De 3 meest populaire bordspellen bij het Spellenhuis van dit moment

23 mei 2023

Ben jij gek op het spelen van bordspelletjes? En ben je op zoek naar nieuwe games om te spelen, maar weet je door het grote aanbod niet welk bordspel leuk is? Goed nieuws: in dit artikel sommen we de 3 populairste bordspellen van dit moment voor je op.

Dit zijn de 3 populairste bordspelletjes bij het Spellenhuis (mei 2023)

Momenteel zien we bij het Spellenhuis dat er 3 bordspellen enorm populair zijn. En het leuke hiervan is dat ze allemaal compleet verschillend zijn. We nemen je dan ook graag mee in de wereld van Heat, Splendor Duel en Brood en Bier.

Heat

In het bordspel Heat van Days of Wonder kruipen alle spelers in de rol van een autocoureur. Het doel: als eerste over de finishlijn te komen. En daar ligt dan ook de uitdaging!

Als speler race je met jouw auto een aantal ronden over het circuit. Gedurende deze intense autoraces probeer je tijdens een gevecht voor de eerste positie zo snel mogelijk richting de finishlijn te komen. 

Maar pas op: overschrijd je de snelheidslimiet in de bochten? Dan loop je het risico dat je auto oververhit raakt en je uit de bocht vliegt. Dit kun je voorkomen door upgrades te spelen, die je motor koel houden bij hoge snelheden. 

Ben jij de coureur die zijn auto het beste onder controle houdt? Dan mag jij jezelf de winnaar van dit razendsnelle bordspel noemen! 

Splendor Duel

Splendor Duel van Space Cowboys is een nieuw standalone bordspel binnen het enorm populaire Splendor-universum. De makers van het enorm populaire basisspel hebben met Splendor Duel gekozen voor een variant die je met 2 spelers kunt spelen. 

Als één van de meesters binnen een juweliersgilde strijden jullie tegen elkaar voor de winst. En die sleep je binnen als je tenminste aan 1 van de 3 gestelde voorwaarden voldoet. De speler die als eerste 20 of meer prestigepunten heeft, 10 of meer kronen heeft verzameld óf 10 of meer prestigepunten op dezelfde kaartkleur heeft liggen wint het spel.

Dit doe je door tijdens je beurt juweelkaarten, die je prestigepunten en kronen opleveren, te kopen met fiches. Hierbij moet je tactische keuzes tussen edelsteen- en parelfiches maken. De juweelkaarten hebben extra eigenschappen en bonussen die de kosten voor het kopen van toekomstige kaarten verlagen. 

Ben jij de meest tactische juwelier en maak jij gedurende je beurten de slimste zetten? Dan mag jij jezelf aan het einde van het spel de winnaar noemen!

Brood en Bier

In het strategische bordspel Brood en Bier van 999 Games sta jij aan het hoofd van je eigen dorp. Jij en je tegenstander brouwen bier en bakken brood, terwijl jullie het oogstveld delen. Door het maken van tactische keuzes kun je je dorp upgraden en de productie en verkoop van jouw bier en brood vergroten. 

Deze keuzes hebben directe gevolgen voor de volgende ronde, wat de spelersinteractie enorm vergroot. Je wint als je aan het einde van het spel het meeste brood of bier geproduceerd hebt. En dáár ligt dan ook de catch! 

Jouw eindscore is namelijk gebaseerd op het product waarvan je het minst geproduceerd hebt. Heb jij volop ingezet op de productie van bier, waardoor je minder brood gebakken hebt? Dan kun je zomaar de verliezer van dit strategische spel voor 2 spelers zijn. 

Natuurlijk zijn alle drie deze gezelschapsspellen uit te proberen in de spellencafés van het Spellenhuis.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
20231116_160542

Ga mee naar Mars! Met Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is het ultieme bouwwerk voor alle ruimteliefhebbers, uitvinders en lego liefhebbers. Niet voor...
IMG_9421

Review – Beast Lab

Op de woorden: “Wil je de wereld redden en je eigen beest in je laboratorium maken?” hoeft Damon niet lang...