10x De leukste blotevoetenpaden

20 mei 2022

Dit zijn de leukste blotevoetenpaden van Nederland. Wat? Nog nooit gehoord van een blotevoetenpad? Blotevoetenpaden zijn speciaal aangelegd om lekker door de natuur te wandelen op blote voeten. Voel de aarde tussen je tenen, de zachtheid van de natuur en de structuur van diverse ondergronden. Ideaal om tot rust te komen, je één te voelen met de natuur, maar vooral om heel veel plezier te beleven. Ga samen op pad met de kinderen en ga op avontuur!

OOK LEUK: HET BELEVENISSENBOS

TIP: Kijk wel eerst of ze open zijn omtrent Coronamaatregelen en voor openingstijden op de site.

De leukste blotevoetenpaden van Nederland

1. Buitenpost – Twello

Het Blotevoetenpad is het perfecte uitje voor het gezin, voor avontuurlijke ‘grote kinderen’ en voor tijdens een feestje. Het Blotevoetenpad op Buitenpost is leid je langs je verschillende obstakels. Loop je 2,5 kilometer op je blote voeten over het landgoed. Voel het gras, de modder en het zand tussen je tenen. Balanceer op het wilgenpad, loop door het moeras, vind je weg door het bamboebos en maak de schat buit op het schateiland. Op het blotevoetenpad ontdek je de natuur op een avontuurlijke manier. Leuk voor jong, leuk voor oud!

2. Blotevoetenpad en waterspeelplaats de Koppel – Overijssel

Sinds juni 2018 is in de Koppeltuinen een spannend blotevoetenpad met waterspeelplek te vinden. Schoenen uit en gaan! Pomp zelf het water op met een van beide pompen en volg het pad (ca. 60 m lang). Voel water, zand, gras, steen en hout onder je voeten. Klim en klauter tot aan de vijver en neem plaats op de troon. Ook kinderen in een rolstoel kunnen water pompen en een spannende brug oversteken! De tuin biedt beleving van alle elementen: aarde, water, lucht en vuur. Het is de basis voor activiteiten zoals waterdiertjes zoeken, speurtochten, lessen, voorstellingen en kampvuur maken. Jong en oud mag hier weer kind zijn. Het blotevoetenpad is vrij toegankelijk.

de leukste blotevoetenpaden van nederland, blotevoetenpad, blotevoetenpaden, blote voetenzak, wandelen in de natuur, wandelen met kinderen, wandelroutes met kinderen, kinderwandeltocht

3. Theetuin Blotevoetenhof – Groningen

Theetuin Blotevoetenhof is hét startpunt voor het Blotevoetenhof. Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Ondertussen hebben duizenden mensen het Blotevoetenpad ontdekt. Het pad ligt er al een aantal jaren, maar blijft populair. Verschillende wandelroutes beginnen vanaf deze locatie. Je vindt hier informatie over het gebied, inclusief routekaart. Bezoek de theetuin voor koffie of thee met iets lekkers. Kijk voor actuele openingstijden  op Facebook: @theetuinblotevoetenhof.

4. Speelbos en blotevoetenpad – Schoorl

In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Zandspoor, beschermd door een legertje wortelwakers en knotse knoesten. Deze grappige boompoppen bewaken je zodat jij fijn kan spelen! Lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Tussen de bomen en achter de schermen van takken in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is het leuk verstoppertje spelen! Naast het speelbos ligt een klein blotevoetenpad van zo’n 150 meter lang. Je loopt hier over verschillende ondergronden, zoals boomstammen, houtsnippers, stenen, zand en schelpen. Het pad is voor iedereen geschikt, voor jong en oud. 

5. Gouwe voeten – Bovenkarspel

Wil je dat je kinderen ook nog iets opsteken van hun dagje op het blotevoetenpad? Dat kan bij het educatieve pad Gouwe voeten in Bovenkarspel. De route leidt langs tarwe, fruit, groenten, kruiden, een vogelvijver en een windmolen en kinderen leren hier waar eten vandaan komt. Het pad heeft ook een schreeuwhuisje, waar kinderen op hun hardst mogen schreeuwen.

6. Natuurkwartier, Nieuwegein – Utrecht

Midden tussen de stadse stenen ligt een uniek groen gebied: Natuurkwartier Nieuwegein. Hier ervaar je hoe bijzonder je eigen leefomgeving is. Ook is er een leuk blotevoetenpad van ongeveer 30 minuten. Het parcours gaat over verschillende soorten ondergronden: van zacht gras of mos en fijn zand tot grind en grote keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. Voor kinderen zijn vooral het strandje en de andere avontuurlijke elementen zoals de brug erg leuk. Ook zijn er extra modderige stukken toegevoegd, dus gegarandeerd vieze voeten!

7. Het Toon Kortooms Park – Deurne

Het Toon Kortooms Park Deurne is een absolute aanrader. Dit blotevoetenpad van ongeveer 1,5 uur bestaat uit bospaden en graspaden en je kunt de kinderwagen meenemen. Het pad leidt je door tunnels, langs hutten en uitkijktorens. Er is ook een klankenpad, waar de kinderen zelf muziek kunnen maken. Ondertussen worden je voeten lekker gemasseerd door de verschillende prikkelende ondergronden.

8. De Christoffelhoeve – Elsendorp

Is het mooi weer? Dan is een bezoek aan De Christoffelhoeve in Elsendop (Noord Brabant) een absolute aanrader! Dit 2 km lange blotevoetenpad is geschikt voor alle leeftijden. Je loopt over zandheuvels, door watertjes, over steile hellingen, een hangbrug en grind. Kinderen kunnen er heerlijk klimmen, klauteren, rennen en ravotten. Ben je hier op een warme dag, dan kun je zelfs een frisse duik nemen. Een ideaal pad om lekker te klimmen en te klauteren.

9. BloteVoetenPark – Brunssum

Het BloteVoetenPark ligt in het Schutterspark Brunssum in Zuid-Limburg. Het park wordt omschreven als ‘avontuurlijk, uitdagend, gezond en filosofisch’. Dat belooft wat! Tijdens de wandelroute van zo’n 4 km beleef je je de natuur letterlijk tot in je tenen. Het park is onder alle weersomstandigheden geopend.

de leukste blotevoetenpaden van nederland, blotevoetenpad, blotevoetenpaden, blote voetenzak, wandelen in de natuur, wandelen met kinderen, wandelroutes met kinderen, kinderwandeltocht

Het blotevoetenpad Lieteberg in Zutendaal

10. Lieteberg – Zutendaal (BE)

Op het blotevoetenpad Lieteberg wilden we je niet onthouden. Het ligt net over de grens van Nederland in België. Hier ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Trek de schoenen maar uit, want deze route is alleen te bewandelen op blote voeten en is bijna 3 km lang. Voel de natuur aan je voeten zoals de structuren van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water.  Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af. Plezier gegarandeerd!


Blotevoetenpaden zijn heel gezond

In de natuur op je blote voeten wandelen. Wanneer doe je dat nog? Maar weet je dat het echt super leuk om te doen is en helemaal samen met de kinderen. Speciaal hiervoor zijn leukste blotevoetenpaden van Nederland aangelegd. Op een blotevoetenpad kun je wandelen, klauteren en rennen en springen op je blote voeten dwars door de natuur. Back to Nature! 

Het lopen van het blotevoetenpad is niet aleen leuk maar ook erg gezond. Het lopen op op blote voeten stimuleerd het hart en de bloedsomloop maar regelt ook de bloeddruk. Ook is het goed voor de rug en bevorder het de darmwerking. En tijdens het lopen ervaren je voeten verschillende soorten ondergronden, waardoor je een natuurlijke voetmassage krijgt. Ideaal tegen stress dus! 


LEES OOK:

leukste blotevoetenpaden van nederland, blotevoetenpad, blotevoetenpad gelderland, blotevoeteknpad overrijsel , blotevoetenpad drenthe, blotevoetenpad brabant

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...