boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken de kerstmisaurus, kerstboek

Published on november 22nd, 2018 | by Colinda

0

De Kerstmisaurus; een heel bijzonder kerstverhaal

“Een echt kerstboek, dat is leuk!” was de reactie van Boris toen hij het boek De Kerstmisaurus zag. De interesse was gewekt bij Boris bij het zien van dit hele dikke boek met een prachtige illustratie op de voorkant.

De leukste kinderboeken voor jongens >>

De Kerstmisaurus; het verhaal

De Kerstmisaurus is een hartverwarmend kerstverhaal geschreven door Tom Fletcher, de leadzanger van de Britse band McFly. Inmiddels is het boek aan 20 landen verkocht, was er vorig jaar een grote musical van in Londen en wordt op het moment gewerkt aan een verfilming. Het verhaal gaat over de tienjarige Willem Tuffer die gek is van dino’s. Op school heeft hij het niet altijd makkelijk: het nieuwe meisje in de klas, Brenda Kwel, doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. En oh ja, hij zit ook nog in een rolstoel. Maar dan gebeurt er iets magisch… Voor Kerst heeft hij namelijk maar één grote wens: een eigen dinosaurus! Hoewel de Kerstman voor heel veel cadeaus kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet?

De kerstmisaurus, kerstboek, kerstverhaal, kinderboekEen echt kerstboek

Het verhaal trekt meteen Boris zijn aandacht, want een eigen dinosaurus lijkt hem ook te gek! Ook heeft hij net als de hoofdpersoon Willem Tuffer een eigen dinoknuffel, een dino pyjama, een dino sweater en zelfs dino sloffen 😉 Hij herkent zichzelf in de hoofdpersoon, hoe leuk is dat!?

Het begint eigenlijk best triest, want 2 dinosaurussen verliezen een hun ei door de verwoestende storm. De Noordpoolelfen vinden, terwijl ze aan het zoeken zijn naar cadeaus in het ijs, een groot ei en zijn natuurlijk nieuwsgierig wat daar uit zal komen. De Kerstman kan het het met zijn dikke billen uitbroeden. Het ei komt uit en hier blijkt een dinosaurus in te zitten. De dinosaurus wil ook een rendier zijn, want rendieren kunnen vliegen en dat wil hij ook.

Willem Tuffer zit in een rolstoel en wordt gepest door het mooiste meisje van de school. Hij heeft een brief geschreven aan de Kerstman dat hij graag een echte dinosaurus wenst. De Kerstman brengt zijn grote vriend Knuffie (de Kermisaurus) persoonlijk door de schoorsteen (hoe dat gaat passen lees je in het boek) naar Willem. Je raadt het al; de Kerstmisaurus wordt zijn beste vriend. Samen vliegen ze door de lucht, belanden ze op de Noordpool en ontmoeten ze de Kerstman. De Kerstman kan dromen uit laten komen, maar de droom dat Willem ooit weer kan lopen komt niet uit, maar is dat dan wel zijn echte wens?

Conclusie

Het boek De Kerstmisaurus is echt een heerlijk kerstverhaal om samen met je kind te lezen. Het boek heeft een mooie boodschap; geloof in jezelf en dan kun je alles bereiken wat je wilt. Een mooi onderwerp waar na afloop van het boek nog  heerlijk over door kunt praten met je kind. Samen lezen is zo gezellig en helemaal in dit prachtige boek. Echt een aanrader en een mooi cadeau voor onder de kerstboom.

Binnenkort komt er een winactie met dit mooie boek op Boyslabel. Houdt onze site in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk meer winacties op Boyslabel >>

Doe ook mee met de winacties op Girlslabel >>

De kerstmisaurus, kerstboek, kerstverhaal, kinderboek, kerstwinactie

De kerstmisaurus, kerstboek, kerstverhaal, kinderboek, kerstwinactie, dinosaurusboek

De kerstmisaurus, kerstboek, kerstverhaal, kinderboek, kerstwinactie, dinosaurusboek

Super leuk kerstboek!

De kerstmisaurus, kerstboek, kerstverhaal, kinderboek, kerstwinactie, dinosaurusboek

Boekentip: Klaas kan alles >>

Nieuw kinderboek: Echte duiven vangen boeven >>...
Back to Top ↑