10 leuke uitjes voor in de zomervakantie

20 juli 2023

De vakantie is voor heel Nederland eindelijk begonnen. De kids keken inmiddels erg uit naar de tijd om 6 weken ‘niks’ te hoeven. Of ja niks? Naar school dan! Want een dagje uit, daar staan ze dan weer wel om te springen. Wij delen hier 10 leuke uitjes voor in de zomervakantie.

1 Dinoland!

Dinoland, de naam zegt het al.. Een park vol met dinosaurussen. Maar Dinoland is meer dan alleen een park over dino’s. Er zijn verschillende speeltuinen met allerlei speeltoestellen, waaronder ook een oude jeep en een oud vliegtuig. De fantasie van je kinderen slaat dan ook al snel op hol! Dit jaar zijn er ook wat nieuwe dingen bijgekomen. Een grote glijbaan waar je met matten van af kan glijden en een klimvulkaan! Zeker de moeite om eens een dagje voor uit te trekken en deze mag dan ook niet ontbreken tussen de leuke uitjes voor in de zomervakantie.

2 Plopsa indoor Coevorden

Een dagje slecht weer op komst? Geen probleem! Bij Plopsa indoor Coevorden blijf je lekker droog. De kleine ontdekker kan zich hier heerlijk vermaken in dit ontzetten leuke indoor speelparadijs. Zodra je binnenloopt kijken de kids hun ogen uit. Voor kids die wat ouder zijn, zullen de Wickiebaan, Anubis en De Woeste Zee voor veel kriebels in de buik zorgen!

3 Legoland Discovery Centre Scheveningen

Jongens en Lego is natuurlijk altijd een goede combi! Een dagje naar Legoland Discovery Centre in Scheveningen is dan ook het ultieme uitje voor de jongens die van bouwen houden. Het is niet alleen maar bouwen en bewonderen. Je kunt ook in de Imagination Express stappen of naar Pirateneiland. waar je lekker kan klimmen, klauteren en glijden!

4 Julianatoren

Tijdens de Sprookjesachtige Zomerweken, van 1 juli t/m 31 augustus in Kinderpretpark Julianatoren, stappen bezoekers in een betoverende wereld vol magie, waar sprookjes tot leven komen. Tijdens deze weken genieten bezoekers van de meer dan 60 spannende attracties en een scala aan betoverende sprookjesshows met de welbekende Julianatoren-karakters Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en Jul en Julia.

5 Duinrell, daar kikker je van op!

In Duinrell vind je diverse coole achtbanen, treintjes voor de kleintjes, een zweefmolen, rodelbaan, speeltuinen en nog heel veel meer. Ook het Tikibad is een aanrader om naar toe te gaan. Dit zwembad is helemaal ingericht op jong en oud. Voor de glijders die van actie houden en voor de fun glijders, voor iedereen zit er wel een coole baan bij. 

6 Mind mystery

MindMystery, een museum waar je je brein hoort kraken! Niks is wat het lijkt met alle schilderijen en spellen die je op het verkeerde been zetten. In het huis van Siebrandt Jacob van Moelberen sta je op kop of staat het huis nou op kop? De zwaartekracht lijkt je te dollen….

7 Speelpark Oud Valkeveen

Spelen, spelen en nog eens spelen bij Speelpark Oud Valkeveen. Kinderen hoeven zich niet te vervelen bij een bezoek aan speelpark Oud Valkeveen. Zodra je het speelpark binnenloopt, komt het gelach en vrolijk gegil je tegemoet! Het park staat vol leuke attracties wat aantrekkelijk en prikkelend is voor kinderen van alle leeftijden.  Bij binnenkomst loopt je al diverse speeltoestellen tegemoet zoals het Brandweerdorp. Alle ‘Brandweerman Sammetjes’ kunnen zich goed vermaken! Ook kan er heerlijk met water en zand gespeeld worden, daarom is het verstandig om reservekleding in de tas mee te nemen.

8 Gaia Zoo

In het zuiden van Limburg ligt Gaia Zoo. Hier ga je op wereldreis door de gebieden Limburg, Taiga, Savanne en Rainforest. Je komt tijdens je reis langs wel 150 verschillende diersoorten. Zo wandel je langs de giraffes, neushoorns, zebra’s en de altijd nieuwsgierige stokstaartjes. Speur je naar leeuwen en de wolf. Maar In het doodshoofdapen bos kom je wel heel dichtbij, daar klimmen en springen de aapjes om je heen.

9 Avonturen boerderij Molenwaard

Hoe legt een kip een ei? Is een tomaat groente of fruit? En hoe maken bijen honing? Bij Avonturenboerderij Molenwaard ervaar je samen met de hele familie hoe het is om te leven op een boerderij. Het boertje en boerinnetje, Fien en Teun nemen je mee en laten je van alles zien over hun boerderij. Maak een ponyritje, ga trekker rijden, knuffel met de liefste dieren of geniet van de parkshows! Samen beleef je een onvergetelijke dag middenin de Hollandse polder.

10 De Efteling

Het bekendste pretpark van Nederland! De Efteling is een pretpark voor jong en oud welke dan ook niet mag ontbreken in het rijtje ‘leuke uitjes’. Voor de stoere kids en de kids die het liever wat rustig aan doen. De attracties variëren veel en voor iedereen is er dus wat te vinden. Bij sommige attracties moet je wel een bepaalde lengte hebben wil je erin mogen en in sommige attracties moet volwassen begeleiding mee. Ook kun je hier leuke shows bekijken of door het sprookjesbos wandelen. Al met al kun je het hele park nauwelijks in één dag zien maar ook daar hebben ze een oplossing voor. Je kunt er namelijk blijven logeren in één van de Efteling hotels of in park bosrijk. Zo kun je een paar dagen van het mooie park genieten.

Nog meer leuke uitjes voor in de zomervakantie.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...