Barcelona: een jongensdroom

8 maart 2013

Je hebt kinderen en wilt graag op vakantie. Je hebt een leuk hotel in Barcelona op het oog, het water loopt je al in de mond als je denkt aan de lekkere tapas die je er gaat eten, maar wat ga je met de jongens doen? Gelukkig is er in Barcelona veel te doen, ook voor jonge jongens.

CampNou

De jongens zullen de Gaudí-gebouwen zoal s la Pedrera waarschijnlijk wel leuk vinden, en een bezoekje aan het strand bij Barceloneta zal ze ook wel bekoren, maar een bezoek aan Barcelona is voor jongens natuurlijk niet compleet zonder een wedstrijd bij te wonen in Camp Nou, het iconische stadion van FC Barcelona. Opmerkelijk is dat het stadion deels in de grond is verzonken. Van buiten is het een betrekkelijk laag gebouw, maar als je er eenmaal binnenkomt krijg je onherroepelijk een wow-ervaring voor de kiezen. Echt, voor de eerste keer Camp Nou binnenkomen is een hele belevenis, ook voor de ouders. En dan heb je Lionel Messi nog niet eens in actie gezien. Ook als er geen wedstrijd is, kan je een bezoekje brengen aan het stadion, en een shirtje kopen in de Barcelona fanshop in het stadion zelf.

Kabelbaan

In het schitterende Parc de la Ciutadella is een leuke kleine dierentuin. Vroeger kwam men daar van heinde en verre naartoe om “sneeuwvlokje” te zien, een albino gorilla die een paar jaar geleden helaas is overleden. Maar als outdoor activiteit is het nog steeds de moeite waard. En natuurlijk moet je ook niet vergeten om de kabelbaan vanaf het strand naar de berg Montjuic te nemen. De boys hebben ongetwijfeld geen interesse in het Miró-museum, maar je kan er een leuke wandeling maken en je hebt vanaf de berg een adembenemend uitzicht. Boek dus snel een hotel via Venere, wat let je, in Nederland is alles grauw en koud, een weekendje in het veel warmere en zonnige Barcelona zal je goed doen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

huisdier-met-kinderen

Huisdier voor je kinderen; goed idee?

Een huisdier kopen voor je kind. Is het een goed idee, of juist helemaal niet? Uit diverse studies is gebleken...
mondo verde

Kids erop uit! – Familiepark Mondo Verde

Kun je niet kiezen tussen een uitje naar de dierentuin of een pretpark dan is familiepark Mondo Verde wellicht een...
scooby doo

Scooby Doo and Guess Who.. + Winactie

Cartoon network is dé plek voor al je favoriete tekenfilms en allerlei gratis spelletjes. Speel online spelletjes met personages van...