Ad SquareAd Square


Feest koningsdag 2016

Published on april 17th, 2017 | by de redactie

0

Kinder activiteiten Koningsdag 2017

De oorsprong van koningsdag ligt in 1948 toen koningin Juliana haar verjaardag wilde vieren met alle Nederlanders. Vrijwel iedereen in het hele Koninkrijk kreeg die dag vrij om deel te nemen aan allerlei festiviteiten. Het hele land kleurt tegenwoordig oranje op vrijmarkten, fietstochten en grote feesten in steden als Amsterdam en Eindhoven.

Dit jaar maakt Tilbug zich met de regio op voor de komst van Koning Willem-Alexander. De voorbereidingen voor Koningsdag 2017 zijn in volle gang. Het wordt dit jaar weer een speciale dag met een gouden randje! Het officiële programma wat er te doen is in Tilburg vind je hier.

Natuurlijk mag een oranje outfit of oranje detail niet ontbreken op deze feestelijk dag!

Kijk hier voor stoere boys outfits
ster

De leukste uittips voor Koningsdag 2017

  • Uiteraard is het een groot feest in Nederland, maar dit jaar speciaal in Tilburg. Kijk hier voor alle activiteiten op Koningsdag in Tilburg.
  • Het jaarlijkse Bredewegfestival in Amsterdam-Oost is uitermate geschikt voor families. Het festival staat bekend als bruisend straatfeest, met een vrijmarkt, circus, theatervoorstellingen en concerten.
  • Koningsdag op Katendrecht in Rotterdam. Theater Walhalla en Pacific Enterprises organiseren de Royal Rollerdisco op het Deliplein. Skaten, dansen, vrijmarkt, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en leuke kinderactiviteiten.
  • Koningsdag Amersfoort. Voor jong en oud is er op de verjaardag van de Koning van alles te beleven. Live muziek, poppenkasten, oudhollandse spelletjes, een klimwand, kleedjesmarkten en meer. Ook op Koningsnacht zijn er leuke oranje-activiteiten.

 

Konings shirts vanaf 5 euro!

ster

vrijmarkt koninginnedag, traktatie labels,

Print Koninklijke labels

Nog een paar dagen… en dan is het Koningsdag! Op Koningsdag worden er vaak leuke vrijmarkten en rommelmarkten georganiseerd.

Je kunt aan de slag als straatmuzikant of je verkoopt je ‘oude’ spulletjes… Of je begint je eigen kraam met lekker drinken en chips! Nu kun je natuurlijk je ‘waren’ (spullen) zo op een tafeltje zetten, maar ja… een beetje verkoper maakt er iets moois van. Print deze Koninklijke labels uit en wikkel ze om chipzakjes, limonadeflesjes of maak Koninklijke popcornzakjes. De labels zijn natuurlijk ook leuk om te gebruiken voor een koninklijk feestje. Kijk hier voor Koninklijke labels >>>

ster

Share Button
Comments are closed.

Back to Top ↑