Nieuw kinderboek: Echte duiven vangen boeven

3 oktober 2018

Grappig… dat moet een kinderboek zijn volgens Boris. Tijdens de Kinderboekenweek (die vandaag begonnen is) mag hij altijd een boek van mij uitzoeken. Dit doe ik omdat ik hem wil stimuleren om boeken te lezen, maar ook omdat ik het zelf ook super leuk vind. Het boek dat hij uitgezocht heeft heet: Echte duiven vangen boeven. Dit boek spreekt hem dan ook meteen aan. Niet zo gek met de grappige duiventekeningen op de knalrode cover.

Kinderboekenweek 2018 – favoriete jongensboek TOP 10 >>

Echte duiven vangen boeven

Echte duiven vangen boeven, andrew mcdonald, kinderboek, jongensboek

Echte Duiven vangen Boeven is een fantastische nieuwe serie voor jongens vanaf 7 jaar. Het boek bestaat uit drie losse verhalen waardoor het ook goed te lezen is voor de beginnende lezer. Het is een boek vol humor en hilarische illustraties. Perfect voor Boris dus.

Heb je je ooit afgevraagd waarom duiven zich zo raar gedragen? Dat komt omdat ze strijden tegen het kwaad om de mensheid te redden! Duif Rots is dé meester der vermommingen en samen met zijn vrienden lost hij de grootste mysteries op. Waar zijn alle broodkruimels gebleven en wie heeft alle vleermuizen ontvoerd?!

Boris vond het kinderboek…

Boris vond het boek Echte duiven vangen boeven vooral heel erg leuk en grappig. Het boek is makkelijk om te lezen door de korte leesstukjes, grote letters en fijn dat er zoveel plaatjes bij staan. De twee duiven Tuimelaar en Rots waren zijn favoriet in het verhaal, omdat ze zich goed kunnen vermommen en grappige avonturen meemaken.

Deel 1 van het kinderboek gaat over ‘Het grote kruimel raadsel’. Alle broodkruimels zijn op in de stad en hoe moeten ze nu aan eten komen? Deel 2 gaat over ‘De vleermuisvanger’. Samen met de vleermuizen in de stad vliegen ze rond en doen ze coole vliegstunts. Het spannendste stukje ging over de vleermuisvanger die de boom vol gesmeerd had met lijm zodat alle vleermuizen hierin vast bleven zitten. In deel 3 beleven ze een spannend avontuur in ‘Gevaar op de eetmarkt’ waarbij de duiven een stinkbom op het spoor zijn…

Dit kinderboek is een echte aanrader voor kids van 7 tot 11 jaar!!

Lees ook: Echte Duiven pikken het niet

Lees ook kinderboek Oma Knetter op Girlslabel >>

Echte duiven vangen boeven, andrew mcdonald, kinderboek, jongensboek
Echte duiven vangen boeven, andrew mcdonald, kinderboek, jongensboek
Echte duiven vangen boeven, andrew mcdonald, kinderboek, jongensboek
Echte duiven vangen boeven, andrew mcdonald, kinderboek, jongensboek

Het belang van voorlezen voor je kind >>

De leukste kinderboeken voor jongens >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20231129_090712

Vind jij lezen ook leuk? Win een boekenpakket!

Wij zijn dol op lezen en verslinden boek na boek. Lezen is niet alleen leuk maar ook nog eens heel...
Boekreview-Pretpark-13

Boekreview – De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: Het pretpark

Dit nieuwste boek van de Youtube helden Rutger, Thomas en Paco staat bij Xavi hoog op de verlanglijst. Hij heeft...
winactie oçhill winnen win actie

Boekreview – Guinness World Records 2024

Wie heeft de meeste ballonen geknapt in 1 minuut? Wanneer was het eerste mobiele telefoongesprek? Hoe groot is het grootste...