boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Review speelgoed Atlantis Escape SmartGames

Published on oktober 17th, 2019 | by Anne

0

Escape from Atlantis

Smart games heeft een nieuwe puzzel ontwikkelt. Namelijk Atlantis Escape! Ben jij al bekend met de denkspellen van SmartGames? Heb jij of ben jij ook een ware puzzelkampioen in huis? Lees snel verder want ik laat je alles weten over dit nieuwste spel uit de smart games collectie, welke tevens genomineerd is voor speelgoed van het jaar.

Meer leuk jongensspeelgoed >>

Atlantis Escape SmartGames

SmartGames stimuleren diverse cognitieve vaardigheden die de spelers nodig hebben om de opdrachten te kunnen oplossen. De belangrijkste cognitieve vaardigheden die bij het spel aan bod komen, zijn duidelijk op de doos aangegeven. Bij Atlantis Escape zijn dat ruimtelijk inzicht, concentratie, flexibel denken, planning en probleem oplossend denken.

Atlantis Escape SmartGames, SmartGames spellen, denkspel, spel voor 1 speler

Super leuk denkspel

Hoe werkt het?

Bij Atlantis Escape van SmartGames heb je een speelbord van 15*15 cm een hoge toren en 5 losse gekleurde puzzelstukken met trappen, bruggen en gangen. De bedoeling is dat je vlucht van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt. Je gaat op zoek naar de kortste weg van de start bij de hoge toren tot aan de haven waar de uitgang is en er een (denkbeeldig) schip voor je klaar ligt. De route die je gaat lopen, kan dus via gangen, een trappen leiden. Dmv een boekje krijg je een opdracht, er zijn wel 60 opdrachten te vervolmaken voor dat je op master niveau bent.

Nieuwe speelgoedtrends >>

Wat vinden wij van dit spel

Atlantis Escape SmartGames is een klein compact spelletje wat je heerlijk even tussendoor kunt doen. Doordat het compact op te bergen is met een deksel kan je het gemakkelijk mee nemen. De opdrachten zijn erg duidelijk en er zit een niveau opbouw in. Max is dol op puzzelen en spelletjes spelen, dit is een ideale combinatie voor hem.

smartgames

Ook handig voor op reis en onderweg

Hij begint achteraan met de moeilijkste opdracht (boys will be boys) en binnen drie tellen heeft hij het klaar. Euhh denk ik, dit spel is vanaf 8 jaar en jij bent net een week 8! Dan blijkt dat hij bij de oplossingen zit te kijken HA! We doen het nogmaals en beginnen nu in het midden. Ook deze opdracht weet hij vlot te maken. Dan ben ik aan de beurt. Laten we zo zeggen, als ik een kaart lees moet ik hem ook drie x draaien om te begrijpen waar ik ben. Mijn ruimtelijk inzicht is stukken minder , uiteindelijk lukt mij het ook.

Wat is Atlantis Escape een leuk spel. Doordat dat de opdrachtjes relatief klein zijn hoef je je ook niet super lang te concerteren maar je moet zeker wel even opletten. Heel leuk om alleen te spelen, maar ook leuk om te kijken wie een opdracht het snelste kan maken. Leeftijd maakt hierbij niets uit, de een kan het beter dan de ander. Wat mij aanspreekt is dat je op verschillende moeilijkheidsniveaus kunt spelen en zo ook kan zien dat je progressie maakt.

Speelgoed van het jaar

Niet voor niets is Atlantis Escape van SmartGames gekozen als Speelgoed van het Jaar in de categorie 8 en 9 jaar. En spel die weer wat anders vraagt van kinderen en volwassen. Ik denk zeker dat dit ene kanshebber is om te winnen. De prijs is ook erg leuk want het kost 14,99 een fijn kadootje om te geven of te krijgen!

spel voor kind 8 jaar, spel voor kind 9 jaar, spel voor kind 10 jaar

Ook een leuk spel: SmartGames Jump In’ >>...

Comments are closed.

Back to Top ↑