Je kinderen delen..

5 maart 2019

Jaarlijks zijn er ongeveer 18.000 scheidingen in Nederland. Dat betekend ongeveer 33.000 kinderen die met beide ouders tegelijk opgroeien. En dat er heel veel vaders en moeders zijn die hun kinderen moeten delen.. Ik vind dat best veel. Ik kom zelf ook uit een gebroken gezin. En ben zelf ook een gebroken gezin.

Samen opvoeden lukt niet altijd

Bijna niemand zet een kind op de wereld om deze alleen op te voeden. Ik weet van mezelf dat ik het absoluut nooit zo wilde als mijn moeder het had gedaan. Ook al had ik veel bewondering voor haar, dat ze wel deed wat haar gelukkig maakte. Ik wist zeker dat ik zou trouwen en oud zou worden met de vader van mijn kinderen. En als er iets zou zijn dan konden we dat vast op lossen. Toch zit ik hier nu met 3 zonen en geen vader..

Mamaliefde >>

Gebroken gezin

Soms gaan dingen niet zoals je wilt en soms heb je daar ook simpelweg geen controle over. Het heeft mij heel lang dwars gezeten dat ik een gebroken gezin zou zijn. Ik kon het heel moeilijk los laten. Het was alsof ik keihard had gefaald. Dan heb ik het nog niet eens over de mening van buiten af. Mensen hebben vaak geen idee. Inmiddels heb ik dat een beetje los kunnen laten. Ik ben gelukkig en merk dat dat effect heeft op mijn kinderen. Als zij gelukkig zijn ben ik dat en dat is ook andersom.

Je wilt niets missen van je kind

Mijn kinderen zien hun vader heel regelmatig, en dat vind ik ook erg belangrijk. Dit betekend dat ik ze ook regelmatig moet missen. Iets wat natuurlijk hartstikke verdrietig is. Hier moest ik enorm aan wennen. Je wilt niks missen van je kids. Mijn jongste is nu bijna 22 maanden. Iedere dag leert hij wel een nieuw woordje, en het liefst ben ik overal bij. Helaas is dit niet zo. Maar dat geld ook voor zijn vader. Je moet er samen het beste van maken. En gelukkig lukt ons dat aardig! Al met al ben ik best heel trots op mezelf.

Even kindloos

En als ik heel eerlijk mag zijn.. Soms is het best relaxed om even kindloos te zijn. Je hebt even je handen vrij en kunt de dingen doen die anders bijna onmogelijk zijn. Je huis blijft schoon en je was stapelt niet op. En als ze dan weer thuis gebracht worden geniet ik dubbel zo veel!

Kom jij ook uit een gebroken gezin of heb je nu zelf een gebroken gezin? Lief als je het met me deelt in een reactie hieronder.

gebroken gezin, scheiding, je kinderen delen, gescheiden ouders, mamablog

gebroken gezin, scheiding, je kinderen delen, gescheiden ouders, mamablog

Lees ook: Mijn kleine man wordt toch echt al groot >>

Lees ook: ik ben een ontaarde ouder >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...
Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...
Ontwerp-zonder-titel

Wat zijn ideale kledingstukken voor de kerstdagen?

Tijdens de feestdagen is het leuk om je mooiste outfits te dragen. Ga voor glitter en glamour, of een andere...