8 Tips voor grote besparingen

7 januari 2020

Als gescheiden moeder moet je soms met geld toveren. Maar ik heb gemerkt dat ik met creatief denken, vaak de leukste dingen tegenkom en ondanks ons beperkte budget, toch leuke uitstapjes kan maken, de kinderen mooie kleding aan kan trekken en er zelf mooi bij kan lopen. Hoe ik dat doe? Met deze bespaartips!

Check deze gratis kinderuitjes >>

Mijn super fijne bespaartips;

# ToGoodToGo

Ik heb sinds kort een nieuwe app op mijn mobiel. Het heet ToGoodToGo en restaurants, supermarkten, bakkers en andere winkels kunnen hier hun etenswaren verkopen voor een klein prijsje aan het eind van de dag. Zo had ik laatst een tas vol heerlijke broden, bolletjes, en zelfs een halve taart voor maar 4 euro. De broden konden de vriezer in en daar hebben we een week van gegeten. Heerlijk!

# Marktplaats is bespaartips topper

Ook kun je Marktplaats in de gaten houden op de juiste data. Zo heb ik op 30 december, 3 dierentuinkaartjes voor 10 euro gekocht die alleen nog op 31 december geldig waren. Geen geld en superleuk! Vaak bieden mensen last minute tickets aan voor hele kleine prijsjes, alles is beter dan niks krijgen. Dit geldt ook voor musicals, cabaret en andere tickets. Wel opletten dat de verkoper betrouwbaar is. Zo koop ik niks van mensen die pas zeer kort verkopen via MP. En iets ophalen heeft natuurlijk de voorkeur.

[ onder afbeelding meer handige bespaartips ]

bespaartips, besparen gescheiden moeder# Merkkleding met korting shoppen

Verder ben ik lid van heel veel verkoopgroepjes van tweedehands merkkleding en hou ik de aanbiedingen in de gaten. Afgelopen black Friday, had een supermooi kledingmerk maar liefst 75% korting op de zomercollectie van afgelopen zomer. Ik zat dus klaar om 23:59 om prachtige jurkjes te scoren. Je moet er iets voor over hebben maar het is gelukt voor slechts 12,50 per jurkje.

Lees ook: kinderen en geld >>

# Winacties

Ook doe ik mee aan winacties en deelacties op Facebook, en jawel, ook daar heb ik al een paar keer iets mee gewonnen. Er zijn zelfs mensen die een speciaal profiel aanmaken voor enkel die acties. Zo storen ze hun vrienden er niet mee, maar dat doe ikzelf niet hoor. Let er wel op dat het echt is. Een keuken geven ze écht niet weg al beloven ze van wel.

# Weggeefgroepjes

Op Facebook zijn er ook veel weggeefgroepjes. Wat voor sommige mensen geen waarde meer heeft, kan voor anderen nog heel goed te gebruiken zijn. En zelf geef ik ook regelmatig dingen weg aan mensen die het nodig hebben. Kinderkleding die ikzelf al tweedehands heb gekocht, geef ik daar vaak in pakketjes weg. Nog prima te dragen en zonde om weg te gooien.

En natuurlijk heb ik heel veel lieve mensen om me heen die mij en de kinderen alles gunnen. Zo kreeg ik laatst Efteling kaartjes van een lieve vriendin die ze nog had liggen. Zelf heeft ze een abonnement. Wat een heerlijke dag was dat!

# Korting bij supermarkten

Let ook op acties bij je supermarkt. De Jumbo had een hele leuke spaaractie waar je voor slechts 7 euro per kaartje naar de Winterefteling kan in januari. Dat scheelt veel! Een normaal kaartje kost na 1 januari namelijk wel 40 euro aan de kassa. Katsjing!!
De plaatselijke Emté en de Plus hebben ook ieder jaar een boodschappenpakket waar je voor kunt sparen. De waarde loopt flink op van zo’n pakket die je gratis krijgt.

# Korting op de kapper

Kappers hebben vaak modellen nodig om de nieuwste kleurtechnieken op uit te proberen en hun vaardigheden op te oefenen. Vraag bij je salon of ze ook wel eens modellen nodig hebben. Ook staan er regelmatig oproepjes op Facebook.

# Geld verdienen met vintage

Ook heel leuk om te doen is alles wat oud en versleten is op te speuren via rommelmarkten. Roestige olielampen, vintage kisten, oude koffers enz enz, mensen zien het als troep maar nu de industriële look helemaal in is, kun jij er geld mee verdienen! Maak het goed schoon en zorg dat je er een knappe sfeerfoto van maakt. En kijk, je krijgt er soms wel het tienvoudige voor terug!

Ik merk dat ik steeds handiger word en ook dat ik bijna nooit meer zomaar klakkeloos het volle pond voor iets betaal. Ik speur altijd naar de koopjes  en in dit boekje staan ook hele bruikbare tips. En het geeft ook voldoening. Want wat is er nou leuker dan besparen!

Hebben jullie ook leuke bespaartips? Ik hoor ze graag.

 

bespaartips, besparen gescheiden moeder

TIP: shop goedkope kinderkleding >>

Lees ook: low-budget gezinsuitjes >> 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...
Ontwerp-zonder-titel

Wat zijn ideale kledingstukken voor de kerstdagen?

Tijdens de feestdagen is het leuk om je mooiste outfits te dragen. Ga voor glitter en glamour, of een andere...
image-1

Zo maak je het huishouden doen makkelijker en leuker

Het huishouden leuker maken, dat lijkt wellicht wat vreemd want de meeste mensen hebben een hekel aan het doen van...