boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs geen groente willen eten, mijn kind wil geen groete eten

Published on september 23rd, 2017 | by Latoya

0

Wat als: kinderen geen groente willen eten

Elk kind heeft denk ik wel eens fase (zoals alles een fase is) dat zij geen groente willen eten. Of ineens een paar weken geen fruit of melk. Eigenlijk maak ik me er nooit zorgen om. Hoe meer jij als ouder er om gaat lopen stressen, des te meer het een obstakel gaat worden. Uiteindelijk wordt het een hele strijd en dat vind ik veel erger dan dat mijn zoon tijdelijk iets niet eet. Ik vertrouw erop dat hij dat vanzelf wel weer gaat doen.

Doe jij ook boodschappen samen met je kinderen >>

Drie jaar, dus drie hapjes

Waar ik wel een hekel aan heb, is dat hij bij voorbaat al zegt dat hij iets niet lust. Ik heb daarom maar de ouderwetse regel ingevoerd: “Je bent drie jaar, dus drie hapjes”. Vroeger hadden wij thuis die regel. Als wij zeiden dat we vol zaten, dan moesten we toch nog die aantal verjaardags happen extra eten. Maar in dit geval voer ik hem in om te proeven. Als hij na die drie happen alsnog zegt dat hij het niet lekker vind, dan mag hij het laten staan en gaan we kijken voor wat anders. Maar tot nu toe tellen wij de eerste twee hapjes en eet hij daarna zelf verder. Helemaal super dus!

Geen groente willen eten: tips!

Nu heb ik ook het voordeel dat Fedde de leeftijd heeft dat apparaten, knopjes en helpen echt helemaal de bom is! Laat ik nou toevallig een keukenmachine hebben waar allemaal vitamines in kunnen verdwijnen. Dus wij gingen vandaag “doodschappen” doen en namen “groene blaadjes” mee (spinazie), bananen, amandelmelk en kokosmelk. Bij thuiskomst werd gelijk de keukenmachine uit de kast getoverd en die werd al gelijk gevuld met de “groene blaadjes”… Knopje aan, herrie, lachbui, aandacht, springen, rondje rennen, knopje uit, knopje aan, knopje uit… “Mama, is het zo goed?”

Prima, nog even een banaan erbij en wat amandelmelk. Hoppa, klaar! In een theeglas met een rietje en drinken maar. Uiteraard kreeg ik eerst te horen: “Mama, dit lust ik niet hoor, dit ga ik ECHT niet drinken!!” Maar ook hiervoor hebben wij gewoon de regel, eerst drie flinke slokken. Hij had de beker niet leeg (vult best goed moet ik zeggen), maar hij heeft er wel redelijk goed van gedronken. Lekker hé, die vitamientjes!

Volgende keer een andere variatie!

Wat doe jij als je zoon door zo’n ‘ geen groente willen eten ‘ fase gaat?

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑