Kidsproof BBQ-en is een eitje met deze tips

21 maart 2022

Barbecueën is iets wat we heel graag en heel vaak doen en zeker niet alleen in de zomer! Gezellig met z’n allen een beetje chillen, relaxen en lekker eten en drinken rond de Big Green Egg. Dat vinden de kinderen ook helemaal het einde. Wij hebben zelfs een keer een BBQ feestje voor de kids gegeven (een absolute aanrader). Ik laat je hieronder onze favoriete kinder BBQ recepten zien en nog een paar extra. Welke is jullie favoriet?

Veilig BBQ met kleine kinderen

Veiligheid boven alles natuurlijk! Wanneer je nog echte kleine kinderen hebt (en ook met grote kinderen hoor 😉 ) moet je opletten tijdens het barbecueën. Helemaal wanneer je gezellig samen met vrienden en hun kinderen bent dan is het overzicht zo kwijt. En de verleiding is wel heel groot voor kinderen om toch een paar spiesjes op de BBQ te leggen.

Tips

Maak duidelijke afspraken voordat je begint! Zorg dat er steeds een volwassene in de buurt van de BBQ is die een oogje in het zeil houdt. 

Laat de kinderen met stoepkrijt op 1 tot 1,5 meter afstand van de BBQ een cirkel tekenen voordat hij aan gaat. Zo is het voor alle kinderen duidelijk dat ze daar niet mogen komen.

Het beste is natuurlijk om de barbecue zo neer te zetten dat er geen kind bij kan komen. Maar zorg er ook voor dat de BBQ stabiel staat en dat er geen brandbaar materiaal in de buurt ligt. Zelfs dan blijft opletten noodzakelijk!

big green egg, goede barbeque, egg barbeque, kinder bbq recept, bbq met kinderen, barbequeen met kinderen, kinderecepten voor de barbeque

Kies voor de juiste BBQ

Wij zijn fan van De Big Green Egg BBQ. Dit is niet zomaar een houtskoolbarbecue, het is een complete keramieken keuken. Natuurlijk kun je op deze barbecue grillen, maar daarnaast kun je ook bakken, roken, stomen, koken en slowcooken. Het is niet slechts een barbecue. De Big Green Egg is ook een pizzaoven, rookoven, slowcooker en ‘gewone’ oven in één. 

Met deze BBQ kun je relaxed barbecueën. De voorbereiding kost het meeste werk. Super handig met kinderen dus. Want als je alle lekkere BBQ recepten goed voorbereid hebt, laat je ze lekker op de BBQ garen. Hierdoor hoef je als kok niet de hele tijd achter de BBQ te staan, maar kun je ook gerust tussen de gerechten door aan tafel zitten bij je familie en/of gasten. Ideaal!

Wanneer je zorgt dat de BBQ op een duidelijke plaats in de tuin staan, weten de kinderen dat ze hier niet moeten komen. Een Roostr buitenkeuken is een perfecte oplossing. Hiermee maak je een super fijne buitenkeuken en werkplek om de gerechten voor te bereiden en klaar te maken om ze daarna te serveren.

Favoriete kinder BBQ recepten

Zorg dat er genoeg lekkers is voor iedereen. Vaak zijn simpele gerechtjes als spiesjes, worstjes en s’mores favoriet bij de kinderen. Maak voor de volwassenen bijvoorbeeld nog een lekkere vis klaar wanneer de kinderen al gegeten hebben. Dan blijft het een feest voor klein en groot!

Spiesjes

Kinderen kunnen heel goed helpen bij de voorbereiding van de kinder BBQ recepten. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen spiesjes maken. Zij mogen zelf kiezen wat ze aan hun spiesjes willen rijgen. Je kunt spiesjes maken met:

  • knakworst en gehaktbal
  • kipfilet blokjes met ananas
  • verschillende worstjes
  • stukjes frikandel
  • poffertjes met fruit
  • fruitspiesjes
  • groentenspiesjes
  • zoete aardappel spiesjes
barbecueën

Pizza van de BBQ

Met kant-en-klaar pizzadeeg kunnen de kids hun eigen pizza klaarmaken. Lekker insmeren met tomatenpuree, bestrooien met geraspte kaas en verder alles wat je kind maar lekker vindt. Met de Big Green Egg barbecue is dit zo gemaakt, super lekker!

Gevulde puntpaprika’s zijn ook een favoriet kinder BBQ recept

Groenten op de BBQ

Groenten kun je ook heel goed roosteren op de BBQ. Spreek met de kinderen af dat ze ook minimaal 1 of 2 spiesjes met groenten eten. En een maïskolf van de BBQ is geliefd bij de meeste kinderen. Daarnaast geldt ook hier: zien eten doet eten.  Dus voor de slechte groenten-eter is dit een goed leermomentje. Misschien gaat de paprika van de BBQ er nu wel in?! Ook kun je natuurlijk bakjes met rauwkost zoals komkommers, wortel en radijs op tafel zetten. 

kinder bbq recept, bbq met kinderen, barbecueen met kinderen, kinderecepten voor de barbeque, green egg, barbecueën

Toetje op de bbq

Bij ons horen s’mores als afsluiter van een gezellige barbecue. Een ideaal toetje wat zeer geliefd is bij kinderen. Je kunt voor ieder kind een eigen s’more pakketje maken door 2 biscuitjes, chocolade en marshmallows in een stuk aluminiumfolie in te pakken. Of je maakt een bakje gevuld met dit lekkers voor iedereen. Na 5 á 6 minuten op de barbecue is de marshmallow gesmolten en kan er gesnoept worden. Enjoy!

Een banaan kun je ook vullen met chocolade en marshmallows! 

kinder bbq recept, bbq met kinderen, barbecueen met kinderen, kinderecepten voor de barbecue, barbecueën

Foto’s bron Pinterest

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1-1

Mama’s ontspanning: maak tijd voor jezelf in drukke dagen

Als mama heb je het vaak druk met zorgen voor je kinderen, het huishouden, en misschien ook nog een job....
Ontwerp-zonder-titel-1

Me-time als mama? Ja, dat kan!

Eerlijk is eerlijk: mama zijn is een fulltime job. Of je nu thuis bent bij de kids of daarnaast ook...
zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...