Avontuurlijke vakantie met kinderen? Dé bestemmingen van dit moment

24 augustus 2023

Samen met je kind verre reizen maken is ontzettend leuk. Het brengt je op nieuwe plekken, tot nieuwe inzichten en gaat je band ook echt veranderen. Zeker wanneer de reis niet alleen ver maar ook nog uitdagend is, dan zijn alle omstandigheden zo dat je direct na de reis al zult merken dat je anders tegen bepaalde zaken aankijkt. Kortom; een avontuurlijke vakantie met kinderen is een dikke tip! Maar waar je dan naartoe kunt en waar het ook nog een beetje veilig is? Hier twee enorme aanraders van dit moment.  

Mexico, Mexicooo 

‘Het land van al mijn dromen’, niet voor niets werd Mexico op deze manier al bezongen in de klassieker van de Zangeres Zonder Naam. Het is een prachtig land waar de meest waanzinnige landschappen te vinden zijn. Dat is dan ook meteen waar je heen moet koersen wanneer je besluit om naar Mexico te gaan. De steden kennen in veel gevallen nogal een onveilig karakter, zeker de grotere. Maar er zijn ook veel gebieden die juist bol staan van de hipste hotspots, leuke hostels maar ook prachtige villa’s. De prijzen vallen gelukkig weer behoorlijk mee, waardoor het ook nog eens een relatief goedkope bestemming is. Maar opgepast, vaccinaties in Mexico zijn wel nodig! Houd hier vooraf rekening mee.  

Costa Rica 

Een ander land wat zeer in opkomst is, is Costa Rica. Een land in Midden-Amerika met een zeer aangenaam klimaat, wat relatief veilig is én voorzien van het nodige imposante natuurgeweld. Je vindt in Costa Rica alles; strand, natuur en stad. Het is een veilig land om zelf met een auto rond te rijden, iets wat natuurlijk als gezin helemaal ideaal is. Maar ook vaccinaties in Costa Rica zijn zeer aan te raden, zeker ook voor kinderen. Het blijven landen waar de risico’s op infectieziektes en steken van muggen met ziektes groter zijn.  

Het water op 

Liever niet vliegen maar wel een avontuurlijke vakantie? Stap dan eens op een boot! Zeker voor de beginnende schipper kan dit volop uitdaging bieden. Al het natuurgeweld waar je mee te maken krijgt voelen als een groot avontuur wat zowel voor ouders als kinderen een uitdaging is. En vaccinaties? Die zijn hier dan weer niet nodig, mits je niet te ver weg vaart!

Kortom, een avontuurlijke vakantie met kinderen is een levenservaring die niemand meer gaat vergeten. Wanneer je kleine jongen een beetje verslingerd is aan Freek Vonk dan zal hij niet kunnen wachten om het vliegtuig in te springen en zich te verdiepen in de plaatselijke flora en fauna. Pas wel een beetje op met dit enthousiasme, voor je het weet zit je op de eerste hulp omdat je een slangenbeet hebt te pakken. En avontuurlijk hoeft dus niet altijd ver te zijn, ook gewoon dichtbij huis is van alles te beleven.  

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen...
Ontwerp zonder titel

Monster Jam komt terug!! 50% korting op Black Friday

Ben jij nog opzoek naar een super vet Sinterklaascadeau voor je (tiener)zoon?? Zoek niet verder maar koop kaartjes voor dit...
1-1

Uit tip! – Dit weekend Heroes Dutch Comic Con

Het is bijna zover! Aankomend weekend barst de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con los in de Jaarbeurs. Er zijn...