Fun met Farm Alarm

17 mei 2017

Bij ons thuis zijn de boys (Timo van 9 jaar en Sebas van 6 jaar) dol op spelletjes! Dus dat we het spel Farm Alarm moeten uitproberen is geen straf natuurlijk. Als we het spel van Jumbo uit het doosje pakken, ziet het er volgens Timo een beetje kinderachtig uit. Het is vanaf 6 jaar, maar moet hem gelijk geven, het had ook vanaf 3 kunnen zijn.

Spelletjesavond met het hele gezin >>

Farm Alarm

De gebruiksaanwijzing is kort, bondig en zeer duidelijk. Door de spelregels snappen we nu ook dat het voor 6+ jaar is! Het kan nog best lastig worden. Het spel heeft een kleurrijke uitstraling en nodigt uit om te gaan spelen. De plaatjes zien er gezellig en simpel uit zodat het voor jonge kinderen ook makkelijk te herkennen is.

Het is de bedoeling dat je het dierengeluid maakt wat er op de kaart staat. Maak je een fout en je medespelers merken dat, moeten ze in de muis knijpen. Maar je moet zeggen wat dan wel het goede antwoord is. Diegene die het goed heeft krijgt de kaart. Heb je dan vijf kaarten verzameld? Dan heb je gewonnen! Dit kan je makkelijk aanpassen naar tien kaarten als je langer wil spelen (of naar minder als je iets korter wil spelen). De extra opdracht die je soms tussendoor krijgt bij sommige dieren werkt op je lachspieren.

Ook kun je het spel Farm Alarm op een andere manier spelen door alle dieren op de kaartjes te onthouden en dan in de juiste volgorde de dierengeluiden achter elkaar maken. Dat is best moeilijk 😉

Leerzaam spel

Het is een leuk spel en ook nog goed voor je concentratie! Het is opletten geblazen. Als je het met 6 spelers gaat doen is het denk ik wel wat rommelig maar kan zeker ook een uitdaging zijn. Maar dat ligt misschien ook aan de leeftijd van de spelers. Al met al is het een spel waar je vrolijk van wordt! Het spel zit in een klein doosje dus ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie, zodat je ook dan daar je plezier aan kan beleven.

Je bestelt dit hilarische dieren spel Farm Alarm bij

bol.com

farm alarm, jumbo spellen, spelletjes

Ook leuk: Escape room spel >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20220828_152314

Nu in de bioscoop Ted & De Magische smaragd

Zondag 28 augustus, voor ons de allerlaatste dag van de vakantie hadden we nog een leuk uitje voor de jongens....
tygo en vito winter

Stoere jongenskleding van TYGO & Vito

Wellicht denk je met deze zomerse temperaturen niet zo snel aan het aanschaffen van najaarskleding. Maar waarom niet? De temperaturen...
Pokémon Battle Academy

REVIEW: Pokémon Battle Academy – superspannend

Zoals jullie al wel weten is Boris gek van Pokémon. Nu is er een nieuwe Pokémon Trading Card Game Battle...