Weet jij alles over jouw zoon?

8 februari 2019

‘Als een jongen een bal trapt naar een onbekend jongetje, en dat jongetje trapt de bal terug, dan zijn het vrienden.’ Dit is een van de vele waarheden en weetjes die ik las in het leuke boekje: Zoons! Handleiding voor moeders, dat speciaal is geschreven voor moeders van een of meerdere zoons. Lees dit boekje en je weet alles over jongens!

Lees ook: HELP, mijn zoon speelt Fortnite >>

Alles over jongens

En leuk is het zeker om dit boekje: Zoons! Handleiding voor moeders te lezen. Het is zelfs een feestje om te lezen. Korte grappige, soms herkenbare stukjes tekst, ALLES OVER JONGENS, jongensmama, handleiding voor moeders, zoonsmet heel veel humor erin, afgewisseld met stof om verder over na te denken en hier en daar een stukje onderzoek van deskundigen over de werking van het jongensbrein.

Zo leerde ik uit dit boekje hoe ik een perfecte ‘sideswipe’ moet geven (en daarna met je vingers moet knippen), mijn kleine Viking champignons moet laten eten (champignons zijn eigenlijk de afgehakte poten van de megamiljoenpoot die in Brazilië leeft) maar ook hoe je een pissebed als huisdier kunt houden (de kieuwen zitten in zijn achterpoten en moeten altijd een beetje vochtig zijn, anders gaat hij dood). Allemaal dingen die ik niet wist!

‘Geef een meisje een doos kleurpotloden, en ze gaat kleuren. Geef een jongen zo’n zelfde doos en hij breek een potlood doormidden om te kijken of de kleur ook van binnen zit.’

Zoons! Handleiding voor moeders

Dit boekje vertelde mij waarom mijn zoon spullen sloopt, waarom gamen zo vet is (en hoe ik hem achter dat ding weg krijg) en waarom het zo ontzettend leuk is om mama van een zoon te zijn. Maar dat laatste wist ik natuurlijk allang.

Verwacht geen bloedserieus opvoedboek. Het zijn vooral korte stukjes tekst en weetjes over allerlei soorten onderwerpen. Van ver-plassen tot explosieven, en van fikkie stoken tot aan een kussengevecht. Ook leuk voor vaders trouwens!

Wat ik niet in dit boekje vond? Een interview met een balletdanser, beursberichten, de geschiedenis van de zeppelin en een cursus Spaans….
Goddank.

Ben jij ook een jongensmoeder en heb jij nooit de handleiding gekregen bij de geboorte van je zoon 😉 Doe mee met onze winactie en maak kans op één van de vijf boekjes. Dan weet ook jij straks alles over jongens! Kijk hier

ALLES OVER JONGENS, jongensmama, handleiding voor moeders, zoons

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...
Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...
Ontwerp-zonder-titel

Wat zijn ideale kledingstukken voor de kerstdagen?

Tijdens de feestdagen is het leuk om je mooiste outfits te dragen. Ga voor glitter en glamour, of een andere...