Boekreview; Ondertussen op aarde…

12 april 2023

Boeken lezen blijft hier favoriet. Het is altijd weer leuk als er een nieuw boek in de kast staat om te lezen. Dit keer was dat Ondertussen op aarde.. In dit prentenboek neemt schrijver Oliver Jeffers je mee op reis door de ruimte en kijk je terug naar hoe het vroeger er aan toe ging in de wereld. Hij heeft dit boek geschreven voor zijn kinderen in de hoop dat zij toekomstige vredebewakers worden. Lees deze boekreview snel verder…

Bekijk hier meer leuke boeken..

Een buitenaardse kijk op een conflict

Een vader gaat met zijn twee kinderen op pad. Tijdens het autoritje maken de kinderen al snel ruzie op de achterbank. Hun ruzie gaat over de ruimte die ze innemen op de achterbank en ze willen dan ook ieder hun eigen kant in de auto. Vader grijpt dit conflict aan om van zijn auto een ruimteauto te maken. Hij neemt zijn kinderen mee op een reis door de tijd én ruimte. Als eerste vertrekken ze naar de maan en vervolgens gaat hun reis steeds verder naar andere planeten.


Bij elke planeet kijken ze  terug in de tijd naar het leven op aarde. Naar hoe de mensen vroeger vochten voor hun vrijheid en hun land. Hoe verder ze gaan, hoe verder terug ze in de tijd gaan. Gezien de situatie in Rusland en Oekraïne is het verhaal een actueel thema. Want nog steeds wordt er in de wereld gevochten voor vrijheid en ruimte! De schrijver laat door dit verhaal zien dat ‘het verschil maken’ in de wereld op kleine schaal begint.

Wat vonden mijn astronautjes van ‘ondertussen op aarde’?

Ik heb het boek gelezen samen met mijn zoontjes van 9 en 5 jaar. Beiden vonden ze het een leuk boek om samen te lezen.

Al denk ik zelf dat het boek vooral geschikt is voor 7+.
De ruimte en zijn planeten vinden mijn  jongens wel interessant. Maar het onderwerp oorlog kan voor sommige jongere kinderen wellicht nog wat zwaar zijn. Al wordt het op een luchtige manier geschreven met tussendoor ook wat ruimte voor humor.
Voor jongere kinderen zijn de afstanden (tussen de planeten) en tijd (jaartallen en eeuwen) wellicht ook nog wat moeilijk te begrijpen.

Het boek staat boordevol  mooie illustraties. Op elke pagina staan grote tekeningen die beiden jongens aanspreken. Het maakt het verhaal levend en daardoor blijft hun aandacht ook goed bij het verhaal.

En natuurlijk is het een leuk boek voor kleine astronautjes met interesse in planeten. Ze krijgen door dit boek toch een andere kijk op de ruimte, hoe ontzettend groot de ruimte eigenlijk is! Daarnaast is het ook een informatief boek waardoor je de planeten leert kennen en een stukje geschiedenis van de wereld leert.  

Shop hier het boek

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20231129_090712

Vind jij lezen ook leuk? Win een boekenpakket!

Wij zijn dol op lezen en verslinden boek na boek. Lezen is niet alleen leuk maar ook nog eens heel...
1200x1200 (1)

Cadeautips voor op het verlanglijstje van jongens.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Hopelijk heeft de goede Sint zijn boot weer vol pakjes liggen....
20231116_160542

Ga mee naar Mars! Met Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is het ultieme bouwwerk voor alle ruimteliefhebbers, uitvinders en lego liefhebbers. Niet voor...