boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips

Published on juni 9th, 2016 | by de redactie

0

Draken, bestaan ze echt?

Tot en met 30 oktober is het Limburgs museum in de ban van draken. In de grote familietentoonstelling met de titel ; Draken, bestaan ze echt? staat de fascinatie voor het fabeldier centraal. Draken prikkelen onze verbeeldingskracht. Ze zijn goed of kwaadaardig, lief of dodelijk, mooi of lelijk, knuffel of monster. Alles wat je wil en moet weten over draken, kom je ook te weten in deze tentoonstelling.Draken is in het Limburgs Museum te zien vanaf 23 april, Sint-Jorisdag. Net als de draak heeft de drakendoder Sint-Joris nooit bestaan en is de heilige ontsproten aan de vrome verbeeldingskracht van gelovigen.

Een rode draad door de expositie is de veranderende relatie tussen mens en draak. Neem bijvoorbeeld de drakendoder uit sages die teruggaan tot de middeleeuwen. Door zijn moed en slimheid bevrijdde hij een land van een monsterlijk wezen. De held heeft een andere gedaante aangenomen en is tegenwoordig de knappe, jonge drakentemmer uit animatiefilms. Heden ten dage bedwingen we het monster in spellen voor pc, tablet en smartphone. Vroeger werd er gevreesd of gegriezeld als er verhalen over de draak werden verteld. Draken nemen in de loop van de geschiedenis steeds andere gedaantes aan, omdat de betekenissen die wij als mensen aan ze gaven en geven ook altijd aan veranderingen onderhevig zijn. Draken zijn van alle tijden en culturen en ze bestaan nog. Pronkstuk van de tentoonstelling is een heus drakenskelet.

VOOR DE KIDS

In winkels in de binnenstad van Venlo liggen 15 drakeneieren verstopt. Ga op zoek naar deze eieren met deze drakenspeurtocht. Haal gratis een deelnameformulier op bij de balie van het museum en ga op pad. Op het formulier vind je aanwijzingen waar je de eieren moet zoeken. Op ieder ei staat een letter. De 15 letters vormen samen 3 woorden die de oplossing zijn van de speurtocht.

Zondag 26 juni 2016 wordt een gezellige draken doe-dag georganiseerd voor de hele familie.

In het Limburgs Museum zijn nog tal van andere leuke tentoonstellingen voor kinderen en speciale (draken) activiteiten tijdens de zomervakantie. Ook kunnen er kinderfeestjes gevierd worden.

Kijk hier voor meer informatie>>

foto-skelet-draak-04

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑