Fijne moederdag: niet aan te ontkomen…

1 mei 2019

Fijne moederdag …. ik duik weg, achter de kast, achter de bank, onder het dekbed. Maar doe ik 1 oog open… BAM! In alle folders, op de tv, in elke winkel waar ik kom, BAM! Zet ik de computer aan? Schiet er weer zo’n banner over mijn scherm, BAM! Ze vechten wie het hardst schreeuwt: HET IS MOEDERDAG!

Een bijzonder mooi moederdag cadeau >>

Fijne moederdag

Mijn kleinste mannetje komt thuis van school. Tovert zijn mooiste lach tevoorschijn (en geloof me dat kan hij héél goed…) “mama?” zegt hij trots. “Mama, ik vertel je niet wát we doen op school maar ik kan je wél vertellen dat het een verrassing is en héél mooi wordt!…”
De middelste haakt ook meteen in; “ja, ja, ja, mama, ik heb ook een leuke verrassing, maar ik vertel het je lekker niet!”. De oudste speelt het spelletje al wat langer mee en houdt wijselijk zijn mond. Hij grijnst alleen maar.

Moederliefde

Daar sta je dan. 39 jaar. Met 3 trotse en blije kinderen. Ik voel de energie door mijn lichaam stromen. Toen mijn moeder 39 was, had ze ook 3 kinderen. Ik ben de jongste en was toen 12 jaar. Mijn moeder was toen al 2 jaar ziek, erg ziek. 3 Jaar later stierf ze. Mijn leven zónder moeder is al veel langer dan mijn leven mét moeder. Moederdag? Wat een onzin, ik had er werkelijk niets mee. Ik wist niet meer wat het was of hoe het voelde dat “moedergedoe”.

Afgelopen week werd mijn oudste 10. 10 Jaar geleden werd ik zelf moeder, al had ik geen idee hoe ik dat moest doen. Toch kwam het vanzelf; de overweldigende liefde, de overweldigende blijdschap, de overweldigende trots, maar ook de overweldigende zorgen en die overweldigende angst. Die angst dat er iets met dit mooiste wezentje op aarde gebeuren zou. Al 10 jaar lang loop ik elke avond, voor het slapen gaan, zijn kamer in. Al 10 jaar lang kijk ik dan even naar zijn heerlijke slapende gezichtje. Ik raak zijn krullen even aan. Ik geef hem een kus op zijn voorhoofd en ik vraag aan zijn beschermengel op zijn schouder of ze er altijd voor hem kan zijn, hem altijd beschermen zal en zijn schouder nooit verlaten zal. Ik weet weer hoe het voelt, dat “moedergedoe”…

Nog meer moederdag aanbiedingen…

Dus kom maar op met al die moederdagaanbiedingen en leuke moederdagcadeautjes! Kom maar op met al die schreeuwende advertenties en banners! Ik doe mee met al die hysterie! Ontbijt op bed? Kom maar op! Lekker parfummetje erbij? Ja hoor! Ik ben vóór! Ik sla het dekbed van me af en wacht met smart op die prachtige, lieve knutsels die mijn 3 jongens straks vol trots gaan geven op mijn fijne moederdag!

Elk jaar ben ik blij dat ik mijn kinderen weer een jaartje een moeder heb kunnen geven. Elk jaar hoop ik dat het nog héél lang duurt voordat zij het gevoel van “een moeder hebben” moeten missen. Elk jaar gaat mijn hart uit naar die kinderen die geen moeder hebben. En daarom vier ik nu de paar jaren dat ik wél een moeder had, lang geleden. En daarom vier ik met mijn jongens dat zij weer een jaar in hun leven mét een moeder mogen vieren. Ik vier het geluk dat wij hebben dat helaas niet voor alle kinderen geldt.

En die beschermengel? Die engel is míjn moeder. Na al die jaren dat ze er niet was, is ze stiekem weer elke dag bij ons. Aan iedereen die het vieren mag; fijne Moederdag!

Lees ook: mombody inclusief buikje, hangbillen en striae >>

Moederliefde>>

Een extra cadeautje voor moederdag >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Me-time als mama? Ja, dat kan!

Eerlijk is eerlijk: mama zijn is een fulltime job. Of je nu thuis bent bij de kids of daarnaast ook...
gitaar-spelen

Muzikaliteit bevorderen bij je kind

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat affiniteit met muziek ontzettend goed is voor de ontwikkeling van een kind. Het bevordert...
zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...