Alles wat je moet weten over jouw lichaam in één boek

16 september 2023

We mochten weer een boek reviewen en deze keer een heel leerzaam maar ook walgelijk boek. Nou walgelijk voor sommige dan wat andere vinden het juist weer heel interessant. Namelijk het boek “Lijf, brein en slijm” geschreven door Dr. Paul Ian Cross en geïllustreerd door Steve Brown.

Bekijk hier leuke jongensboeken

Wonderbaarlijke en walgelijke weetjes over jouw lichaam

In dit boek kom je alles te weten over jouw lichaam. Je ingewanden, je organen, je brein zijn een paar voorbeelden. Maar ook je spuug, je bacteriën en je zintuigen komen aan bod. Op een grappige en dus soms walgelijke manier wordt uitgelegd hoe alles in je lichaam in elkaar zit. Met herkenbare illustraties wordt alles tot in detail beschreven.

Feitjes en quizjes

Het boek heeft heel veel informatieve feitjes en aan de hand van quizjes leer je nog meer. Op verschillende manieren worden vragen gesteld, maar geen paniek de antwoorden staan erbij. Hiervoor hoef je alleen maar het boek op zijn kop te houden.

Walgschaal

Je lichaam is uniek maar dat kan soms ook walgelijk zijn. In het boek wordt ook gewoon alles hiervoor beschreven en dus je moet wel een sterke maag hebben. In het boek gebruiken ze ook de Walgschaal met verschillende gradaties: Doet me niks – Niet cool! – Donder op! – Ik ga over m’n nek! Voor mama stond de schaal vaak helemaal rechts naar ‘Ik ga over m’n nek!’. Maar Damon zat eigenlijk steeds bij “Doet me niks’, want die heeft zoiets hoe smerigere hoe beter. Typisch jongens waarschijnlijk!

Wat vond mama van het boek?

Het is echt een heerlijk boek om te lezen en echt boordevol interessante feitjes. Het leest echt lekker snel weg en door de herkenbare illustraties heel goed uitgelegd. Je kunt er heel veel van leren over je menselijk lichaam en zelfs ik wist blijkbaar nog niet alles. Het is geen moeilijk boek en dus al uitstekend voor kinderen die zelf kunnen lezen. Ja soms dus beetje walgelijk, maar daardoor wel heel herkenbaar.

Wat vond Damon van het boek?

Damon was er zo in weg en vond het boek geweldig. Op korte tijd had ie al heel wat bladzijdes gelezen. En dat ie het leerzaam vond was ons al snel duidelijk. Regelmatig kwam hij tussendoor met feitjes zoals ‘wist je dat ons hart 115.000 keer per dag klopt?’. Zelfs toen papa thuiskwam van het werk kwam hij nog met feitjes die hij had gelezen in het boek.

Lijf, brein en slijm; aanrader!

Dus voor ons is dit boek echt een aanrader! En moesten we het punten geven dan is het 10 op 10 voor leerzaamheid, 10 op 10 voor leesbaarheid en 9 op 10 voor mooie illustraties. Alleen over de walgelijkheid worden Damon en ik het niet eens. Want voor Damon is dit op 1 op 10 maar voor mij juist 10 op 10 dus dan nemen we maar het gemiddelde van 5 op 10 😉

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...
image-2

Design je eigen shirt met ShirtUP!

Hoe gaaf is dit?! Ontwerp je eigen T-shirt, hoodie, sweater of rompertje zoals je dat helemaal zelf wilt. Dit kan...
DSC05672

Boekreview – Sporthelden, Max is de beste!

Max vertappen, wie kent hem nu niet! DÉ formule1 coureur van Nederland. Wint de ene na de andere wedstrijd en...