boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


School bento box, bento box kinderen, bento box voorbeelden, wat is een bento box

Published on augustus 25th, 2018 | by de redactie

0

Bento box … een wat???

Er is  veel te lezen over de inhoud van broodtrommels en het drinken wat kinderen mee naar school nemen. Mijn kinderen krijgen elke maandag een bento box mee. Enkele maanden geleden kwam ik via een vriendin in aanraking met bento en sindsdien ben ik verslaafd, haha.

Gezonde 10 uurtjes voor kinderen >>

Bekijk ook de Back to School favorieten voor de jongens >>

Wat is een bento box

Bento is eigenlijk een beetje uit Japan over komen waaien. Daar maken ze van broodtrommels de mooiste creaties om het eten voor kinderen aantrekkelijk te maken.

Nou zijn mijn kinderen gelukkig helemaal geen moeilijke eters, dus ik doe het omdat ik het leuk vindt en mijn kinderen er een plezier mee doe. Dat ze daardoor gevarieerder eten is mooi meegenomen 🙂

Goed gevulde broodtrommel

Ik heb een broodtrommel met 6 vakjes en in elk vakje komt er iets anders. Brood, ontbijtkoek, vla/yoghurt, komkommer, stukjes vlees, fruit, ei, nootjes, rozijntjes, ander gedroogd fruit, stukjes soepstengel met wat smeerkaas erop, worstjes, pannenkoek enzovoort. Brood steek ik soms uit met koekvormpjes, zodat het er gezellig uitziet. Ook gebruik ik verschillende gezellige prikkers om het geheel wat kleur te geven of om bijvoorbeeld een stuk brood een gezicht te geven.bento box, bento box kinderen, bento box voorbeelden, wat is een bento box

Tips voor een goede bento box

Ook leuk: een boterham plat maken met een deegroller (zonder korstjes), beleg erop, in reepjes snijden en die reepjes oprollen. Leuke prikker er door en je hebt een super leuke en gezonde maaltijd. De korstjes doe ik eventjes in de oven met wat kruiden en laat ik afkoelen. Dan geef ik ze wat te ‘dippen’ erbij (chocopasta, smeerkaas, pesto, leverpastei) en zo blijven er amper restjes over.

Ik gebruik ook veel siliconen cupcake vormpjes om nog een extra vakje te creeren voor bijvoorbeeld nootjes of gesneden fruit.

Tip: als je fruit snijdt, leg het dan even 10 min in een bakje water met een scheutje citroensap. Zo wordt het niet bruin en je proeft geen verschil.

Goede voorbereiding

Meestal maak ik op zondagavond de trommels klaar en dan bewaar ik ze in de koelkast. De volgende dag gaan ze mee naar school. Een goede, luchtdichte broodtrommel houdt het super vers.

Om dit elke dag te doen vind ik te veel werk, maar op maandag een ‘verassingstrommel’ meegeven blijf ik leuk vinden. Bovendien is het gezond en gevarieerd (hoewel ik geen geitenwollensokken moeder ben en dus ook echt wel eens een stukje chocolade of koek toevoeg).

Tips en trucs? Google staat er vol mee! Maar je mag ook onder dit blog reageren. Ik help je graag!

Bekijk ook deze bentobox voor kinderen

Bekijk ook twinnen met papa >>

Bekijk ook onze favoriete back to school outfits voor meisjes >>

De leukste kindervakantie >>

 

bento box, bento box kinderen, bento box voorbeelden, wat is een bento box

bento box, bento box kinderen, bento box hamburgen, leuke jongens bento box, bento box voorbeelden

Deze bentobox hamburger is favoriet bij de jongens

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑