Traktatie stress

18 september 2018

“Mam, als ik jarig ben, wat mag ik dan trakteren op school?” Mijn oren zijn meteen gespitst. Mijn 5-jarige blonde Viking kijkt me met blauwe ogen aan. Ik denk diep na, ik ben gek op traktaties maken, of het dan lukt is een tweede, maar ik mag hem ook niet teleurstellen. “Ik ga een leuke traktatie voor je verzinnen, Sverre”, hoor ik mezelf zeggen. Oh jee, wat nu?

kindertraktaties, traktatie jongen, traktatie jongen school, kinderfeestje, trakteren

Bekijk hier de leukste jongens traktaties 

Gezond trakteren of …

Gelukkig mag het nog op school, het wordt wel gestimuleerd om wat gezonds te trakteren, maar de kinderen (lees: moeders) worden verder vrij gelaten. Steeds vaker hoor ik dat scholen besluiten om zelf een kleine gezonde traktatie te geven en dat kinderen alleen iets uit mogen delen dat niet eetbaar is.

Dus ik ga los! Uren speur ik op Pinterest en pin ik alle leuke en uitvoerbare ideeën. Dat laatste is erg belangrijk heb ik gemerkt vorig jaar op het kinderdagverblijf. Ik wilde knakworsten als mummies inwikkelen met bladerdeeg, laten we het er maar op houden dat de mummies er niet echt eetbaar uitzagen… Ik had ze misschien niet zolang in de oven moeten laten.

Dat jaar daarvoor had ik monsters gemaakt van partjes appel met een tong van een zuur matje. Puntje bij paaltje werd het zure matje opgegeten en bleven de appels liggen. Ook geen succes. Zelfs Sverre merkte op dat dit “niet zo’n goed idee” was.

Traktatie stress

Dit jaar moet het dus goed gaan. Ik laat mijn zoon kiezen uit een paar ideeën die ik op Pinterest heb gevonden. Donuts met een gebitje in, sleutelhangers met echte snoepsleutels eraan of frietjes gemaakt van lange stukken cake met slagroom als mayonaise. Er stond nog veel meer leuks, maar ik wil het mezelf ook niet te moeilijk maken. Hij kiest de sleutelhangers.

Traktatie ideeën

Goddank bestaat er de Action. Alles kun je daar kopen op kinderprulgebied. En dus ook sleutelhangers. Mam gaat aan het werk. In een avondje knoop ik 27 sleutelhangers aan een snoepsliert met 3 snoepsleutels. Zeemeerminnen-sleutelhangers voor de meisjes en dinosaurussen voor de jongens. Sverre is in zijn nopjes, “Gaaf mam! Goed gedaan!” Voor de juffen maak ik bekertjes met een cup-a-soup erin en een soepstengel, ook van Pinterest. Ik vermoed dat ik de juffen geen plezier doe met al die zoete zooi.

sleutelhangers traktatie
Het blijkt een schot in de roos. De kinderen vinden hun sleutelhangers leuk en het snoep heerlijk. De juffen drinken in de pauze hun soepjes lekker op. Deze verjaardag heb ik dus weer overleefd, kind is blij en mama ook. Geen mislukte traktatie dit jaar!

Over een jaar is hij weer jarig. Ondertussen heb ik nog veel meer leuks gevonden op Pinterest. Plastic bierglazen met kaaschips onderin en popcorn bovenop als ‘biertje’, soesjes met hagelslag als egeltjes, bruin brooddeeg als drolletjes gedraaid. Ik heb ideeën genoeg. Jammer dat het nog zo lang duurt..

We hebben nog meer feest inspiratie voor je! >>

Bekijk deze leuke kindertraktaties >>

sverre is jarig

Bekijk ook deze handige traktatie labels >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
gezonde traktaties, gezonde trakaties voor school, verjaardag, kinderfeestje

10x Gezonde traktaties

Trakteren op school… ik vind het nogal een dingetje. Super leuk natuurlijk, wanneer je kind zijn traktatie mag uitdelen in...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...