Dit is het boek wat jouw zoon in één ruk uitleest!

29 juni 2021

Boris is geen fanatieke lezer (en dan druk ik me nog zacht uit…) wanneer hij even een momentje van verveling heeft dan kiest hij toch liever om te gaan bouwen met de LEGO dan een leuk boek te pakken. Maar juist voor hem is lezen belangrijk (eigenlijk voor iedereen) want hij heeft dyslexie. En dan begrijp je dus ook meteen waarom hij liever niet leest… het gaat niet zo eenvoudig als bij een ander. Maar de truc om hem toch te laten lezen is om leuke boeken uit te zoeken die hem aanspreken, die eenvoudig te lezen zijn en die leuke illustraties bevatten. Het boek Echte Duiven pikken het niet heeft hier meteen drie vinkjes te pakken!

Echte Duiven boekenserie

Boris is al bekend met de Echte Duiven boekenserie. Hij heeft er inmiddels al meerdere gelezen en ze bevatten per boek 3 losse verhalen waardoor het ook goed te lezen is voor de beginnende lezer én lastige lezer. Het zijn kinderboeken vol humor en hilarische illustraties.


Heb je je ooit afgevraagd waarom duiven zo raar doen? Dat is omdat ze in het geheim de mensheid beschermen tegen het kwaad! Duif Rots is dé meester der vermommingen en samen met zijn vrienden lost hij de grootste mysteries op. Waar zijn alle broodkruimels gebleven en wie heeft alle vleermuizen ontvoerd?!

Boris ligt in een deuk bij veel van de opmerkingen van de duiven en alle grappige personages die in de boeken voorkomen. 

Echte Duiven pikken het niet, echte duiven serie, boek duiven, dyslexie boek, leuk kinderboek, billy bones,

Dit boek is zo leuk!

Echte Duiven pikken het niet

Het nieuwste boek, deel 5 van de Echte Duiven boekenserie heet: Echte Duiven pikken het niet. In dit spannende AVONTUUR nemen de Echte Duiven het op tegen een HONGERIGE wezel. Zal het ze lukken om de VERDWENEN vogel als eerste te vinden? En komen ze er op tijd achter wie het zeldzame juweel heeft gestolen uit het HARIGSTE museum ter wereld? 

De Echte Duiven zijn terug om de stad te beschermen en een stiekeme verrader te ontmaskeren! Niemand kan een stad beschermen als Rots, Curly, Tuimelaar, Pozzie en Grootkropper. Maar de stad beschermen is geen makkie! Hebben de Echte Duiven een verrader in hun eigen nest?! 

Wat vindt Boris van dit boek?

Echte Duiven pikken het niet is volgens hem zo grappig. Het boek is makkelijk om te lezen door de korte leesstukjes, grote letters en fijn dat er zoveel plaatjes bij staan. In onze tuin komen ook iedere dag twee duiven die Boris nu genoemd heeft naar de hoofdpersonen uit het boek: Rots en Tuimelaar. Door het lezen van deze boekenserie is hij ook anders naar duiven gaan kijken 🙂

De duiven komen iedere dag bij elkaar om de stad te beschermen en het liefst gaan ze hierbij op pad om een misdaad op te lossen. Deel 1 van het kinderboek gaat over ‘Het raadsel van het kattenoog’.  Uit het museum is een kattenoogsmaragd gestolen. Grootkropper blijkt de smaragd in haar krop te hebben, maar hoe is hij daar gekomen?

Deel 2 gaat over ‘De Kakapo-kwestie’. Pozzie wil de Kakapo beschermen door hem te verstoppen, omdat hijtot de beschermde diersoorten behoort. Pozzie krijgt iets op zijn hoofd waardoor hij de kluts kwijt is en niet meer weet waar hij Kakapo verstopt heeft. Maar ze moeten hem vinden voordat Hermelinus de hermelijn dit doet en hem opeet.

In deel 3 beleven ze een spannend avontuur in ‘De verdwenen boomt’ waarbij de duiven Duifbot verdenken van het stelen van de boom. 

Dit kinderboek is een absolute aanrader voor kids vanaf 7 jaar. Wedden dat jouw kind ook dit leuke kinderboek in één ruk uitleest?!

Echte Duiven pikken het niet, echte duiven serie, boek duiven, dyslexie boek, leuk kinderboek, billy bones,

WINACTIE

Is je zoon een lastige lezer of leest hij juist heel graag en verslindt hij boeken? Wij zijn benieuwd! Dit is je kans om dit leuke kinderboek Echte Duiven pikken het niet te winnen voor hem. Vul onderstaand formulier in. De naam van de gelukkige winnaar staat binnenkort hier op Boyslabel. Good Luck!

De gelukkige winnaar is: Jessica Pit, van harte gefeliciteerd!  Stuur een mailtje naar info@boyslabel.com met de adresgegevens. Dan zorgen wij dat jij dit leuke boek zsm thuisgestuurd krijgt. Veel leesplezier!

Echte Duiven pikken het niet, echte duiven serie, boek duiven, dyslexie boek, leuk kinderboek, billy bones, ,  kinderboeken, jongensboek
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

Alles wat je moet weten over jouw lichaam in één boek

We mochten weer een boek reviewen en deze keer een heel leerzaam maar ook walgelijk boek. Nou walgelijk voor sommige...
piraten

Boekreview; Piraten in de straat!

In deze blog duiken we in een beweeglijke Piraten prentenboek waarin vriendschap, vooroordelen en jezelf durven zijn samenkomen. Ik vond...
jongensboek

Boek review -‘Het leven van een Loser – Het Dak Eraf’

Het 17e deel van de boekenserie ‘Het leven van een Loser’ is uit en het nieuwe deel heet ‘Het Dak...