Druk, drukker, drukst

4 september 2021

Ken je dat gevoel? Druk, druk, druk. En aan het eind van de dag heb je het gevoel dat er alleen maar meer werk ligt. Vandaag was zo’n dag. Momenteel hebben we vakantie en ik had besloten me ook niet druk te maken. Maar in plaats van lekker ontspannen te zijn liep ik futloos met mijn ziel onder mijn arm. Ik had geen zin en energie om iets te doen, maar kon ook niet genieten van het niets doen.

Drukke mama

Aan het eind van de dag had ik een soort ontplof momentje voor mezelf. Het was de vijfde verschoonbeurt van Daniël. Vandaag was duidelijk geen goede dag in het zindelijk worden.

Nadat ik hem had schoongemaakt keek ik om me heen op de badkamer, en ik zag de enorme stapel was die serieus gisteren nog nagenoeg leeg was. En de badkamer kan ook echt wel een poetsbeurt gebruiken. Ik zie een mooie laag stof op de nachtkastjes en ik weet dat beneden de keuken ontploft is. Oké eerlijk, inmiddels heeft Gert dat al een heel eind opgeruimd.

drukke mama, huishoudster gezocht, huishoudelijke hulp, drukke moeders

Ik voel me chagrijnig worden

Maar ik voelde me echt even heel chagrijnig worden. Om alle zooi, het gevoel dat het werk nooit ophoudt. En eigenlijk was ik ook chagrijnig omdat ik er zo chagrijnig om werd. Als ik mezelf tegen Daniël hoor uitvallen om iets onbenulligs bedenk ik, waar ben ik in vredesnaam mee bezig?

De eeuwige to-do-list

Ik denk aan het eeuwige to do lijstje op mijn telefoon dat mijn vriend en vijand is. Dat lijstje is mijn vriend omdat ik zonder echt alles vergeet. Als er iets is dat slechter is geworden na twee zwangerschappen is het wel mijn geheugen. En het lijstje is mijn vijand omdat het ervoor zorgt dat ik nooit echt 100% rust in mijn hoofd heb.

drukke mama, huishoudster gezocht, huishoudelijke hulp, drukke moeders

Dat ontplofte huis is er morgen ook nog

Maar toch: deze drukke mama zit nu lekker met een kop thee op de bank, met om me heen een verdwaalde brandweerauto, trekker en rammelaars. En ik denk dat ik de thee straks lekker inruil voor een glas wijn.

Morgen gaan we een dagje naar Oud Valkeveen. Lekker ongedwongen spelen als een kind. En dan heb ik het niet alleen over Daniël 🙂

En dat ontplofte huis? Dat is er morgen ook nog, en anders de dag erna.

Dat komt echt wel weer, maar nu even niet.

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
ik als moeder van mijn kinderen, moeder zijn wat is dat, moederschap

Moeder zijn… wat is dat?

Time flies when you are having fun! Dit is een bekend gezegde en klopt ook zeker. Als je het leuk hebt...
kinder bbq recepten, barbequeen met kinderen , big green egg, roostr, buitenkeuken

Kidsproof BBQ-en is een eitje met deze tips

Barbecueën is iets wat we heel graag en heel vaak doen en zeker niet alleen in de zomer! Gezellig met...