Ad SquareAd Square


Blogs

Published on mei 7th, 2017 | by Patricia

0

Moederdag, een dag in en met een zonnetje

Veel moeders kennen ‘het ballenspel’ van het moederschap. Hoe verdeel ik mijn tijd zo goed mogelijk tussen werk, relatie, kinderen en familie/vrienden, zonder daarbij een bal te laten vallen? En wat is dan leuker om daarvoor één dag in het jaar waardering te krijgen op Moederdag? Het gaat bij ons thuis echt niet om grote cadeaus en dure etentjes, maar om het feit dat er aan je gedacht wordt. Dat je altijd ‘de ballen’ in de lucht probeert te houden en dat dat gezien wordt.

Op Moederdag zelf word ik altijd gewekt met een kop thee, veel kusjes en knuffels en daarna krijg ik meestal wat kleine cadeautjes. Thiemo is blij dat hij geen zelfgemaakte cadeautjes meer hoeft te geven, de brugklas houdt zich daar gelukkig niet mee bezig. In alle jaren basisschool was dat voor hem een ‘zware beproeving’. Hij vindt zichzelf niet creatief, houdt niet van knutselen en is bijna blij dat hij zijn zakgeld aan een ‘zelf uitgezocht’ cadeautje voor mij kan spenderen. Die cadeautjes zijn meestal een tijdschrift, een fles doucheschuim, een boek o.i.d. Daarna trek ik mijn mooiste kleren aan en mag ik plaatsnemen aan de ontbijttafel. Er wacht een uitgebreid ontbijt op me en met een beetje geluk van de weergoden kan ik daarna buiten in de loungeset genieten van het gekregen tijdschrift en een cappuccino.

Toen de kinderen nog erg klein waren was ik oprecht blij met de ‘krassentekening’ en een ‘zelfgemaakt’ gedichtje. Alles is dan ook bewaard of heeft een mooi plekje in huis gekregen. Tegenwoordig worden de meest creatieve cadeautjes op school bedacht en gemaakt en is de pasta-ketting al lang niet meer het enige waar de kinderen mee thuis komen. Hier begint het een traditie te worden dat de kinderen zelfstandig naar het dorp fietsen, zelf iets uitkiezen en kopen. En nee, papa mag niet voor de deur van de winkel wachten en/of hints geven.

Dit jaar mag Mikki voor het eerst zelf naar het dorp. Ze weet wat mijn favoriete cadeau winkel is, maar vermoedelijk legt ze dat gegeven naast zich neer. En vermoedelijk vindt ze het leuker om die gekke ‘scheten’ sleutelhanger te kopen. Dan heb je er bij het kopen en bij het geven plezier van en de gehele Moederdag blijft dat hangen.

moederdag, get the look dameskleding

Een echte familiedag dus, met een lach en een zonnetje, dan is mijn Moederdag geslaagd. En wel met mijn mooiste setje kleding, die ik van te voren zorgvuldig heb uitgekozen:

1. Prachtige jumpsuit, door de mooie print en aparte halslijn

2. Tijdloze, comfortabele streepjesjurk mag niet ontbreken in deze top 5

3. Heel mooi jurkje van NIKKIE. Elegant, chique en sportief

4. De voor mij altijd perfect zittende jeans van Pepe Jeans, rood gestreept shirtje erop met een mooi uitgesproken jasje

5. Heerlijk zittende chino met prachtig v-hals shirt van cupro stof, zit en valt heel mooi.

-Esther

 

Wil je nou ook een leuk Moederdag outfit shoppen? Doe dan mee met de winactie en maak kans op 2x een Wehkamp cadeaubon t.w.v. € 75,- !! Meld je hier aan >>>

Share Button

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑