark. Tijdens een bezoekje aan het park kun je nog steeds wandelen door deze tuinen. Zo loop je door een tropisch paradijs en vervolgens wandel je door Italië, Japan, China, de woestijn en nog veel meer tuinen. De jongens waren vooral op zoek naar avontuur.  Je kunt diverse paadjes vinden in het park waardoor je zelf een eigen route kiest. Zo kun je ook een avontuurlijke route wandelen over stapstenen of bruggetjes.  Dat is natuurlijk veel leuker dan de ‘gewone’ paden. De tuinen leveren in ieder geval mooie plaatjes op!


Het tuinenpark ging na een aantal jaren failliet en werd in 2007 overgenomen. De nieuwe eigenaren wilden het park aantrekkelijker maken voor een bredere doelgroep en ze hebben het park uitgebreid met dieren en attracties.

Het aanbod van dieren is niet zo groot als bij een dierentuin, toch zijn er heel wat dieren te bewonderen in het park. Zo zijn er onder andere leeuwen, Bengaalse tijgers, alpaca’s, wolven en kamelen. Favoriet tijdens ons bezoekje was het apeneiland met de ringstaartmaki’s. Daar kon je wel heel dichtbij komen en ze zelfs aaien. Al was dat ook wel een piepje spannend!

Lekker uitrazen in het attractie gedeelte

Naast al die tuinen en dieren zijn er dus ook nog een aantal attracties te vinden in het park! Dit is voor de kinderen natuurlijk het allerleukst! Het aanbod attracties is niet al te groot en ook niet vol sensatie, maar het zijn leuke attracties waar kinderen zich zeker een dagje mee kunnen vermaken. Zo kun je ritjes maken in de achtbaan, zweefmolen en de wildwaterbaan. Ivan vond vooral de achtbanen fantastisch. Hij was reuze trots dat hij groot genoeg was om deze ritjes te maken. Xavi vond de sky dive erg tof. Je gaat in deze attractie over het water in een soort van kabelbaan!

Waterplezier bij Pirate Splash

Mocht je Mondo Verde nu op een zomerse dag gaan bezoeken. Dan is er ook nog Pirate Splash! Waterplezier met heel veel glijbanen. Wij hebben het park aan het eind van de zomervakantie bezocht, dus toen zijn de jongens heel wat keren van de glijbaan geweest! Hier waren ze dan ook wel erg enthousiast over.

Niet de hele dag sjouwen met een bomvolle tas!

Bij de entreeprijs is ook (gedeeltelijk) eten en drinken inbegrepen. Dat scheelt het ’s morgens weer broodjes smeren en je hoeft niet met een volle tas door het park te lopen. Op diverse punten in het park kun je wat eten en/of drinken. Dit is per locatie verschillend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pasta, soep, rijst en pannenkoek. Ook warme dranken, ranja en slush zijn inbegrepen. Voor de slush drankjes moet je wel een beker kopen (of neem je eigen beker mee!)
Let op, niet alles is inbegrepen. Drink je liever frisdrank of wil je graag een portie friet. Dan kun je dit ook in het park krijgen maar moet je bijbetalen.

Check voorafgaand aan je bezoekje even de website voor actuele openingstijden en de inhoud van de all inclusive formule, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
En altijd handig om Social deal in de gaten te houden, deze hebben vaak leuke aanbiedingen voor dit park!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

huisdier-met-kinderen

Huisdier voor je kinderen; goed idee?

Een huisdier kopen voor je kind. Is het een goed idee, of juist helemaal niet? Uit diverse studies is gebleken...
scooby doo

Scooby Doo and Guess Who.. + Winactie

Cartoon network is dé plek voor al je favoriete tekenfilms en allerlei gratis spelletjes. Speel online spelletjes met personages van...
active familievakantie, familievakantie, turfvakantie, kamperen met kinderen, vakantie in frankrijk, leuke kindercamping, camping voor pubers

Heb jij al zin in een actieve outdoor familievakantie?

Het nieuwe jaar staat voor de deur, wat betekent dat veel Nederlanders en Belgen plannen maken voor  komende zomer. Niet...