Dit is waarom je als student een goedkope zorgverzekering wil

18 november 2023

Als student is het belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben, maar niet altijd staat je budget dat toe. Een goedkope zorgverzekering lijkt dan aantrekkelijk, omdat je minder premie betaalt. In dit artikel leggen we uit waarom je als student voor een goedkope zorgverzekering zou moeten kiezen.

Voordeligere premie

Als student zijnde ben je vaak druk bezig met je studie en is er weinig ruimte om veel bij te verdienen. Hierdoor zit je misschien niet altijd breed en moet je bezuinigen op bepaalde dingen. In dat geval is het afsluiten van de goedkoopste zorgverzekering een slimme keuze. De premie van een goedkope zorgverzekering ligt namelijk lager dan bij een uitgebreide verzekering. Hierdoor bespaar je enkele tientallen euro’s per maand, die je dan aan andere zaken kan besteden.

Passende dekking

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland, ook als je studeert. Vaak zijn studenten bang dat een goedkope zorgverzekering niet voldoende dekking biedt bij medische kosten. Maar dit is niet altijd het geval. Goedkope zorgverzekeringen bieden vaak een basisdekking, die voor de meeste studenten voldoende is. Je kan deze dekking altijd uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Focus op preventieve zorg

Een goedkope zorgverzekering biedt geen uitgebreide dekking bij ziekten en medische problemen die je op latere leeftijd krijgt. Vaak ligt de focus van deze verzekeringen meer op preventieve zorg, zoals tandartsbezoeken en vaccinaties. Als student heb je vaak nog geen groot risico op dure medische behandelingen. Een goedkope zorgverzekering biedt dan voldoende dekking voor de belangrijkste medische zorg.

Verschillende opties voor studenten

Als student krijgt je soms je speciale korting op de premie van je zorgverzekering. Verzekeraars bieden namelijk soms speciale studentenverzekeringen aan. Deze verzekeringen zijn aangepast aan de behoeften van studenten en hun beperkte budget. Zo bespaar je bijvoorbeeld op de dekking van tandzorg en buitenlandse zorg.

Afsluiten zorgverzekering als 18-jarige

Als 18-jarige ben je volwassen en ben je verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Je bent dan niet meer meeverzekerd bij je ouders. Wanneer je nog geen zorgverzekering hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een zorgverzekering af te sluiten. Kies voor een zorgverzekering 18 jaar zoals de genoemde studenten zorgverzekering, of vraag je ouders om hulp. Als je geen zorgverzekering hebt, riskeer je een boete. Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het belangrijk om te kijken naar je eigen wensen en behoeften.

Als student is het belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

ouderschap-ouders-tips

6x tips voor nieuwe ouders

Ben je nog maar pas mama of papa geworden, of komt de bevalling nu wel heel dichtbij? De komst van...
Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...
winactie oçhill winnen win actie

10 Tips voor een betere nachtrust voor je kind

Goed slapen hangt bij kinderen af van diverse factoren. Regelmaat, een rustige slaapomgeving en gezonde gewoonten overdag zijn de dingen...