Dé oplossing voor het game probleem

16 mei 2018

Op de vraag wie de My Timing cards wilde testen, hoefde ik niet heel lang na te denken…. dat was voor Xavi een ander verhaal! Xavi is een echte game-meneer. Fortnite is dan ook echt helemaal de bom en de meest rare woorden en zinnen schieten hier in het huis dan ook voorbij. Hij skipt de legendary, de lama is noob en de mensen zijn chill. Geloof me als ik zeg dat ik geen enkel idee heeft wat hij bedoelt! game probleem my timing cards

Maar eerlijk is eerlijk ongemerkt, zit hij toch wel een tijd achter zijn Ps4. Over het tablet en telefoon gebruik hebben wij in huis duidelijke afspraken, maar het gamen op de PlayStation is iets wat er insluipt of moet ik zeggen in is geslopen.

game probleem, mytimingcards, gameverslaving, gamen kinderenGame probleem oplossing

De Mytimingcards die je krijgt zijn voor de tablet, tv, telefoon en computer. Elk apparaat heeft zijn eigen kleur inclusief afbeelding en tijdsaanduiding.

MY TIMING CARDS

Achterop elke kaart staat een idee om te doen, naar mijn mening zijn deze opdrachten/ideeën niet allemaal heel makkelijk om uit te voeren. Aangezien ik vrij klein woon word ik van een kussengevecht in huis niet zo heel blij!

Er zit een contract bij wat je samen kan invullen om zo afspraken te maken en ook erg handig een timer om de afgesproken tijd in te stellen. Je kind kan aangeven welke tijdskaarten hij in wil zetten en als de timer gaat is de tijd om. 15, 30 of 60 minuten kaarten zitten erin en het was aan Xavi welke hij in wilde zetten.

Timer & game kaarten

Xavi zou Xavi niet zijn om direct alle game kaarten in te zetten. En uiteraard was ik, toen de timer ging, de stomste moeder ooit! Als het aan hem ligt gaan ze dan ook de prullenbak in!

Ik daarentegen vind ze handig, ze maken je veel bewuster van de tijd dat je kind achter de computer zit. En geloof me als ik zeg dat de tijd ongemerkt echt snel gaat en dit dus een uitkomst is.

Xavi zit erg weinig op zijn telefoon en de tablet eigenlijk idem dito. Kortom de tv, telefoon en tablet kaarten zullen hier in huis niet gebruikt gaan worden!
De game kaarten ga ik er toch in houden al zal dat met het mooie weer in aantocht misschien niet zo nodig zijn en ga ik deurbel kaarten verzinnen voor het aantal keer dat hij aanbelt om ijsjes te vragen tijdens het buitenspelen!

Bekijk de MyTimingCards hier

Als je kind te veel gamet

Signalen

Gamet je kind wel echt zoveel of vind jij dat alleen? Het is vrij normaal als je kind gemiddeld op een doordeweekse dag 1 tot 1½ uur per dag gamet, zeker bij kinderen in de leeftijd tussen de 10 en 13/14 jaar. Die gamen nu eenmaal meer dan andere leeftijdsgroepen. Signalen die kunnen wijzen op teveel gamen zijn bijvoorbeeld verminderde schoolprestaties, somberheid, angst, agitatie, agressiviteit en sociale isolatie. Je moet dus niet alleen kijken naar hoeveel uur je kind gamet. Heeft hij nog sociaal leven? Gaat het goed op school? Lijkt hij goed in zijn vel te zitten? Het antwoord op deze vragen is veel belangrijker dan het aantal uur dat een kind gamet. Lees hier meer

Game verslaafd??

Denk je dat jouw kind gameverslaafd is? Of althans die richting gaat hij zeker op… Laat hem de zelftest doen hier en vind uit of gamen voor hem een leuke hobby is of een probleem… (deze test is bedoeld voor jongeren onder de 18 jaar)

game probleem, mytimingcards, gameverslaving, gamen kinderen

Pas op een tabletnek of gameboy-rug >>

Lees ook de blog: een verslaafde draak in huis >>

Lees ook de blog: game meneer >>

GAME PROBLEEM – MY TIMING CARDS – oplossing voor veel gamen

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

typisch jongensgedrag

10 x écht typisch jongensgedrag

Ik ben jongensmoeder van de zesjarige Ravi en de driejarige Bodhi. Dit betekent dus dat ik redelijk bekend ben met...
kindertablets. veilige kindertabets, kindertablet, kurio tablets

Déze kindertablets zijn veilig voor kinderen!

Je kind iedere dag op een tablet? Ik moest er tien jaar geleden niet aan denken, onmogelijk in mijn ogen!...
Squla leuk leren, leren met Squla

Thuis leren voor school op een super leuke manier

Mijn jongste 2 zoons zitten met een grijns samen voor de computer. Op zich niet zo heel bijzonder… dat doen...