boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips

Published on april 25th, 2013 | by de redactie

0

De Gouden Boekjes komen tot leven

Zaterdag 27 april start de tentoonstelling “60 jaar Gouden Boekjes” in het Museum van de Twintigste Eeuw. Er staat een circus opgesteld, compleet met woonwagens, er vliegt een klein vliegtuigje in het rond en natuurlijk zijn er kisten vol boekjes en verkleedkleren.

Wie herinnert zich ze niet; de Gouden Boekjes? De prachtig geïllustreerde kinderboekenreeks met de bekende gouden rug bestaat dit jaar 60 jaar. Na de Tweede Wereldoorlog is er gebrek aan alles; naast alle primaire levensbehoeften is er eveneens gebrek aan betaalbare kinderboekjes. Al snel ontstaat in Amerika het fenomeen Golden Books. Betaalbare boekjes van beperkte omvang met daarin verhaaltjes die de lezertjes een goed gevoel geven. In 1953 verschijnt het eerste boekje in Nederland en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken.

De beroemdste boekjes komen tot leven in het Museum van de Twintigste Eeuw. Kinderen verstoppen zich  in de levensgrote boekjes, waar ze via telefoons heerlijk worden voorgelezen. Of ze verkleden zich en spelen in het circus van ”Pietepaf het circushondje”.  Ze kunnen in het schip van “De Hondenmatroos klimmen, of in het vliegtuig uit “Als Feda slaapt”. Maar ook “De vijf brandweermannetjes”,  “Pinkie de poes” en “Het Koekemannetje” zijn present.

Klik hier voor meer informatie>>>>>>

gouden boekjesgouden boekjes1

 TIPS

Traktatie- en uitdeeltip>>>>>>                                                                        

mini-gouden-boekjes

Compleet overzicht van de Gouden Boekjes>>>>>>

gouden-boekjes-1

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑