boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Mama aansprakelijkheid kind

Published on januari 2nd, 2016 | by de redactie

0

Mam, ik heb iets stuk gemaakt…

Onze kinderen zijn veel buiten te vinden en spelen graag samen met hun vriendjes en vriendinnetjes buiten. Zeker in de vakantieperiode.  Kinderen zijn actief in de weer en kunnen daardoor nog wel een onvoorzichtig en verantwoordelijk zijn voor schade aan eigendommen die niet van hen zijn. Jongens voetballen graag op een veldje, in de straat of op het schoolplein. Een klein momentje van onoplettendheid of eventjes uitsloven voor je vriendjes kan zorgen dat een ruit sneuvelt of er spullen kapot gaan. Hoe zit het met de aansprakelijkheid kind?

Aansprakelijkheid kind

Een gebroken ruit kunt je nog wel betalen, maar wat als het om iets gaat dat veel groter is? De nieuwe bank van de buren? De kosten kunnen hoog oplopen en daarom is het belangrijk dat je als ouder zijnde een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, om onverwachte kosten bij schade op te kunnen vangen. Maar wat kan je eigenlijk met een aansprakelijkheidsverzekering? En waarom is het verstandig om deze verzekering af te sluiten?

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Klinkt allemaal omslachtig, maar het komt er op neer dat de verzekering je beschermt tegen schade die jij of je kind veroorzaken. Ondanks dat een aansprakelijkheidsverzekering (het gaat hier niet om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) niet verplicht is, is het wel verstandig om deze verzekering af te sluiten als je kinderen hebt, maar ook in het algemeen. Het kan zo zijn dat de schade niet direct door jouw toedoen is veroorzaakt. Op dat moment spreken we van risicoaansprakelijkheid.

Wanneer ben je als ouder aansprakelijk?

  • Als je kind tussen de 0-14 jaar is
  • Als je kind 14 of 15 jaar is en jij als ouder zijn schade had kunnen voorkomen
  • Indien je kind schade veroorzaakt bij andermans eigendommen heb je aansprakelijkheid voor je kind

Hoe kan je besparen op deze verzekering?

Er zijn natuurlijk voldoende mogelijkheden om te besparen op verzekeringen. Wij selecteerden een aantal tips en zette deze voor jou op een rijtje:

  • Zoek op internet een goede vergelijkingssite voor verzekeringen rondom aansprakelijkheid voor je kind en de rest van het gezin.
  • Vraag verschillende offertes aan bij verzekeraars.
  • Maak je keuze aan de hand van de verzekering die het beste bij je situatie past. Wel of geen eigen risico? En wat ben je bereid aan premie te betalen?
  • Na de keuze van een verzekering, verzeker je dan voor een bedrag van minimaal €1 miljoen (klinkt heel veel) en sluit geen eigenrisico af.
  • Sluit je verzekering eventueel af bij een internetverzekeraar. Vaak bieden zij dezelfde voorwaarden tegen een lagere premie. Kijk hier voor meer tips.

Heb jij de aansprakelijkheid voor je kind goed geregeld thuis?  Dat wanneer er echt iets gebeurd, je niet in de problemen komt? Want je weet; een ongelukje zit in een klein hoekje 😉...

Comments are closed.

Back to Top ↑