Traktatie ideeën – Een creatief plaatje.

17 februari 2023

Zolang als mijn kinderen trakteren probeer ik er een creatief plaatje van te maken. De ene keer heb ik al maanden een idee in mijn hoofd, de andere keer begin ik een week van te voren, maar altijd wel iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Ik heb dan ook regelmatig gedacht; de volgende keer doe ik echt iets makkelijks, als het qua tijd toch wat tegenviel of het uiteindelijk toch wat moeilijker was dan ik had gedacht. En toch… als het eindresultaat er dan is en het kind blij is, doe ik het de volgende keer gewoon weer! Zit jij altijd boordevol inspiratie of kun je wel wat traktatie ideeën gebruiken? Lees dan snel verder….

Meer traktatie tips

Tuurlijk ken ik de verhalen van andere moeders die al die uitgebreide traktaties maar onzin vinden en scholen die inmiddels gestopt zijn met traktaties of waar je alleen nog op fruit mag trakteren. Doe vooral iets waar jij je goed bij voelt. Hier mag het gelukkig nog en ook al is onze tweede zoon hierna van de basisschool af, heb ik gelukkig nog vier jaar traktaties te gaan van onze derde. 😉

Poppetjes maken van kinderchocolade reepjes.

Deze is eigenlijk ontzettend simpel, maar zo leuk!

Wat heb je nodig?

– kersen snoepjes 2 per traktatie.
– chocolade reepjes.
– pen.
– eventueel prikkertjes en piepschuim om ze vast te zetten.

Teken eerst de gezichtjes op de reepjes en maak van de kersen de armpjes en beentjes.

Vishengels trakteren

Wat heb je nodig?

– potloden.
– snoep slierten.
– snoep in de vorm van een vorm of vis.
– eventueel piepschuim om ze in vast te zetten.

Knoop de sliert voorzichtig aan de potloden en maak aan de andere kant de vorm of vis vast.

Lange popcorn zakjes.

Wat heb je nodig?

– lange dunne zakjes.
– popcorn.
– kaartjes voor aan het zakje en lintjes.

Deze zakjes waren volgens mij wel 50 cm lang. Gekocht bij een online winkeltje met trakatie materialen.

Schepjes

Deze schepjes heb ik gemaakt toen Brent 4 jaar werd en afscheid nam op de peuterspeelzaal. Op het kaartje stond: Ik wil niet opscheppen, maar ik mag naar de basisschool! In het handvat zat een rolletje snoep.

Lego cakejes.

Wat heb je nodig?

– cake (halve plakjes)
– Fondant en M&M’s.
– eventueel een prikkertje met legohoofdje.

Snij de cake in plakjes en gebruik halve plakjes per lego blok. Rol de fondant plat en snij dit in dezelfde grootte dan het cake. Daar bovenop komen de m&m’s in dezelfde kleur als het fondant.

IJsjes als traktatie

Wat heb je nodig?

– ijsbakjes
– cake mix
– spekjes
– eventueel een prikker.

Wist je dat je de cakemix zo in deze hoorntjes kunt gieten en dan laten bakken in de oven? Super makkelijk dus!

Wafels.

Deze traktatie maakten wij afgelopen week!

Wat heb je nodig?

– wafels
– smelt chocolade
– spikkels
– zakjes
– eventueel stickers.

Giet met een lepel wat chocola over de onderste helft van de wafel en strooi daar de spikkels. De stickers voor onze trakaties bestel ik altijd bij www.studiojong.com

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en mocht je nou één van deze traktaties ook gaan maken, laat het even weten! Super leuk!

Liefs Wilma – HUISJEBOOMPJEBOYS

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kaart-versturen

Zo bespaar je op het versturen van een felicitatiekaart

Is er binnenkort een familielid, vriend(in) of kennis jarig? Dan waardeert deze persoon het vast en zeker als je hem...
kinderfeest-uitjes-thuis-jongens-jongensfeest

Tijd voor een feestje! –> Kinderfeest inspiratie

Vaak is dit voor je kind toch wel het hoogtepunt van jarig zijn.. Kinderfeest! Lang wordt er naar uitgekeken en...
piratenfeest

Een kinderfeestje in piratenthema, zo doe je dat!

Het geven van een kinderfeestje kan ontzettend veel kopzorgen geven. Wat ga je doen met de kinderen, wat serveer je...