Villa Pinedo, want scheiden is niet jouw taak! 

11 januari 2020

Als je ouders gaan scheiden is dit natuurlijk heel erg. Je houd enorm veel van je vader maar ook van je moeder, en dan ineens willen ze niet meer met elkaar verder. De 2 allerliefste mensen die jij kent, vinden elkaar niet meer lief. En dat is toch één van de ergste dingen die je als kind kan overkomen…

Kinderen van gescheiden ouders

Tja, en dan? Je wilt er graag over praten, maar met je ouders lukt dat niet goed. Je beste vrienden en vriendinnen hebben misschien geen gescheiden ouders dus begrijpen je ook niet helemaal, en je opa en oma van mama’s kant hebben ineens geen goed woord meer over voor je vader, en andersom. Heel begrijpelijk dat je je verhaal kwijt wilt, maar aan wie?

En dan heb je ook nog te maken met alle veranderingen, maandag, dinsdag en woensdag naar mama, dan donderdag en vrijdag naar papa en het weekend om en om. Net als de vakanties. Wat een geregel allemaal, soms word je wakker en ben je vergeten in welk bed je ligt.

Een buddy die jou begrijpt

Voor al je vragen en antwoorden, voor steun, hulp en een kletspraatje, is er Villa Pinedo. Villa Pinedo is er speciaal voor kinderen van gescheiden ouders. Voor kinderen vanaf 10 jaar is het mogelijk om een  buddy te krijgen. Buddy is een Engelse naam voor maatje. Een buddy is een jong volwassene die zelf ook gescheiden ouders heeft. Hij of zij kan je raad geven en met je praten als je ergens mee zit. Jouw buddy heeft hetzelfde meegemaakt en kijkt zonder vooroordelen met jou mee. En het is hartstikke fijn om zo iemand te hebben!

Villa Pinedo

Villa Pinedo heeft een eigen website en zijn actief op sociale media door middel van informatieve en deels grappige vlogs en filmpjes. En je ziet ze wel eens in de reclame voorbij komen om zoveel mogelijk kinderen erop te wijzen dat de scheiding van je ouders niet jouw taak is. Op de website kun je vragen stellen, live chatten, informatie vinden en eerder gestelde vragen terug lezen met alle antwoorden. Villa Pinedo is dus echt dé plek voor kinderen met gescheiden ouders en hun missie is dan ook, dat kinderen met gescheiden ouders even gelukkig moeten zijn als kinderen uit een intakt gezin.

De visie van Villa Pinedo is dat jongeren met gescheiden ouders ook de adviseurs van volwassenen zijn, zij zijn namelijk de ervaringsdeskundigen. Op het forum speciaal voor gescheiden ouders, geven zij advies en een luisterend oor aan volwassen mensen die gescheiden zijn of ermee te maken hebben.

Kom je ook eens kijken bij Villa Pinedo op www.villapinedo.nl? Sverre heeft in de kerstvakantie meegespeeld in een online filmpje dat binnenkort op Youtube staat!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...