Ben jij een aanstaande ouder? Dit is wat jij nodig moet hebben!

1 november 2018

Zwanger? Gefeliciteerd! Dan ben jij ook een aanstaande ouder die op zoek is naar antwoord op al die vragen die door je hoofd gaan op het moment dat je hoort dat je zwanger bent (of je vrouw zwanger is). Als je voor het eerst een kindje krijgt heb je geen idee wat je allemaal moet aanschaffen. Moet je echt alles aanschaffen wat op de baby uitzetlijst staat? Meestal koop je al snel teveel. Maar wat heb je dan wel nodig voor jouw kleintje?

Wat heb je nodig als aanstaande ouder?

Aan alles voor de baby denk je meestal wel, maar vergeet je jezelf als aanstaande ouder niet? Wat je zeker in huis moet hebben voor de bevalling is een kraampakket. Check hiervoor je zorgpolis om te zien of je een kraampakket van je zorgverzekeraar kunt krijgen. En een vluchtkoffertje voor wanneer je toch plotseling naar het ziekenhuis moet om te bevallen. Zelfs wanneer je gepland hebt om thuis te bevallen moet je er een klaar hebben staan.

De eerste benodigdheden van je baby uitzetlijst

Dan komt het leukste gedeelte; het shoppen voor jouw kleintje. Kun je je al voorstellen dat jouw baby’tje straks in de piepkleine rompertjes ligt? Heerlijk om hier alvast van te dromen en al die babyspullen maken jouw droom al een beetje echter. De ideale baby uitzetlijst is er eigenlijk niet. Wel hebben wij voor jouw de basis behoeften op een rijtje gezet die iedere ouder echt nodig heeft.

1. Verzorging baby

 • Babybad met standaard of tummytub
 • hydrofiele washandjes
 • hydrofiele luiers om je baby mee af te drogen (ook te gebruiken als extra bescherming voor het bedje en het aankleedkussen)
 • badcape (zo fijn om je kleintje in te wikkelen na het afdrogen)
 • Badthermometer
 • Baby shampoo en badolie
 • 1 pak wegwerp new-born luiers voor baby’s van 3 tot 6 kilo
 • Aankleedkussen met aankleedkussen hoes
 • 1 zacht haarborsteltje en/of kammetje
 • Kartonnen nagelvijltjes

2. Babykleding

 • 6 rompertjes (2x maat 50, 4x maat 56)
 • 6 broekjes
 • 4 paar sokjes
 • 1 jasje of vestje
 • 2 katoenen mutsjes

3. Meubels babykamer

 • Plek om kleding in op te bergen: kledingkast/commode
 • Wiegje of ledikant met beddengoed
 • Box met boxkleed

Borstvoeding of babyfles

Ben je straks van plan om borstvoeding of flesvoeding te gaan geven? Iedereen heeft er zijn of haar mening over. De één vindt borstvoeding beter, want het is natuurlijk, er zitten geen toevoegingen in etc. En de ander zegt dat flesvoeding niet onder doet voor borstvoeding. Iedere ouder moet doen wat zij prettig vindt, maar soms heb je niets te kiezen en kun je geen borstvoeding geven. Een eerste babyfles is wel handig om alvast in huis te hebben, of je deze gaat gebruiken of niet.

Op stap met je baby

Wanneer straks je baby is geboren dan wil je, als kersverse ouders, ook wel op stap met je kleintje. Een eerste wandeling maken, op bezoek bij opa en oma of een eerste bezoekje aan het consultatie brengen hoort erbij. Met een baby op stap vergt wel wat voorbereiding.

Ten eerste heb je een kinderwagen nodig; ook wel (kinder)koets genoemd. Voor de allerkleinsten, die nog niet kunnen zitten, zit er een klein wiegje met een windscherm bovenop. Dit is de letterlijke vertaling van Wikipedia met kinderwagen. Er is tegenwoordig volop keuze. Of je nu een praktische kinderwagen wilt omdat je drie hoog woont, graag in de stad of in het bos wilt wandelen, of liever een trendy kinderwagen wilt of gaat voor een klassier, er is genoeg keus voor iedereen. Maar ga je je baby vervoeren in de auto dan heb je zeker ook een Maxi Cosi. Met een Maxi Cosi weet je zeker dat je kindje veilig en vast in de autostoeltjes zitten.

Er komt zoveel op je af als aanstaande ouder. Geniet vooral van dit moment!

Lees ook onze baby benodigdheden tips op Babylabel >>

Stoere kleuren op de jongens babykamer >>

aanstaande ouder – wat heb je nodig als aanstaande ouder – baby uitzetlijst

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

afscheidscadeau voor de juf, juffencadeau, afscheidscadeau juf, juffenkaarten

Een afscheidscadeau voor de juf

Bijna is het weer zover…. De zomervakantie!! De wekker en ik zijn niet echt goede vrienden, om over Xavi en...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
ik als moeder van mijn kinderen, moeder zijn wat is dat, moederschap

Moeder zijn… wat is dat?

Time flies when you are having fun! Dit is een bekend gezegde en klopt ook zeker. Als je het leuk hebt...