LEGO

Op stip op nummer één staan de de vrolijk gekleurde bouwstenen van LEGO. Bouw hiermee je eigen stad met LEGO City of maak kennis met de ninja’s van LEGO Ninjago. Waarschijnlijk bouwt jouw zoon ook al hele bouwwerken of eigen creaties. Wanneer hij echt gevorderd is kan hij overstappen op de bouwsets van LEGO Technic. Voor een paar euro heb je een heel klein doosje wat geschikt is om te geven op een kinderfeestje. En daarnaast kun je het uitbreiden tot de super dure sets van compleet gedetailleerde gebouwen met alles erop en eraan. Hier dromen onze jongens van en waarschijnlijk blijft het bij dromen 🙂

cadeau jongen 6 jaar, cadeau tips jongen 6 jaar, speelgoed jongen 6 jaar, jongenscadeau, jongen speelt met lego

HUBELINO

Met Hubelino kun je knikkerbanen bouwen. Met de kleurrijke stenen kun je zelf een baan zo hoog en zo groot als je wilt. De knikkers zullen naar beneden razen. Het leuke aan de knikkerbanen van Hubelino is dat je ze steeds kan veranderen. Zo raak je nooit uitgespeeld. Door te bouwen met Hubelino maken kinderen niet alleen veel plezier maar leren ze ook. Door de blokken op een juiste manier in elkaar te zetten creëren kinderen inzicht en ontwikkelen ze hun creativiteit. Knikkeren is niet meer ouderwets. Met deze knikkerbanen krijg je zelf ook zin om je oude knikkers van zolder te halen.

Lees ook: Review Hubelino knikkerbaan >>

Kapla

Nostalgie! Waarschijnlijk heb je er vroeger ook meegespeeld en de originele verpakking ziet er nog precies zo uit: KAPLA. Met deze houten plankjes kun je de moeilijkste bouwwerken bouwen, maar let daarbij wel op dat je ze perfect in evenwicht stapelt want anders valt alles om! De afmetingen van de grenenhouten plankjes zijn 11,8 x 2,4 x 0,8 centimeter. Een constructief spel met creatief en duurzaam materiaal. Iedereen kan volgens zijn ontwikkelingsniveau en inspiratie gestalte geven aan een eigen fantasiewereld. Welk beroemd bouwwerk bouw jij vandaag na?

Playmobil

Playmobil blijft ook altijd hoog in de lijst van favoriet jongensspeelgoed staan. Het populairste op dit moment is de brandweerkazerne. Welke jongen droomt er niet van om brandweer te worden. Er worden een hoop brandjes geblust overal in huis. Deze speelgoedset spreekt tot de verbeelding van een 6 jarige jongen en is een prachtig cadeau om te geven (en te krijgen!).

toffe cadeaus jongens 6 jaar, cadeau kind, leuk voor jongens, jongensblog

Creatief en educatief speelgoed

Wil je liever een creatief cadeau geven? Doe dat vooral, want niet alleen meisjes maar ook jongens knutselen heel erg graag. Denk bijvoorbeeld aan stickers tot blaasstiften en stempels etc. Hier thuis zijn ze groot van kleien. Geef ze een emmertje klei en ze zijn de hele middag zoet.

Ik Leer schrijven

Met ‘ik leer schrijven’ leren kinderen spelenderwijs letters en woordjes schrijven. Alle opdrachten zijn zorgvuldig gekozen en sluiten aan bij de lesstof van een kind van 4 jaar. De lichtbak en het speciale schrijfsysteem zorgen ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. De afwisbare kaarten kunnen keer op keer gebruikt worden. Alles kun je netjes opbergen in een bijbehorende koffer. Zo kun je het spel overal mee naartoe te nemen.

Tiptoi

Met tiptoi® van Ravensburger leren kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Tip met de stift op een afbeelding of tekst, en er klinken geluiden, muziek en gesproken tekst die van toepassing zijn op het beeld. De elektronische intelligentie van tiptoi® laat kinderen zelfstandig boeken, spellen, puzzels en speelfiguren steeds weer opnieuw beleven. tiptoi® brengt leren tot leven!

Lees ook: Tiptoi review >>