10x UITTIPS voor een leuk dagje uit in Rotterdam

9 maart 2019

Rotterdam, mijn stad, waar genoeg te doen is en je echt wel een lekker dagje kan doorkomen! Hier mijn favoriete tips voor een leuk dagje uit Rotterdam met kind.

Dagje uit Rotterdam kind

Rotterdam is Feyenoord

Wie Rotterdam zegt, zegt uiteraard ook Feyenoord. We zijn de enige stad met 3 clubs in de eredivisie, een wedstrijd in De Kuip is dan ook echt een hele belevenis. De sfeer is waanzinnig en Xavi komt hier dan ook elke thuiswedstrijd! Een rondleiding in De Kuip behoort ook tot de mogelijkheden. Vlakbij De Kuip zit de Veranda, met een grote Pathé-bioscoop (inclusief 4XD zaal), een uitje dat het altijd goed doet!
Maar op de Veranda kan je ook bowlen, glow in the dark golfen of naar de gamehal. En uiteraard is er ook genoeg waar je een hapje kan eten, onder andere Happy Italy (inclusief ballenbak), de Beren, Shabu Shabu en de glowgolf heeft een heus Hollywood restaurant.

dagje uit in Rotterdam, Rotterdam is Feyenoord, De Kuip bezoeken

Blijdorp

Uiteraard heeft Rotterdam ook een dierentuin; Blijdorp. Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer. Monumentale verblijven wisselen nieuwe verblijven af. Een grote buitenspeeltuin, een binnenspeeltuin, kortom genoeg om te spelen en een echte aanrader is wanneer de olifanten in bad gaan! Maar ook het nieuwe apenverblijf bij de oude ingang met de Gelada’s is super! Onze favoriete dieren, de ringstaartmaki’s, hebben sinds kort een nieuw verblijf. Je vindt ze bij het Oceanium.

Euromast

Voor de stoere helden onder ons is de Euromast een bezoek waard. Uitkijken over de stad op grote hoogte en durf je nog hoger, dan kan je met de Euroscoop nog verder omhoog. Iets eten en drinken kan in het panoramarestaurant en er zijn zelfs 2 hotelkamers. Voor de stoere papa’s en mama’s is het soms zelfs mogelijk om te abseilen of tokkelen vanaf de Euromast. Dat tokkelen heb ik zelf een keer gedaan; bucketlist dingetje!

Rotterdam saai en stoffig?

Saai en stoffig denk je bij het horen van het Belasting- en Douanemuseum, maar hoe anders is het als je daar binnenstapt. Wij waren meer dan verrast en hebben er een heerlijke middag doorgebracht. Er is altijd een speciale kindertentoonstelling en soms is er zelfs een demonstratie met een douane¬hond. Een blik op de site kan je hier meer over vertellen!

dagje uit rotterdam kind, Belasting- en Douanemuseum, uittips, kindermusea

Miniworld

Miniworld, Rotterdam in het klein inclusief vele treintjes die hier doorheen rijden.
Alle highlights van onze stad zijn te zien, je kan een speurtocht doen en het verandert van dag naar avond. Allemaal lichtjes die aangaan en een sprookjeswereld laten zien. Kinderen rennen hier vol enthousiasme rond.

De lekkerste taartjes en koekjes eet je bij Koekela (Nieuwe Binnenweg). Xavi is gek op hun chocoladetruffeltaart en Lemon Pie, maar ook de chocolate chip cookies zijn favoriet! Vergeet vooral de lemonbar niet te proeven, de brownie walnoot, nou goed, eigenlijk is alles lekker!

Een stukje verder zit Lillith. Heerlijke pancakes, sapjes en alles ziet er eigenlijk te mooi uit om op te eten!
Mocht je liever naar een fijne bakker gaan, stap dan een paar meter verder binnen bij het Vlaamsch Broodhuys. Lekker lunchen kan hier ook prima.

De beste milkshakes van Rotterdam drink je bij Candy Krush op de Mauritsweg. Van Kinderbueno tot Snickers, hier kan alles in je milkshake! Kies er één van de kaart of stel er zelf één samen. Dit is genieten 2.0!!!!

Eten in de Markthal

Maar in het centrum kan je ook naar de Markthal met het waanzinnige plafond en genoeg te snoepen, zoals ijsjes van de IJssalon of de heerlijke cocosballen van Madame Cocos. Maar ook een hapje eten kan hier of net buiten de Markthal prima! En ben je avontuurlijk ingesteld, stap dan in het reuzenrad dat naast de Markthal staat.

Overigens haal je het aller-allerlekkerste broodje carpaccio vlakbij de Markthal op de Pannenkoekstraat bij SolFood (ook een vestiging in Rhoon). Maar wees gewaarschuwd: als je hem eenmaal op hebt, ben je fan!!
In deze straat vindt je ook Bakers Dough. De naam zegt het al; snoepen van deeg. Maak je eigen favoriet door extra toppings toe te voegen. Buiten deze 2 fijne zaken is dit sowieso een heerlijke straat. Fijne eetzaakjes, kledingwinkels en de leukste kapper van Rotterdam, de meiden van L.O.K., maken de straat compleet!

Musea in Rotterdam

Het Mariniersmuseum of een kubuswoning van binnen bekijken, er is echt genoeg om te zien! Rotterdam heeft een hoop musea. Gezien de haven waar we bekend om staan, is een bezoekje aan het Maritiem museum ook erg leuk. Professor Plons helpt je daar verder.

met spido onder de erasmusbrug

Spido mag je niet missen!

Uiteraard is een rondvaart op de Spido ook erg leuk, vooral met mooi weer! Wil je eten en varen tegelijk, dat kan op de pannenkoekboot met een heuse ballenbak in het ruim.

In Crooswijk, vlakbij bij het centrum, vind je de Ontdekhoek. Een superleuk en leerzaam dagje uit voor de kids. Koffie branden, bootjes bouwen of zelf chips maken, hier kan het!

Adventure City

Nieuw op Rotterdam-Zuid is Adventure City. Onlangs is Xavi hier geweest met school. Toen ik hem bracht, keek ik met grote ogen naar de hoge klimtorens, want klimmen kan hier zowel binnen als buiten (mits het weer het toelaat). Zeer diverse klimparcours op wisselende hoogte is wat je hier vindt. Binnen ben ik niet geweest, maar de kinderen waren naderhand meer dan enthousiast!

Buytenhof

Kortom, meer dan genoeg in Rotterdam, maar ook in het naastgelegen Albrandswaard is het hartstikke leuk om naar de Buytenhof te gaan en aardbeien/appels te plukken (seizoensafhankelijk), maar ook voor een fijne lunch of wat lekkers kan je er goed terecht.

dagje uit in Rotterdam, Rotterdam is Feyenoord, De Kuip bezoeken, dierentuin blijdorp

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

julianatoren halloween

Kids er op uit! – Halloween in Kinderpretpark Julianatoren

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Vanaf 1 t/m 30 oktober is het een...
Op avontuur in de LEGO werel

Kids erop uit! Legoland Discovery Centre Scheveningen

Jongens en LEGO is natuurlijk altijd een goede combi! Het staat hier in huis altijd standaard op de verlanglijsten van...
20220828_152314

Nu in de bioscoop Ted & De Magische smaragd

Zondag 28 augustus, voor ons de allerlaatste dag van de vakantie hadden we nog een leuk uitje voor de jongens....