Je kunt de boomhut in! 

19 augustus 2017

Chiel is een buitenkind en heeft een fascinatie voor boomhutten.  Hoe stoer zou het dan zijn om met zijn allen een weekend te overnachten in een boomhut?!

Boomhut overnachting

In mijn enthousiasme vertel ik het plan direct (lees: te snel) aan de jongens en laat ze meekijken op de iPad. Hoewel het aanbod mij niet tegenvalt (boomhutten zijn in trek!), valt de reactie van m’n kleuterzoon wel een beetje tegen. Overenthousiast laat ik de foto zien van een hut voor vier personen. “Euh mam, dat is geen boomhut, dat is een huis op palen.”

Oké, hij heeft een punt, dus we Google’en nog even optimistisch door.

Stoere boomhut

Ik zie een boomhut(je) met hangmatten in plaats van bedden (klinkt avontuurlijk, maar de realiteit zal wellicht anders uitpakken). “Dat is toch niet hoog?” hoor ik naast mij. Hoewel de foto vanuit een gunstige hoek is genomen, wint het ruimtelijk inzicht van mijn 5-jarige. Hij heeft wéér gelijk.

Dan heb ik hem gevonden, een stoere boomhut heel hoog in de bomen.

‘Bij wind geeft deze boomhut je het gevoel van zachtjes mee wiegen’, lees ik op de site.

Meer jongensboek dan dit, gaat het niet worden! Ik klik op het filmpje. De camera leidt ons de vele trappen op en ik zie aan Chiel zijn gezicht dat dit dé boomhut is waar we naar op zoek zijn. Het deurtje van de hut gaat open en ik zie een knus aangekleed kamertje. Chiel trekt zijn wenkbrauwen op. “De gordijnen zijn roze, daar ga ik écht niet slapen!” Ik zucht, kijk hem aan en kijk opzij naar z’n broertje Olivier. “Jij houdt toch zo van molens? We kunnen ook op zoek naar een molen?”

PS: Deze boomhut (zonder palen én zonder roze gordijnen) is het uiteindelijk geworden: boomhutovernachtingen.nl. Volgende week vertel ik jullie alles over deze boomhutovernachting op Boyslabel!

Nog meer leukeuittips met jongensvind je hier >>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...